Ποιος φταίει για τις καταστροφές στο Στρατώνι Χαλκιδικής;


Της Δάφνης Σφέτσα από την “Αυγή”

Κάποιοι βιάστηκαν να αποφανθούν πως η αιτία της βιβλικής καταστροφής στο Στρατώνι του δήμου Σταγείρων- Ακάνθου στη Χαλκιδική ήταν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης εβδομάδας. Φαίνεται όμως πως τουλάχιστον αυτή τη φορά, οι μεταλλευτικές εταιρείες δεν θα τη γλυτώσουν τόσο “φθηνά”. Διότι μετά τους ενεργούς πολίτες της περιοχής που επί χρόνια καταγγέλλουν τις παράνομες αποθέσεις υλικών από τα μεταλλεία στα ρέματα της περιοχής, τη σκυτάλη παίρνει ο δήμαρχος Μιχ. Βλαχόπουλος.

“Η Πολιτεία μεταφέρει τις όποιες υποχρεώσεις της στην καλή θέληση των εταιρειών εκμετάλλευσης” καταγγέλλει στην επιστολή του προς την Τ. Μπιρμπίλη ο Μιχ. Βλαχόπουλος. Συγκεκριμένα, με επιστολές προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και το ΤΕΕ Βορείου Ελλάδος, τους απευθύνει έκκληση να αναζητήσουν τα πραγματικά αίτια της κατολίσθησης και να εξετάσουν τις ευθύνες των μεταλλευτικών εταιρειών εξαιτίας των μικρών και μεγάλων αποθέσεων υλικών από τις δραστηριότητές τους. Εξάλλου στην επιστολή του προς την υπουργό καταγγέλλει πως ανέκαθεν “η Πολιτεία μετέφερε τις όποιες υποχρεώσεις έχει στην καλή θέληση των εταιρειών εκμετάλλευσης”! Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να διερευνήσουν τα πραγματικά αίτια των πλημμυρικών φαινομένων, να αποζημιώσουν τους κατοίκους της περιοχής και να προχωρήσουν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Αναλυτικότερα, μετά από έντονη βροχόπτωση στην περιοχή την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, τόνοι φερτών υλικών και βράχων που παρέσυρε το νερό καταπλάκωσαν το χωριό, σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, το χωριό εξακολουθεί να έχει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ύστερα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Σταγείρων- Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΤΕΕ Β.Ε. κ. Κοναξίδη ζητώντας τη συνδρομή του ΤΕΕ για τη διερεύνηση των αιτιών της καταστροφικής κατολίσθησης μέσα από τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Παρακαλεί δε το ΤΕΕ στην επιτροπή αυτή, για λόγους διαφάνειας, να μην συμμετέχουν επιστήμονες “που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν δημόσια εκφρασθεί υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας ή είχαν συνεργασθεί άμεσα η έμμεσα με τις εταιρείες εκμετάλλευσης του μεταλλείου”.

“Γνωστες – αγνωστες” αποθεσεις

Ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο της επιστολής προς την Τ. Μπιρμπίλη που κοινοποιήθηκε και σε βουλευτές της περιοχής. “Σημειώνω ότι στην περιοχή υπάρχουν γνωστές και άγνωστες, μικρές και μεγάλες αποθέσεις υλικών από τη μεταλλευτική δραστηριότητα οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο στο Στρατώνι όσο και ευρύτερα, στον κόλπο της Ιερισσού” αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως παρότι το Στρατώνι είναι το κέντρο της μεταλλευτικής δραστηριότητας της περιοχής από την οποία το κράτος αντλεί εδώ και δεκαετίες σημαντικούς πόρους, δεν υπάρχει καμία ανταπόδοση στην περιοχή: “Ανταπόδοση θεωρούμε τουλάχιστον την στοιχειώδη ανάπτυξη υποδομών και τα έργα προστασίας της περιοχής από περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που έχουν σχέση με την δραστηριότητα αυτή”.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα επανέλθουμε.


