Λάρυμνα και ΛΑΡΚΟ: μαύρη μαυρίλα πλάκωσε…


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EuxzjzSOsPY]

Το εργοστάσιο μεταλλουργίας της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Μαύρη σκουριά καλύπτει τα πάντα. Μαύρη γη, μαύρος αέρας, μαύρη θάλασσα, μαύρες παραλίες. Κι όμως κάποιοι ψαρεύουν ενώ στον διπλανό κολπίσκο έχει ιχθυοκαλλιέργειες…

Η Λάρυμνα είναι η αυριανή εικόνα του Στρατωνίου αν  υλοποιηθεί το σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για πυρομεταλουργία χαλκού, χρυσού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου…


Μία απάντηση στο “Λάρυμνα και ΛΑΡΚΟ: μαύρη μαυρίλα πλάκωσε…”

  1. Καλά μην είσαι και τόσο μαυρος στις περιγραφές σου. Χάρης την Λαρκο δεν έχει ερημώσει όλη η γύρω περιοχή, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι ευημερούν οικονομικά.
    Όσο για τη μαύρη γη μόνο το εργοστάσιο και η γύρω περιοχή από αυτό είναι γεμάτη αλλά δεν νομίζω να μολύνει και το περιβάλλον ουσιαστικά μόνο οπτικά (δεν υπάρχει κάποια μέτρηση που να με διαψεύδει, αν έχεις πέστο μου γιατί είμαι κάτοικος της Λάρυμνας).
    Μακάρι να αντιλαμβανόσασταν τα οφέλη από την μεταλλευτική δραστηριότητα και να μην ασχολιόσασταν με Κασσάνδρες.
    Στην Λάρκο γίνεται Πυρομεταλλουργία και όχι Υδρομεταλλουργία όπως στον Ελληνικό Χρυσό. Η Υδρομεταλλουργία είναι πόλυ φιλικότερη προς το περιβάλλον.
    Τέλος, στη ζωή μου έχω μάθει να μιλάω όταν γνωρίζω και έχω αποδείξεις για αυτά που λέω. Οι ημιμαθείς συνήθως δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και πισωγυρίσματα του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.