Hμερίδα για τους θαμμένους θησαυρούς της Β. Ελλάδας


koytras-souflias-hatzigakisΗ οικονομική εφημερίδα “Express” και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) διοργανώνουν ημερίδα για τους “Θησαυρούς της Β. Ελλάδας”, το Σάββατο 29 Μαϊου ώρα 9.30 πμ στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ» (26ης Οκτωβρίου 48, περιοχή ΦΙΞ Θεσσαλονίκη). Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Πρόκειται φυσικά για τους ορυκτούς θησαυρούς και ειδικότερα για τα “θρυλικά” πλέον κοιτάσματα χρυσού του βορειοελλαδικού χώρου: τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, το μεταλλείο Σαπών στο Ν. Ροδόπης και το μεταλλείο Περάματος στο Ν. Έβρου. Δεν είναι τα μόνα. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι πλούσιες σε χρυσό και ο μόνος λόγος που δεν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις για τριτοκοσμικού τύπου μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις είναι οι “αναιδείς” τοπικές κοινωνίες που αντιστέκονται σθεναρά εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Οι “αμύθητοι θησαυροί” που υποτίθεται ότι θα μας κάνουν όλους πλούσιους περιλαμβάνουν και άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, σπάνιες γαίες και ουράνιο – και φυσικά ούτε κουβέντα για τις επιπτώσεις από την εξόρυξή τους.

Άλλη μια ημερίδα για τον ορυκτό πλούτο, αυτή τη φορά χωρίς τις “τοπικές κοινωνίες” που κρίνονται ενοχλητικές κι ανεπιθύμητες. Ο στόχος της ημερίδας είναι να να εκμεταλλευτεί την αγωνία των Ελλήνων για το μέλλον για να κάμψει τις αντιδράσεις και να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση των “επενδύσεων”. Η δεινή θέση της χώρας μας είναι “βούτυρο στο ψωμί” των εκμεταλλευτών-ληστών. Ο διοργανωτής της ημερίδας Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επιδιώκει να θαμπώσει τους Έλληνες με τη λάμψη του χρυσού και να μας ζαλίσει με την προσδοκία των κολοσσιαίων κερδών που δήθεν θα χρησιμοποιηθούν για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεωκοπία – και φυσικά να λοιδωρήσει και να συκοφαντήσει τις τοπικές κοινωνίες που στέκονται εμπόδιο στην “ανάπτυξη”. Η ευκαιρία που δίνει η οικονομική κρίση για να μετατραπεί η Ελλάδα σε τριτοκοσμική Αφρικανική χώρα είναι μοναδική.

Αυτό που κανείς τους δεν θέλει να μάθουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι ο “Eλληνικός ορυκτός πλούτος” μόνον “Ελληνικός” δεν είναι.

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής ανήκουν κατά πλήρες δικαίωμα νομής και κατοχής (το 95%) στην Καναδική EUROPEAN GOLDFIELDS, το μεταλλείο Περάματος στην επίσης Καναδική ELDORADO GOLD και το μεταλλείο Σαπών στην Αυστραλιανή CAPE LAMBERT IRON ORE. Οι εταιρείες αυτές φορολογούνται στον Καναδά και την Αυστραλία, ενώ τα δικαιώματα (royalties) του Ελληνικού Δημοσίου στον χρυσό, τον άργυρο και τα άλλα μεταλλευματα είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Ο ορυκτός “μας” πλούτος έχει συνολικά μεταναστεύσει σε υπερπόντιες χώρες!

Αυτό που θα είναι σίγουρα δικό μας θα είναι η καταστροφή του τόπου μας. Κατάδικά μας τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι των τοξικών αποβλήτων και των μεταλλευτικών στείρων, τα κατεστραμμένα δάση και τα ρυπασμένα νερά. Και μια βόρεια Ελλάδα, ρημαγμένη και αγνώριστη μετά από μια εικοσαετία εντατικής εκμετάλλευσης και χωρίς παραγωγικές δυνατότητες πλέον, αφού το μόνο που βρήκαμε να κάνουμε με τη γη μας είναι να την ανασκάψουμε προς όφελος κάποιων απρόσωπων “επενδυτών”.

