Η Πολυεθνική Εταιρεία Εξόρυξης Χρυσού “AngloGold Ashanti” Ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Εταιρεία στον Κόσμο


Σύμφωνα με διεθνή ηλεκτρονική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Ελβετική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PublicEye (http://www.publiceye.ch/de/news/) στην οποία συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, η Νοτιοαφρικανική πολυεθνική εταιρεία “AngloGold Ashanti” ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ εταιρεία στον κόσμο (μετά την ΒΡ φυσικά) και της απονεμήθηκε το σχετικό «βραβείο». Η “AngloGold Ashanti” κατέλαβε τη θέση αυτή επειδή με τις εξορύξεις χρυσού που έκανε δηλητηρίασε το υπέδαφος μιας μικρής (‘τριτοκοσμικής’, περίπου σαν τη δική μας) αφρικανικής χώρας, της Γκάνα, και προκάλεσε τη βίαιη μετακίνηση 12.000 φτωχών ανθρώπων.

Εμείς θα κάνουμε μόνο τρία σχόλια (τα υπόλοιπα δικά σας)

1.Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε.ξαπάτησης μετέδωσαν από το Νταβός μόνο τη (θλιβερή όπως πάντα) εμφάνιση του εκλιπαρούντα Έλληνα Πρωθυπουργού.

2. Κάθε ομοιότητα με την «Ελληνικός Χρυσός» είναι συμπτωματική. Και εκεί, στη Γκάνα, (ψάξαμε και μάθαμε) οι άνθρωποι της εταιρείας έλεγαν στους χωρικούς (αν και πιο φτωχοί από εμάς, ήταν αρκετά υποψιασμένοι σαν κι εμάς) ότι δεν θα συμβεί τίποτα και θα γίνει μόνο μια μικρή τρυπούλα από την οποία θα προκύψει γενική ευημερία (καλή ώρα όπως ο Δήμαρχός μας Χρήστος Παχτας).

3.Η «Ελληνικός Χρυσός» και το Υπουργείο ΠΕΚΑ θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τα γεγονότα και τα «αντισταθμιστικά τους οφέλη» γιατί «κάλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».

Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.