47 απαντήσεις στο “Ποιος φταίει για τις καταστροφές στο Στρατώνι Χαλκιδικής;”

 1. Ρε παιδιά εσείς όταν διαβάζετε την επιστολή του κ.Βλαχόπουλου αυτό καταλαβαίνετε; Κατά την γνώμη μας ΑΥΓΗ και ενεργοί πολίτες ή δεν καταλαβαίνουν ελληνικά ή δεν θέλουν να καταλάβουν; Νομίζαμε και εμείς οι αφελής ότι τους ενδιαφέρει πραγματικά το Στρατώνι! Τελικά αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κλείσουν τα μεταλλεία.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΝ- ΑΚΑΝΘΟΥ
  Τηλ: 23770 21001
  Fax : 24120
  Αρ. Πρωτ. 93 Ιερισσός,17.2.10
  Προς: Την Υπουργό Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  κυρία Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη
  Κοινοποίηση προς τους Βουλευτές:
  κύριο Γιάννη ιρβελεγκα
  κύριο Γιώργο Βαγιωνα
  κύριο Αργύρη Λαφαζάνη
  κύριο Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου
  κύριο Τζεκης Άγγελος
  Συν.: Αίτημα του ήμου Συγκρότησης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από το
  ΤΕΕ Β. Ελλάδος
  Κυρία Υπουργέ
  Το Στρατώνι είναι το κέντρο της μεταλλευτικής δραστηριότητας της περιοχής από
  την οποία το κράτος και η εθνική οικονομίας έχει αντλήσει εδώ και δεκαετίες
  σημαντικούς πόρους χωρίς όμως καμμία ανταπόδοση στην περιοχή .
  Ανταπόδοση θεωρούμε τουλάχιστον την στοιχειώδη ανάπτυξη υποδομών και τα
  έργα προστασίας της περιοχής από περιβαλλοντικές επιπτώσεις , που έχουν σχέση με
  την δραστηριότητα αυτή.
  Η πολιτεία μεταφέρει την οποίες υποχρεώσεις έχει στην καλή θέληση των
  εταιρειών εκμετάλλευσης
  Ζητώ από την πολιτεία την στιγμή αυτή της καταστροφής που εχουμε υποστεί στο
  Στρατωνι, να στείλει κλιμάκιο τεχνικών που θα υποδείξουν τα άμεσα και αναγκαία
  μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης του οικισμού.
  Σημειώνω ότι στην περιοχή υπάρχουν γνωστές και άγνωστες , μικρές και μεγάλες
  αποθέσεις υλικών από την μεταλλευτική δραστηριότητα οι οποίες μπορούν να
  δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβληματα τόσο στο Στρατωνι οσο και ευρύτερα
  ,στον κόλπο της Ιερισσού .
  Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας ζητήσω την συμμετοχή της Τοπικής
  Αυτοδιοίκησης στην διαμόρφωση των αποφάσεων που έχουν σχέση με την
  επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.
  Με εκτίμηση
  Ο Δήμαρχος
  Μιχάλης Βλαχόπουλος

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΝ- ΑΚΑΝΘΟΥ
  Τηλ 23770 21001
  Fax 24120
  Αρ. Πρωτ. 90 Ιερισσός,17.2.10
  Προς το ΤΕΕ Βορείου Ελλάδος
  Υπ όψη Προέδρου κυρίου Κονακξίδη ΕΠΕΙΓΟΝ
  Κύριε Πρόεδρε
  Όπως και τηλεφωνικά σας ενημέρωσα χρειαζόμαστε άμεσα την συνδρομή του ΤΕΕ
  προκειμένου να διερευνήσουμε τα αιτία της καταστροφικής κατολίσθησης που
  συνέβη κατά την διάρκεια νεροποντής στο Στρατωνι την 10.2.10
  Παρακαλώ για την συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων εκ μέρους σας και με
  την συμμετοχή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, η οποία θα συντάξει έκθεση των
  αιτιών της κατολίσθησης ,την προέλευση των πετρωμάτων και την χημική σύνθεση
  των φερτών υλικών
  Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος αλλά και για λόγους διαφάνειας και μη
  εύκολης αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων, παρακαλώ στα μέλη της επιτροπής να
  μην συμμετέχουν επιστήμονες που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν δημόσια εκφρασθεί
  υπέρ η κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας η είχαν συνεργασθεί άμεσα η
  έμμεσα με τις εταιρίες εκμετάλλευσης του μεταλλείου
  Τα έξοδα της επιτροπής και την αποζημίωση των μελών της θα τα αναλάβει εξ
  ολοκλήρου ο δήμος μας
  Ο Δήμαρχος
  Μιχάλης Βλαχόπουλος

  http://kinisipoliton.wordpress.com/2010/02/19/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82/