Mεταξύ των Υπουργών, των “έγκριτων καθηγητών” και των γνωστών οπαδών του δόγματος “Σκάψτε κάθε τετραγωνικό μέτρο της Ελλάδας. Όλο και κάποιο εκμεταλλεύσιμο ορυκτό θα υπάρχει”, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει και μια έκπληξη:

Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, το “μεγάλο αφεντικό” της εταιρείας. Ο άνθρωπος που, μαζί με τον Γιώργο Μπόμπολα, έγινε εν μία νυκτί ιδιοκτήτης της ΒΑ Χαλκιδικής και του μεγαλύτερου μεταλλευτικού πλούτου της Ευρώπης, χάρη σε μια σκοτεινή σύμβαση που ερευνάται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι νέοι ιδιοκτήτες Koύτρας-Μπόμπολας φρόντισαν να “μεταναστεύσουν” τα μεταλλεία της Χαλκιδικής στον Καναδά, καταγράφοντας μέσα σε μερικούς μήνες κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το “Επενδυτικό Σχέδιο” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που θα παρουσιάσει με ρόδινα χρώματα ο κ. Κούτρας στην ημερίδα θα σημάνει την καταστροφή της ΒΑ Χαλκιδικής, όμως θα προσθέσει στους λογαριασμούς του “μεγάλου αφεντικού” μερικά δις ευρώ ακόμα.

Ο κ. Κούτρας θα πρέπει να ξέρει ότι εμείς, το “Παρατηρητήριο” και πολλοί άλλοι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα είμαστε εκεί και θα πούμε την αλήθεια για τον τόπο μας. Οι τοπικές κοινωνίες της Χαλκιδικής και της Θράκης είναι αντίθετες στις “επενδύσεις χρυσού” και δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσουν.


23 απαντήσεις στο “Hμερίδα για τους θαμμένους θησαυρούς της Β. Ελλάδας”

