Για να μην πνιγούμε σε μιά κουταλιά χρυσό !!! (ΒΙΝΤΕΟ) Από την εκδήλωση στον Πολύγυρο


ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

“Μας έχουν αποκλείσει από τη διαβούλευση για την επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική”

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η διαδικασία της διαβούλευσης, που αφορά την επένδυση μεταλλουργίας στη Β.Α Χαλκιδική ,αλλά και τον αποκλεισμό του από τη διαβούλευση καταγγέλει με ψήφισμα του το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας.

“Η μεταφορά της διαβούλευσης στην Αθήνα ,έπειτα από την απόφαση του ΥΠΕΚΑ δημιουργεί αμφιβολίες, ερωτηματικά και δεύτερες σκέψεις για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της, ενώ παράλληλα έχει αποκλειστεί και το Τ.Ε.Κ.Μ, ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους. Ζητάμε από το υπουργείο τροποποίηση της απόφασης ,για τους όρους διεξαγωγής της διαβούλευσης” ,αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα το οποίο αναγνώστηκε από τον πρώην πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Αικατερινάρη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ομάδα του « Τεχνοδρόμιου», χθές το πρωί στον Πολύγυρο με θέμα την επίμαχη επένδυση .

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσε το παρόν και ο αναπληρωτής καθηγητής χημείας  του Α.Π.Θ και πρώην αντιπρύτανης Ανδρέας Γιαννακουδάκης ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά «η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Χαλκιδικής ,αλλά όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους. Η λειτουργία του εργοστασίου του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, αφορά πιστεύετε μόνο τους κατοίκους της γειτονικής χώρας ή και εμάς?»

Επιπλέον ο κος Γιαννακουδάκης χαρακτήρισε «ιεραπόστολους επί αμοιβής», όσους τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στις αιτιάσεις που εξέφρασε εναντίον πανεπιστημιακών ο γενικός διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός κος Πέτρος Γιαννακουδάκης σε πρόσφατη συνέντευξη ,που έδωσε στο Χαλκιδική tv,αποκαλώντας  «ανήθικους» και «ανεπαρκείς» επιστημονικά αυτούς ,που επιχειρηματολογούν κατά  της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική.

Ο ευρωβουλευτής των οικολόγων –πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος αλλά και ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου μεταλλευτικής δραστηριότητας Τόλης Παπαγεωργίου από την πλευρά τους στάθηκαν στη στάση των Μ.Μ.Ε και των πολιτικών του νομού αντίστοιχα.  Ο πράσινος ευρωβουλευτής μίλησε για μείζον πολιτικό ζήτημα ,καθώς υπάρχει μια προσπάθεια αποκλεισμού φωνών σε αυτή υπόθεση. «Υπάρχει ένα αόρατο τείχος ,μια άλλη ατζέντα ,που απαγορεύει τη διάχυση της ενημέρωσης των πολιτών. Υπάρχει ένα βαθύ κράτος που σχεδιάζει, πριν από εμάς για εμάς» κατέληξε ο κος Τρεμόπουλος.

Ο κος Παπαγεωργίου καυτηρίασε  τη στάση των πολιτικών της Χαλκιδικής λέγοντας τα εξής «Δεν είναι καταδικαστέες ούτε η εταιρεία ,ούτε η κυβέρνηση. Καταδικαστέοι είναι οι δικοί μας πολιτικοί και αναφέρομαι συγκεκριμένα στους Λαφαζάνη και Ζωγράφο, που ξέχασαν τα όσα τους χώριζαν επί μια 8ετία και τα ξαναβρήκαν ,αγκαλιάστηκαν ενόψει της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των έργων ,που συνδέονται με τη βιωσιμότητα του μεταλλείου.»

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ,ο οποίος κληθείς στο βήμα της εκδήλωσης, λίγο πριν αναχωρήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως είπε ,τόνισε πως κάθε εκδήλωση ενημέρωσης είναι χρήσιμη από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Τέλος ο κος Γιάννης Γέργος από την ομάδα των φίλων του Χαβρία ,στάθηκε στην αναγκαιότητα της στήριξης του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής ,από αυτούς της Νότιας ,τους οποίους κάλεσε να λάβουν μέρος και στη διαβούλευση ,με το αιτιολογικό ότι θα αρδεύουν τα χωράφια τους με τα ίδια  επιμολυσμένα νερά, όπως υποστήριξε.

http://www.ustream.tv/recorded/12830849

http://www.ustream.tv/recorded/12831134

http://www.ustream.tv/recorded/12831676

http://www.ustream.tv/recorded/12831887

http://www.ustream.tv/recorded/12832388

Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22298:2011-02-21-11-54-03&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz1EbbDZJgD
Seleo.gr News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.