 2. KAI GIA NA MAS ENDIAFEREI TO STRATONI, PREPEI NA EXOYME THN KAUE ETAIREIA NA PETAEI TA MPAZA THS STA REMATA KAI TIS BROMIES TIS STH UALASSA KAI STIS XARADRES.
  RE AEI STO DIAOLO.
  KALA SAS LENE NENEKOYS.
  DEN TOYS UELOYME.
  MEINAME XORIS SPITI KAI UA TOYS PROSKYNAME KIOLAS.
  KAI AKOYME TON KAUE BLAKA NA BGAINEI STA KANALIA KAI GLEIFEI THN ETAIREIA.
  NENEKOI
  TELOS.
  NA FYGOYNE TORA.
  HRUATE STO STRATONI SAS PETAJANE ENA KOMATI FAI KAI GINATE TRAMPOYKOI POY DEN TOLMAME NA MILHSOYME.
  NA GYRISETE STA DIKA SAS TA XORIA KAI NA MAS AFHSETE HSYXOYS.
  EMEIS UA ZHSOYME.
  KAI XORIS ESAS UA ZHSOYME KALYTERA.

 3. Δηλαδή Μάρκο, όποιος ψάχνει να βρει τα αίτια της καταστροφής είναι αυτομάτως εχθρός του Στρατωνίου και θέλει να κλείσει τα μεταλλεία; Μεταξύ αυτών …και η εφημερίδα ΑΥΓΗ;; Και ενδιαφέρεται πραγματικά για το Στρατώνι μόνον όποιος τα κουκουλώνει για να μην θιγεί η δραστηριότητα που είναι ο βασικός ύποπτος; Ωραίο ενδιαφέρον, βρε παιδιά!

  Υποθέτω ότι η συντάκτης του άρθρου έχει μιλήσει με το Δήμαρχο, αλλά εδώ που τα λέμε δεν γράφει κάτι που δεν προκύπτει άμεσα από τις δυο επιστολές του Δημάρχου. Είναι σαφέστατο ότι ο δήμαρχος υποδεικνύει τη μεταλλευτική δραστηριότητα σαν πιθανό υπαίτιο της καταστροφής.

  Αλλιώς, ποιος ο λόγος να ζητήσει από το ΤΕΕ να διερευνηθούν εκτός από τα αίτια της κατολίσθησης και “η προέλευση των πετρωμάτων και η χημική σύνθεση των φερτών υλικών”; Νομίζεις είναι σύνηθες αυτό; Σε κάθε κατολίσθηση, οπουδήποτε στην Ελλάδα, κάνουμε …χημικές αναλύσεις της λάσπης;;;

  Επίσης, είναι σύνηθες να ζητούνται επιστήμονες που “δεν έχουν συνεργασθεί άμεσα ή έμμεσα με τις εταιρείες εκμετάλλευσης του μεταλλείου”;;; Θα τα έλεγε αυτά αν θεωρούσε ως μόνο υπεύθυνο τον καιρό;

  Ο Δήμαρχος ζητάει να εξεταστεί η πιθανή υπαιτιότητα των μεταλλευτικών εταιρειών και καλά κάνει. Και το κάνει επειδή ενδιαφέρεται για το Στρατώνι, επειδή το συμφέρον του Στρατωνίου είναι να αποκαλυφθεί τι έχει συμβεί. Αν βρεθούν ένοχοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ!

 4. Ότι θα φτάναμε να δούμε κοντέινερ στο Στρατώνι.
  Ελπίζω να φύγουν γρήγορα να πάνε όλοι στα σπίτια τους και το κυριότερο να βρεθούν τα πραγματικά αίτια και να μην τα κουκουλώσουν.
  Τά κουκουλώσανε μια φορά και το κουκώλωμα αυτό πληρώνουμε.
  Την τρίτη φορά δεν θα υπάρχει Στρατωνι για να συζητάμε.
  Τρλιτη φορά λοιπόν δεν πρέπει να υπάρξει.