  1. Μία σταθερή επωδός των υπερασπιστών της εγχώριας «μεταλλείας» είναι η χρήση του όρου ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    Συνηθίζετε πίσω από την φράση αυτή να ακολουθεί η αγωνιώδης επίκληση της φράσης « θέσεις εργασίας».
    Ας δούμε λοιπόν πώς μια πολιτεία ευνομούμενη και πλαισιωμένη από ανθρώπους που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των λίγων μεγαλοεργολάβων διαχειρίζεται αυτή την πολυπόθητη ανάπτυξη.
    Πώς την θωρακίζουν με θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουν και το «ζην» αλλά και το «ευ ζην».
    Σε μια υποτιθέμενη συζήτηση γύρω από μια συγκεκριμένη περιοχή τίθεται θέμα πρωτογενών δραστηριοτήτων.
    Γεωργία , Αλιεία , Κτηνοτροφία , Μελισσοκομία , Δασική εκμετάλλευση , μεταποίηση , βιοτεχνίες είναι λίγες απο τις δραστηριότητες που μπαίνουν υποχρεωτικά στη συζήτηση , που στόχο έχει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    Ερευνώνται οι δυνατότητες και οι θέσεις εργασίας που μπορούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες να συνεισφέρουν στον δείκτη ευτυχίας των κατοίκων.
    Αναζητούνται οι ενέργειες αυτές που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα αυτών των ενεργειών – ύπαρξη υποδομών , υδάτινοι πόροι , οδικό δίκτυο ανθρώπινο δυναμικό , επιμόρφωση κλπ. -.
    Παντρεύονται οι δυνατότητες της περιοχής.
    Αποτιμώνται οι επιπτώσεις της κάθε δραστηριότητας πάνω στις υπόλοιπες , καθώς και τα οικονομικά μεγέθη αυτών.
    Έστω λοιπόν ότι μαζί με αυτές τις δραστηριότητες ερευνάται η δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας μεταλλευτικής μονάδος.
    Η ύπαρξη αυτής προϋποθέτει σεβασμό των υδάτινων πόρων – μια και είναι βασικός παράγων ευημερίας των υπολοίπων δραστηριοτήτων – , σεβασμό του περιβάλλοντος , συμπόρευση της δραστηριότητας με το νομικό πλαίσιο.
    Αυτή η συζήτηση πιθανών να έχει γίνει κατ επανάληψη σε χώρες όπως η Νορβηγία.
    Χώρες όπου ο τεράστιος πλούτος σε υδάτινα αποθέματα δίνει την δυνατότητα πολλαπλής εκμετάλλευσης αυτών.
    Χώρες όπου η άνεση χώρου – 1κατοικος /81τμ- δίνει επίσης δυνατότητα σχεδιασμού εκμετάλλευσης που δεν έχει μια άλλη χώρα – π.χ. 1/11).
    Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει στην Φωκίδα, στην Χαλκιδική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
    Αντί αυτής όμως μετράμε μονοκαλλιέργειες.
    Μετράμε κοινωνίες που δεν έχουν καμία θέση εργασίας από άλλον πρωτογενή τομέα.
    Τυχαία ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    Οι εκφραστές των συγκεκριμένων συμφερόντων αισθάνονται άβολα μπροστά σε παραδείγματα σαν το προηγούμενο.
    Προσπαθούν εδώ και χρόνια με απίστευτο επαγγελματισμό να κρατούν κοινωνίες σε ομηρία.
    Πιστεύουν ότι η απογύμνωση των κοινωνιών από εναλλακτικές λύσεις θα τους δίνουν εσαεί το δικαίωμα να φέρονται σαν σύγχρονοι φεουδάρχες.
    Με την πολιτική τους αποτελούν τροχοπέδη σε οιαδήποτε μορφή ανάπτυξης.
    Στερούν απο τις τοπικές κοινωνίες χιλιάδες θέσεις εργασίας και τις κρατούν όμηρους με «ψιχία» 100-150 θέσεων .
    Έχουν μεριμνήσει αυτές να είναι οι μοναδικές στην περιοχή με αποτέλεσμα αν αυτές υπήρχε τρόπος να «μπουν» στο χρηματιστήριο, να κτυπάνε καθημερινά limit up.
    Προσπαθούν να παραπλανήσουν και να αποπροσανατολίσουν τις κοινωνίες εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα αφήνοντας συνήθως πίσω τους συντρίμμια.
    Είναι επιτακτική ανάγκη να ασχοληθούν οι τοπικές κοινωνίες με την ανάπτυξη και την δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας από άλλους πρωτογενείς τομείς.
    Αυτό θα δώσει στην «μεταλλεία» τη θέση που της αρμόζει σε κάθε περιοχή.
    Και σίγουρα αυτό είναι ο εφιάλτης των υποστηρικτών αυτής.

  2. Με ανάμικτα συναισθήματα ξεκίνησα σήμερα από το Στανο για την ημερίδα….
    Πρώτη εντύπωση ..η παντελής ελλείψει γραπτών εισηγήσεων …φαίνεται περάσαμε σε ηλεκτρονική διακυβέρνηση …θα περιμένω με ε-μειλ να μου σταλούν
    Άντεξα μόνο 2 εισηγήσεις
    1.του Γενικού Διευθυντή ΙΓΜΕ Παπαβασιλειου
    Η εισήγηση πρέπει… να γράφτηκε στην δεκαετία του 80 και απλά ξαναπροσαρμόστηκε από το συντάκτη ..ο εισηγητής για πρώτη φορά την διάβαζε στο ακροατήριο. .μπέρδευε τα δις με εκ. τόνους λιγνίτη .Μέχρι το μικρόφωνο δεν τον άντεξε και έσβησε
    2.Ομιλια κ.ΕΜΠ Τσακαλακη – ούτε λίγο ούτε πολύ…. παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλείο αρπαχτικό… σκέτος ιμπεριαλιστής του ελληνικού και ξένου ορυκτού πλούτου

    Άλλο δεν άντεξα και έφυγα …

  3. Τελικά ποιος είναι υπουργός Ανάπτυξης ..ο κύριος Κούτρας ..χιχχχιχιιιχι …μια απαντήσει από το υποπρακτορείο ονόματι stringer γίνεται δεκτή ….

