Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Αριστοτέλη… για να θυμίσουμε στο Δήμαρχο μερικά πράγματα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη συγκεντρωθήκαμε και καταλάβαμε το Δημαρχείο της έδρας του Δήμου μας, μετά από απόφαση της συγκέντρωσης των κατοίκων των κατοίκων στις 12 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 19.00, για να θυμίσουμε στον Δήμαρχο ότι:

Σύμφωνα με τον Ν3852/2010 έδρα του Δήμου είναι η Ιερισσός και οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.. πρέπει να γίνονται εδώ και μετά από απόφαση στην Ιστορική Έδρα.

Να του θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. δεν είναι περιοδεύων θίασος, όπως πάει να το καταντήσει, αλλά σώμα υπεύθυνο απέναντι σε αυτούς που το εξέλεξαν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Να του θυμίσουμε ότι είναι εκλεγμένος Δήμαρχος όλων των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και όχι υπάλληλος της Ελληνικός Χρυσός και έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται.

Να του θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων και κατοίκων της Θράκης(ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΚΟΜΜΑΤΑ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-ΕΠΙΣΤΗΝΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ κλπ),

Η παραγωγή χρυσού αποτελεί μια βαριά ενεργοβόρα, υδροβόρα, μεταλλευτική (στο επίπεδο εξόρυξης) και χημική (στο επίπεδο επεξεργασίας) βιομηχανία. Μετατρέπει τεράστιες εκτάσεις γης σε χώρο απόθεσης τοξικών αποβλήτων (κατά κύριο λόγο κυανιούχων) με στόχο την απόληψη ελάχιστων συγκριτικά ποσοτήτων χρυσού (2-3g χρυσού από ένα τόνο κοιτάσματος).Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία περιορίζονται σε ελάχιστες θέσεις εργασίας (όσες σε μια μικρομεσαία επιχείρηση), την φορολογία των εταιριών και την καταβολή ενός πενιχρού μισθώματος, μόνο του Δημόσιου μεταλλείου των Σαπών, της τάξης του 1% της αξίας του παραγόμενου χρυσού. Πρέπει δε να σημειωθεί πως δυστυχώς η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των ελαχίστων χωρών που δεν διαθέτουν νομικά θεσπισμένα μεταλλευτικά δικαιώματα (loyalties) επί του εξορυσσόμενου μεταλλεύματος,

και επομένως θα είναι καταστροφική και για τον τόπο μας περιβαλλοντικά και οικονομικά.

Να του θυμίσουμε τέλος ότι στον τόπο μας υπάρχει ζωή και ανθρώπινη δραστηριότητα συνεχώς τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια και δεν θα του επιτρέψουμε να το αλλάξει.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά.

Το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.