 5. “Έλα τώρα, δεν ωφελεί σε τίποτα να κλαις έτσι!” είπε η Αλίκη στον εαυτό της μάλλον απότομα. “Σε συμβουλεύω να σηκωθείς αμέσως!”.
  Γενικά έδινε στον εαυτό της πολύ καλές συμβουλές (αν και σπάνια τις ακολουθούσε) και μάλιστα, μερικές φορές τον μάλωνε τόσο αυστηρά, που της έρχονταν δάκρυα στα μάτια -μια φορά, θυμόταν, είχε προσπαθήσει να τραβήξει τα ίδια της τα αυτιά, επειδή είχε κάνει μια ζαβολιά σ’ ένα παιχνίδι κρίκετ που έπαιζε με αντίπαλο τον εαυτό της.

  Lewis Carroll, “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”
  ——————————————–

  Μα ελάτε τώρα κκ. antigoldgreece, μην νοιάζεσθε τόσο πολύ για το Στρατώνι ! Σας είδαμε πόσο πολύ λυπάσθε !! Περιμένετε λίγο ακόμη, έχετε καιρό, μαζέψτε στοιχεία, γίνετε εμπειρογνώμονες, φτιάξτε “θεωρία”. Δεν μπορεί, κι εδώ πάλι τα μεταλλεία θα φταίνε.

 6. Η επίδειξη φτηνού πνεύματος του κου Stinger μπορεί να πείσει μόνον όσους τυχόν αποφεύγουν να βλέπουν την πραγματικότητα.
  Ο ίδιος βέβαια, έχει και άλλα κίνητρα.
  Όταν παριστάνει ότι τα μπαζώματα δεν έχουν συνέπειες σε φαινόμενα πλημμυρών, απλώς επιδεικνύει απροκάλυπτα την υποκρισία του.

  ο

 7. KAI SY RE FILE APO POY NOIAZESAI GIA TO STRATVNI. ESY APO OTI LENE EISAI KAPOY STHN EYBOIA.
  POSA KONOMAS KAI MILAS.
  POTE KAI ME TI DOYLEIA HRUES EDO.
  POIOS SE BAZEI .
  GIATI ANAKATEYESAI.
  TI KERDOS EXEIS ME LIGA LOGIA.
  ESY MPOREIS NA MILAS ALLA OI ALLOI OXI;.
  ANTE GIATI UA ARXISO NA BRIZO PALI KAI UA ME PERASOYN LOGKRISIA JANA.

  • Ψυχραιμίααα!!!
   Άστονα μωρε apo-Stratoni, μην ασχολείσαι μαζί του. Ο κλασικός, πληρωμένος προβοκάτορας είναι. Θέλει να εκμεταλλεύτει το κακό στο Στρατώνι για να μας βάλει να βριζόμαστε μεταξύ μας.
   Άστον.

  • Perlomin! κι εσύ μας βάζεις εδώ ότι σ’αρέσει από το ιντερνετ?
   Τις πηγές σου τις έλεγξες; Συνέντευξη από τον Sergio Leone πήρες?
   Τσκ, τσκ, τσκ…

 8. Antigold, ο/η apo-stratoni έχει κάθε δίκιο να θυμώνει και εμένα με πρόλαβε. Ο γελοίος ας βρίσει εμάς όσο θέλει. Αλλά να ειρωνεύεται τον πόνο των κατοίκων την ώρα της καταστροφής, ε δεν πάει κάτω.
  Του δώσαμε πολύ θάρρος μου φαίνεται και ξεσάλωσε με το θεατράκι του και τις περσόνες του.
  Και μεταξύ μας, από ισορροπία, πρέπει να χάνει κανά τέταρτο την ώρα. Μέχρι τώρα έχει εκδηλώσει μεγαλομανία, σεξισμό και ρηχότητα συναισθήματος.
  Να δούμε πότε θα εκραγεί τελείως…