    • Δεν χάνουν καιρό… Καλά καλά δεν τελείωσε η ημερίδα και νάσου τα άρθρα:
      http://www.nooz.gr/economy/eikosi-dis-euro-i-aksia-ton-apo8ematon-metallon-se-makedonia-8raki
      Τα ίδια και παρόμοια υπάρχουν ήδη σε πολλά sites.

      Είπε λέει ο κ. Αρβανιτίδης του ΙΓΜΕ, μιλώντας στην ημερίδα, ότι τα κοιτάσματα της β. Ελλάδας φτάνουν τα 20 δις ευρώ… ΕΙΠΕ;;; ΠΟΥ ΕΙΠΕ;;; Γιατί στην ημερίδα σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΠΕ αφού διακόπηκε εσπευσμένα και τελικά ο κ. Αρβανιτίδης δεν μίλησε!!!

      Έτοιμα λοιπόν από πριν τα δημοσιεύματα και κανείς δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή για το τι πραγματικά έγινε και ειπώθηκε εκεί μέσα…

      • Συνεχιζεις την πολιτική σου της παραπληροφόρησης. Αλλα μην προσπαθείς να μας βγάλεις τρελους. τόσο χαζή προπαγάνδα
        ούτε ο εμπνευστής σας ο θείος Γκεμπελς θα έκανε. Επειδή σε αντίθεση με σας που φύγατε όλοι μετά την μνημειώδη τοποθέτηση του μεταμοντερνου αρχηγού των ατακτων Δεληγιοβα, εγώ ήμουν εκεί και είδα και άκουσα τον κ. Αρβανητιδη. Πως μπορείτε λοιπόν να ισχυριζεστε ότι δεν ήταν εκεί. Για πληροφορηθειτε καλύτερα την επόμενη φορά!

  4. Αγαπητοί φίλοι

    Η ημερίδα ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα και όλοι οι ομιλητές του προγράμματος παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους. Όπως προκύπτει από το σχόλιό σας, εσείς μάλλον δεν είχατε την υπομονή να ακούσετε.

  5. Μα ο χοντρός ο Μπελζεμπουπης ονόματη Βενιζέλος ..λέτε να μην υποστήριξη τον Μητσοτάκη ..που χρόνια τώρα μαζί ντιρλικονουν το δημόσιο

  6. και στην Κοζάνη η Λοζάνη …παρομοιες εκδηλώσεις φαγοπότια του ΠΑΣΟΚ ..ειλικρινά λείπετε
    Διημεριδα ΕΚΠ για τη ΔΕΗ και Τοπική Κοινωνία: Τοποθετήσεις – εισηγήσεις http://www.mavromatidis.gr/ …..χιχχχιχιι

  7. Δεν μίλιησε ο κ. Αρβανιτίδης είπατε;
    Διακόπηκε κάτι στην ημερίδα;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ
    (δηλαδή μέχρι που πραγματοποιήθηκε αποχώρηση μαζί με το γνωστό τσούρμο);

    Αν δεν έχετε χρόνο να γράψετε,
    πολύ ευχαρίστως να το κάνω εγώ.

  8. Οταν κάποιος αποχωρεί δεν τον ενδιαφέρει ποιος μίλησε τι είπε τι έγινε. Διερωτώμαι τι νόημα έχει κάποιος να γράφει όταν τα ρολλά είναι ερμητικά κλειστά.

  9. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ, ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ; ΚΡΙΜΑ!

    TA KAΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ! ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ HΡΘΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ.

    ΩΡΑΙΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ;

  10. Εμείς όντος το γνωστό τσούρμο …εσένα που είδα και αναγνώρισα στο ακροατήριο … σκέτος κούκλος …φτυστός με την δικιά μας Παρασκευούλα χιχχιχ

  11. Αγαπητέ Γιάννη ..παρακολούθησα και σχολίασα σχετικά ..το επίπεδο της ημερίδας στην Θεσσαλονίκη …το τσίρκο ….και αναρωτιέμαι ειλικρινά …υπάρχει ακόμα σοβαρός χρηματοδότης, επενδυτής ,κεφαλαιοκράτης από εδώ η το εξωτερικό που θα επενδύσει κεφάλαιο σε τούτην την χώρα…. δίχως ..να τα έχει χάσει πριν ακόμα έρθουν….πράγματι πιστεύουν διάφοροι τύποι π.χ. Νικολάκης Παπαντρέου… ότι οι Άραβες ,Τούρκοι κλπ είναι τόσο βλάκες ??? Ειλικρινά τους θαυμάζω….

  12. ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΜΕΤ HOTEL

    Ας πούμε λοιπόν κανα-δυό πράγματα γιά την ημερίδα, την οποία φίλτατοι “οικολόγοι” καταφέρατε να αμαυρώσετε, διακόπτοντάς την στο β’ μέρος.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς με διαρκείς φραστικές επιθέσεις κατά των ομιλητών, που δεν τύγχαναν της έγκρισης της γνωστής γαλαρίας, “οικολόγων” οπαδών. Ασκοπη αποδείχθηκε η προσπάθεια κάποιων ομιλητών, όπως του Καθηγητή κ. Σκαρπέλη, για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ζωντανό διάλογο με τους αλλαλάζοντες “οικολόγους”. Εκεί μόνον λογική δεν χωρούσε !

    Τα πράγματα χειροτέρεψαν στο β’ μέρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κούτρα, όπου ανέβηκαν οι τόνοι και οι προκλήσεις σας, με το βρισίδι της γαλαρίας να πέφτει σύννεφο επί μία ώρα. Σας δόθηκε στη συνέχεια από τους διοργανωτές το βήμα για να αναπτύξετε θέσεις και απόψεις…Μία από τα ίδια (και χειρότερα), με τον κ. Παπαγεωργίου να επαναλαμβάνει απειλητικά την κλασσική πιά…κοσμογονία και καταστροφολογία, παρέα με τον γνωστό “αντι-βλαπτικό” οικολογίζοντα. Η κατάσταση αντί να εκτονωθεί, οδηγήθηκε σε πανδαιμόνιο και η ημερίδα διακόπηκε προσωρινά, μέσα σε αντεγκλήσεις. Τα πράγματα ηρέμησαν αφού αποχωρήσατε μαζί με το τσούρμο, η ημερίδα συνεχίσθηκε ήρεμα και ολοκληρώθηκε, με μικρότερο αυτή τη φορά ακροατήριο, αφού αρκετοί αποχώρησαν μετά από αυτό το χάλι.
    Τότε μίλησε και ο κ. Αρβανιτίδης, αλλά βέβαια δεν είσασαν εκεί για να τον ακούσετε ! Είχατε ΗΔΗ αποχωρήσει, αφού στόχος σας δεν ήταν να ακούσετε και να αντιπαραθέσετε επιχειρήματα, αλλά ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ.

    Στο καθαρά “τεχνικό” μέρος της ημερίδας, σημειώνονται οι εντυπωσιακές εισηγήσεις των έγκριτων Καθηγητών κ. Σκαρπέλη και Τσακαλάκη (ΕΜΠ). Με γερά επιχειρήματα για την αξία και τις δυνατότητες των ορυκτών πόρων στη Β. Ελλάδα, αλλά και για τις εξελίξεις της σύγχρονης μεταλλευτικής. Ο γνωστός (α-)λέκτωρ του ΑΠΘ, τέως έμμισθος συνεργάτης της Μεταλλευτικής Θράκης, μας υπενθύμισε το ακλόνητο επιστημονικό(;) επιχείρημα της…δικαίωσής του από το Ευρωκοινοβούλιο για το κυάνιο…

    Συμπέρασμα:
    Άλλη μια σημαντική ημερίδα για τους ορυκτούς πόρους. Άλλη μια ευκαιρία που χάσατε για να προβάλετε και να αντιπαραθέσετε δημόσια τις θέσεις σας. Άλλη μια φορά ήταν αλγεινή η εντύπωση που αφήσατε κκ. antigoldgreece με τους οπαδούς “οικολόγους”. Απουσία επιχειρημάτων και απέλπιδα προσφυγή στον τσαμπουκά, ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν τις τοπικές κοινωνίες. Προφανώς και δεν έχετε συνειδητοποιήσει τη δυναμική που αναπτύσσεται.
    ————————————————————–

    Σας προκαλώ να διαψεύσετε κάτι από τα παραπάνω ή να λογοκρίνετε κι αυτό το σχόλιο..

