Νυν υπέρ πάντων αγών


Από http://ierissos.blogspot.com/

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΌταν η πατρίδα κινδυνεύει δεν υπάρχουν πολυτέλειες διαχωρισμών. Είμαστε όλοι μαζί και πολεμάμε τον κοινό εχθρό – εισβολέα. Αυτό πράξαμε ως λαός από καταβολής μας. Αυτό πράξαμε στους Περσικούς πολέμους, αυτό πράξαμε το ‘21, αυτό πράξαμε στην Αντίσταση. Και βέβαια υπήρξαν συνεργάτες, και βέβαια υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο πολύς κόσμος όμως αντιστάθηκε, πόνεσε, πολέμησε, έγραψε ιστορία. Όποτε υπερίσχυσαν τα πάθη και οι αναπηρίες της φυλής μας, χάσαμε.

Έτσι και τώρα. Ο τόπος μας κινδυνεύει απ’ αυτούς που βάζουν το χρήμα πάνω από τις ζωές μας, τα κέρδη τους πάνω απ’ τους ανθρώπους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να λέμε αυτός μας αρέσει, ο άλλος δεν μας αρέσει. Όλοι είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι, όλοι όσοι θέλουμε να σταματήσουμε τους χρυσοθήρες. Κανένας μας δεν θα παντρευτεί κανέναν, όλοι μαζί όμως θα βρεθούμε στον κοινό αγώνα για τα ιερά και τα όσια. Άλλωστε όταν παλεύεις για ανώτερα πράγματα, μια νέα ενότητα μπορεί να σφυρηλατηθεί, ακόμα και οι άνθρωποι που μας πίκραναν παλιότερα, με τις συμπεριφορές και με τις θέσεις τους, μπορούν να εξαγνισθούν μέσα σ’ αυτόν τον αγώνα. Αν αποτρέψουμε την καταστροφή, μετά μπορούμε να ξαναβρούμε την πολυτέλεια των μεταξύ μας διαφωνιών και διενέξεων, πιο ώριμοι. Τώρα προέχει η σωτηρία του τόπου. Κι επειδή η λέξη πατρίδα από την αρχαιότητα δεν ήταν ουσιαστικό αλλά επίθετο (πατρίδα γη, έλεγαν) και σήμαινε το τόπο του πατέρα σου, εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε για την πατρίδα, ενάντια στους εισβολείς.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν συσπείρωσης. Όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την καταστροφή της πατρίδας μας. Κανένας δεν περισσεύει, κανένας δεν πρέπει να αποκλεισθεί. Με την συμμετοχή μας να περιφρουρήσουμε τον αγώνα από τα λάθη.

Το Σάββατο να τους δείξουμε με την ειρηνική παρουσία μας, πόσο αποφασισμένοι είμαστε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, με όποιον τρόπο χρειαστεί. Να τους δείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντι στα δικαιώματά μας και στο δίκιο μας. Πρέπει να είμαστε χιλιάδες.

Φωνή λαού οργή θεού.


2 απαντήσεις στο “Νυν υπέρ πάντων αγών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.