 9. Απίστευτες καταστροφές προκάλεσε η πρωτοφανής βροχόπτωση στην Πορτογαλική Μαδέϊρα. Το ύψος της βροχόπτωσης σε συνδυασμό με τα μπαζωμένα και χτισμένα ρέματα ξεκλήρισαν πόλεις ολόκληρες και στοίχισαν τη ζωή πάνω από 50 ατόμων.
  http://www.youtube.com/watch?v=Xn9zFWDYWTI&NR=1
  Φυσικά ο antigold έστειλε κλιμάκιο επι τόπου (ποιός σας πλήρωσε τα εισιτήρια;) για να αποδείξει ότι η καταστροφή οφείλεται σε εντατική εκμετάλλευση μεταλλείων στο νησί. Είναι γνωστό ότι η Μαδέϊρα είναι πρώτη παραγωγός στον κόσμο σε “παρλαπιπόνιο”, ένα σπάνιο ορυκτό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων για την αποκατάσταση λοβοτομημένων ασθενών.
  Δε σταματάτε να πουλάτε τρέλλα;
  Όπως όταν είχε σκοτωθεί ο δυστυχισμένος συνάδελφος έτσι και τώρα προσπαθείτε να εκμεταλλευθείτε την πίκρα του Στρατωνίου.
  Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Για συνέλθετε λίγο.
  Η Αλήθεια κατανοεί απόλυτα την παράκρουση μερικών όμορφων εδώ μέσα αλλά υπάρχουν και όρια. Διασύρετε ανθρώπους που δεν τους γνωρίζετε, όπως τον τύπο από την ΟΑΚΚΕ (ρε λέτε να είναι ο Mirabilis;). Τον ρωτήσατε αν ανέχεται τη χλεύη σας. Θα έφταιγε η Αλήθεια να στείλει link της ανάρτησης στο ΟΑΚΚΕ; Οι φάπες που θα πέσουν δε θα έχουν προηγούμενο. Οι μπαταριές στο Στρατώνι θα είναι χάδι του ανέμου μπροστά τους.
  Να ανασυγκροτηθούμε και να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων. Όχι πάλι ύβρεις και άγχος.
  Η ηρεμιστική Αλήθεια.

  ΥΓ: Αφιερωμένο στην Perlomin ή Κατερινιώ

  Η Κίμωλος έχει έμορφες, ο κάμπος έχει αφράτες.
  Στην Ψάθη, στη Νηπόλυβο έχει γαλανομάτες.
  Στον Αϊ-Στάθη λυγερες, στο Μπρόβαρμα λιχνάτες.
  Στα Πράσσα και στην Αλυκή ολόασπρες νεράιδες.
  Στα Λεμπούνια έχει κουνιστές, στο Ξερόκαμπο χοντρούλες
  Καρκάνη και Γιωργιλά ξανθές νεροπαρμένες

  • Ο τύπος της ΟΑΚΚΕ ήταν υποψήφιος στις εκλογές, άρα είναι δημόσιο πρόσωπο και οι απόψεις του υπόκεινται σε κριτική όπως όλων των πολιτικών.
   Όλα τα άλλα είναι ανάξια σχολιασμού. Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει και στις αναρτήσεις μας τις σχετικές με το δυστύχημα.

 10. Προς αλήθεια με ρεβίθια (2 καντάρια κακοήθεια)
  Το μοναδικό φάρμακο που ζωντανεύει λοβοτομημένα ζόμπι είναι το χρήμα. Και εσύ είσαι η ζωντανή απόδειξη.
  Όσο για το κλεμμένο τραγουδάκι (παπαγάλε!!! http://www.blogger.com/feeds/5824915820063425999/posts/default) αφού πάντα γελοίος βγαίνεις ρε κόκορα!! Το δοκίμασες κι άλλη φορά και σου βγήκε ξυνό!!!
  Και μη με απειλείς με την ΟΑΚΚΕ!! Τρέμω ολόκληρος!!!!
  Γιάννης Μπακόπουλος
  [email protected]
  http://cag.dat,demokritos.gr

 11. ”Δε σταματάτε να πουλάτε τρέλλα;
  Όπως όταν είχε σκοτωθεί ο δυστυχισμένος συνάδελφος έτσι και τώρα προσπαθείτε να εκμεταλλευθείτε την πίκρα του Στρατωνίου.
  Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Για συνέλθετε λίγο.”
  Ειπα να μην μιλησω ξανα με σας τους καμμενους!!!
  Αλλα ως εδω!!!
  Ρε Μαλακα τις κακιας ωρας,ανοητε,κολοπαιδο ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ μονο δυστηχος δεν ηταν!!!
  ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ το λεει και το παρατσουκλι του ΗΤΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ!!!ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΩΤΟΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΑΤΕ ΠΟΣΟ???200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΣΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!
  ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!
  ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ ΠΩς ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ!!!
  ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΓΕΛΟΙΕ ΚΡΕΤΙΝΕ ΠΟΤΑΠΕ!!!