  13. Καιρό τώρα σας παρακολουθεί η Αλήθεια στον κατήφορό σας. Δεν αισθάνθηκε ανάγκη να παρέμβει ούτε μία φορά αφού η απώλεια ελέγχου των πραγμάτων από τους “μπροστάρηδες” του “κινήματος” είναι πιά εμφανής.
    Δεν σας πήρε πολύ καιρό να καταστρέψετε και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας με μία σειρά μεγαλοπρεπών και μνημειωδών λανθασμένων ενεργειών.
    Διαβάζοντάς σας πια, οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να καταλάβει το ρόλο του antigold και των κοτζαμπάσηδών του.
    Κυνηγάτε τη Μεταλλεία (επί πληρωμή) παντού, για πάντα, στα πάντα. Οι αποστροφές του στυλ “δεν είμαστε γενικά ενάντια στη Μεταλλεία” είναι φούμαρα. Βέβαια είστε ενάντια στη Μεταλλεία επιδή είναι ενάντια αυτοί που σας πληρώνουν και των οποίων οι δραστηριότητες δεν είναι “συμβατές” με τη μεταλλευτική δραστηριότητα (Βλέπε τουριστο-εργολάβοι, εμπρηστές, φοροφυγάδες και λοιπά καθίκια).
    Δημιουργείτε βάρβαρα επεισόδια σε οποιαδήποτε εκδήλωση έχει σχέση με τον Ορυκτό Πλούτο και σας παίρνει χωρίς να νοιάζεστε ούτε για την επιστημονική αλήθεια ούτε και για το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τη γνώμη τους και, κυρίως, να εργάζονται. Το τραγικότερο δε είναι ότι μετά δείχνετε να αγνοείτε τα γεγονότα που εσείς οι ίδιοι προκαλείτε και μπαλαμουτιάζετε τον κοσμάκη. Μίλησε ο Αρβανιτίδης – δε μίλησε ο Αρβανιτίδης. Έγιναν επεισόδια στο Promine – δεν έγιναν επεισόδια στο Promine. Έπεσαν φάπες στο Νομαρχιακό – δεν έπεσαν φάπες στο Νομαρχιακό. Κατέβασε τραμπούκους η Εταιρεία – δεν κατέβασε τραμπούκους η Εταιρεία. Κοκ.
    Συνεταιρίζεστε (άθελά σας;) με κάθε καρυδιάς καρύδι που νομίζετε (κακόμοιροι) ότι συντάσσεται με ή εξυπηρετεί τα συμφέροντά σας: Αποτυχημένους κνιτοναρίτες, νεαρές βουλευτίνες με σκοτεινά βιογραφικά, ανταγωνιστές των μεταλλευτικών εταιρειών που είναι και οι ΙΔΙΟΙ μεταλλευτές (απλά σε αυτό η Αλήθεια αναρωτιέται: Τα παίρνετε ή απλά είστε ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνετε που έχετε μπλέξει;), δυστυχισμένους συνταξιούχους του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, κομπλεξικούς ψευδοεπιστήμονες, απογοητευμένες διάνοιες, άεργους σκουλαρικοφόρους των Εξαρχείων και όμορφες υπάρξεις με χαρακτηριστικά χειλάκια, ότι πιο λούμπεν υπάρχει στην κοινωνία μας, εδώ θα το βρει κανείς.
    Σας ρουφιανεύουνε στοιχεία για μεταλλευτικές επιχειρήσεις που τα υιοθετείτε (χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε ούτε τα μισά φυσικά) και τα δημοσιεύετε χωρίς να νοιάζεστε αν κάποιοι θα χάσουν το ψωμί τους, άλλοι θα χάσουν τα λεφτά τους και κάποιοι άλλοι θα πνιγούν στο χρήμα (μάλλον για τους τελευταίους νοιάζεστε και παρανοιάζεστε). Παίζετε το παιχνίδι αντιπάλων οικονομικών συμφερόντων (με το αζημίωτο;) στην πλάτη αυτών που σας πιστεύουν άραγε;
    Ευτυχώς για τη Μεταλλεία το άσχημο μακροοικονομικό περιβάλλον αναδεικνύει πόσο απαραίτητη είναι σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επίπεδο. Δυστυχώς η Αλήθεια δεν μπορεί να σας αποκαλύψει τι γίνεται τη στιγμή αυτή στα κυβερνητικά γραφεία. Απλά να θυμηθείτε την Αλήθεια σε λίγο καιρό.
    Ο Παλαιός Κύκλος κλείνει. Άνθρωποι σαν και εσάς θα αποκαλυφθούν, λογαριασμοί θα ανοίξουν και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Όπως και οι Υπουργοί σας και οι ακόλουθοί τους.
    Ο Νέος Κύκλος θα αρχίσει σύντομα.
    Ή Αλήθεια, αυτή τουλάχιστο τη στιγμή μπορεί να ασχοληθεί με αυτό που της αρέσει: Σχεδιασμό εκμετάλλευσης μεταλλείων, επενδυτικά σχέδια, ανάπτυξη βιομηχανικών δραστηριοτήτων, προσλήψεις ανθρώπων. Μπορεί μερικές μεταλλευτικές επιχειρήσεις να τραβάνε λίγο ζόρι. Σύντομα όμως θα το ξεπεράσουν αφού θα βάλουμε όλοι οι υπόλοιποι ένα χεράκι. Κανένας δικός μας δε θα πέσει.
    Οι αλλαγές που έρχονται είναι κοσμογονικές. Ασημαντότητες σαν και εσάς θα παρασυρθούν σαν τους κόκκους της άμμου.
    Όμως δε θα σας ξεχάσουμε. Μας βοηθήσατε να δούμε πολλές αδυναμίες μας. Μας κάνατε δυνατότερους. Και κυρίως μας βγάλατε από την ύπνωση.
    Η Novus Ordo Seclorum Αλήθεια

