Ο Εμίρης κι ο κακός μας ο καιρός


Από την OmniaTV

Φαίνεται ότι από τον καιρό που ο Ζαμπέτας και η ορχήστρα του, εκτός από τις βασιλικές αμοιβές, έφευγαν με τις τσέπες γεμάτες ρόλεξ από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, μέχρι σήμερα που ο Κούτρας χρησιμοποιεί τον Εμίρη του Κατάρ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό για γλάστρες, στο ντιλ με την Qatar Holdings, η παρουσία Εμίρηδων εξάπτει τη φαντασία και δημιουργεί προσδοκίες.

Έτσι, από το σύνολο των ΜΜΕ, παρουσιάστηκε η πώληση μετοχών απο τους Μπόμπολα και Κούτρα σε ένα επενδυτικό κεφάλαιο, σαν το εναρκτήριο λάκτισμα των ξένων επενδύσεων, της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας κλπ, με προκλητική , μάλιστα, αναφορά του ΓΑΠ στην αειφορία.

Το ζήτημα της βαρειάς χημικής βιομηχανίας, που αποτελεί η μεταλλουργία χρυσού, θα μας απασχολήσει όλους στο εγγύς μέλλον με ένταση πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν της Κερατέας, αν τολμήσουν να εμφανιστούν στη Χαλκιδική.

Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα είναι η αποκατάσταση της αλήθειας για την επιχειρηματική συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε και όχι τα καραγκιοζιλίκια με τους καταραμένους οφιδες.

Tα στοιχεία της συμφωνίας με τα Κατάρ, όπως τα αναφέρει σε χθεσίνο δελτίο τύπου η EUROPEAN GOLDFIELDS (95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, που εχει τα μεταλλεια στη Χαλκιδικη)

  • Επταετές δάνειο $600 εκατ, πληρωτέο σε 8 ισόποσες δόσεις με πρώτη το 2015.  To δάνειο θα είναι εγγυημένο με τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών όλων των ενδιάμεσων εταιρειών συμμετοχών.
  • Η Qatar Holding θα λάβει τίτλους  αγοράς  μετοχών (warrants) 40.444.913 μετοχές της European Goldfields σε τιμή 9,08 δολάρια Καναδά.
  • To δάνειο θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για την ανάπτυξη των έργων χρυσού
  • Σκουριών και Ολυμπιάδας, καθώς και για γενικούς σκοπούς της εταιρείας.
  • Η εταιρεία επίσης θα πάρει ένα εσωτερικό δάνειο $150 εκατ. από τους σημερινούς της μετόχους. Το συνολικό ποσό των $750 εκατ. θα καλύψει πλήρως την ανάπτυξη των έργων της εταιρείας.
  • Η εταιρεία επίσης ενημερώθηκε ότι η Qatar Holding αγόρασε συνολικά 18.202.687 μετοχές σε τιμή 10 δολάρια Καναδά  (9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) από την ΑΚΤΩΡ και τον κ. Δημήτρη Κούτρα. Ως αποτέλεσμα, η ΑΚΤΩΡ κατέχει τώρα 22.447.246 μετοχές ή 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ο κ. Κούτρας 5.521.387 μετοχές ή 3,0% του μετοχικού κεφαλαίου.
  • Η Qatar Holding απέκτησε επίσης το δικαίωμα μελλοντικής αγοράς επιπλέον 9.373.390 μετοχών της εταιρείας σε τιμή 13 δολάρια Καναδά ανά μετοχή.

Το ερώτημα απλό:

Ο Μπόμπολας πούλησε, εισέπραξε και βρήκε κεφάλαια κίνησης.

Το δημόσιο τί κέρδισε;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.