    • Τα κουρασμένα παλληκάρια της εταιρείας (των εταιρειών) γράφουν πλέον μόνον από υποχρέωση…
      Διαβάζεις τον Αλήθεια και χασμουριέσαι. Επαναλαμβανόμενες κατινιές επιπέδου πρωινάδικου.
      Stinky, μη βιάζεσαι, θα πούμε και για την ημερίδα.

  14. Ειλικρινά ..αναρωτιέμαι μέσα μου …υπάρχουν ακόμα “εργοδότες” που πληρώνουν … χρόνια τώρα υπερωριακή απασχολήσει σε τέτοιους ….ελεεινούς υπαλλήλους ..με τα μισά λεφτά θα προσλάμβαναν νέα παιδιά σαΐνια …

  15. Η ημερίδα δε συνεχίστηκε,έληξε μετά την τοποθέτηση των μεγαλοπαναγιωτών, και για να’χουμε καλό ερώτημα για πες μας στίγκερ ποιος ήταν ο Αρβανίτης (όπως διαβάζουμε στα δημοσιεύματα) που μίλησε για τη γεωθερμία? μήπως για την γεωθερμία μίλησε ο Κολιός? μήπως ο Αρβανίτης δεν ήταν καν παρών?μήπως οι εισηγήσεις και τα συμπεράσματα είχαν δοθεί από πριν στη δημοσιότητα? Το παιχνίδι το χετε χαμένο παρά τις απελπισμένες σας προσπάθειες να πείσετε τις κοινωνίες για τις αγνές σας προθέσεις. Άκου εκεί eldorado gold στη Θράκη! Τουλάχιστον ” οι δικοί μας ” κότσαραν και τη λέξη “ελληνικός”. Συμμαζευτείτε γιατί η κοινωνία θα σας πάρει παραμάζωμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.