 12. Γεια σου, ρε Μίδα, να αγιάσει το στόμα σου ….που θα μας βάλει ο κρετίνος να αναμετρήσουμε τον πόνο μας και τις ανησυχίες μας για τα χωριά μας, τους ανθρώπους μας και τις ζωές μας!!!
  Ξεπουλημένο, χαβιεδότσουρμο, που πουλάτε και πνεύμα παίζοντας με τις αγωνίες μας!

 13. Εχετε δίκιο ρε παιδιά! Εγώ του ρίχνω λίγα του ανώμαλου γιατί είμαι από Αθήνα και δεν ξέρω και πολλά. Νομίζω πάντως ότι τα γελοία ψευδώνυμα κρύβουν έναν, άντε με το ζόρι δύο χαφιέδες. Μην τους φοβόσαστε. Απλά φτύστε τους.

 14. Παρακολουθώντας για καιρό το blog σας και την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα η απάντηση του οποίου θεωρώ θα είναι πολύ διαφωτιστική και αποκαλυπτική!!!

  Το ερώτημα είναι πολύ απλό και είναι το εξής:
  Τι επάγγελμα κάνει ο καθένας από όλους αυτούς που σχολιάζουν στο blog σας?

  Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες για το επάγγελμα. Ας πούμε ασχολείται στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό τομέα, είναι ελεύθερος επαγγελματίας?

  Για να μην μπείτε στον κόπο να σκέφτεστε τι και πως και γιατί ρωτάω σας λέω ότι γνωρίζω εκ των προτέρων ότι οι περισσότεροι-που είναι αντίθετοι στην μεταλλουργία χρυσού- στο blog σας απασχολούνται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  Τώρα οι λόγοι για τους οποίους οι έχοντες περίσευμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ανυσηχίας τυχαίνει να είναι οι περισσότεροι υπαλληλοι του δημοσίου θα αναλυθούν διεξοδικά σε μελλοντική μου ανάρτηση.

  • Πρόσεχε γιατί θα σε καταγγείλω στον herr doctor!

   Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι και τι κάνει ο καθένας. Όμως επειδή είναι προφανές πού το πας, πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι εκεί που πατάς γλυστράει. Πολύ.

 15. Αφού βρήκες ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή απόψεων και συνέδεσες τους αγώνες μας με το …. δημόσιο, μπορείς να βγάλεις και τη μάσκα stinkyblob!!
  Κι αφού είχες το θράσος να μιλήσεις για μαύρες αμοιβές μου, λύσε μου μια απορία. Στο σύγχρονο κράτος του Γιωργάκη πληρώνουν και οι ρουφιάνοι εφορία???Bravo!!!! Εξελισσόμεθα!!!!!
  Ου να χαθείς κοπρίτη…
  Γιάννης Μπακόπουλος
  ΑΜΙΣΘΟΣ επιστημονικός συνεργάτης στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ
  Συνταξιούχος περιπτεράς.
  [email protected]
  http://cag.dat,demokritos.gr

 16. Ψαλίδια, ξυράφια και σαπούνια είναι ακριβά στην πρωτεύουσα.

  Σκέψου να είσαι και άμισθος…

  Δυστυχώς το stinky… σου το πρόλαβε άλλος. Και σου πηγαίνει γάντι.

  Είδες που τελικά είσαι και συ παιδί του δημοσίου?

  Σας το λέω, όλοι μα όλοι οι antigold συνδέονται επαγγελματικά με το δημόσιο!!!

 17. Βρε μικροαπατεώνα! Άκου πόσο άμισθος είσαι:
  “Λέγομαι Γιάννης Μπακόπουλος. Είμαι ανεξάρτητος ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στην Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Ανήκω στην Ομάδα Υπολογιστικών Εφαρμογών -μια ομάδα ερευνητών με σκοπό την αυτοχρηματοδότηση από τα ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αμοιβές μας προέρχονται από αυτά τα χρήματα και πληρωνόμαστε με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε αγγίξει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.”
  http://www.zougla.gr/news.php?id=46179

 18. Καλά κρατεί το παραμυθάκι του “διαίρει και βασίλευε”…..; Νομίζεις; Στη περίπτωση μας ….θα σε απογοητεύσω! Δεν έχουν ΠΙΑ περιβαλλοντικά αντανακλαστικά μόνο οι “βολεμένοι” δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι και ….πρώην μεταλλωρύχοι!!!!!
  Θα σας βόλευε πολύ να μοιράσετε την κοινωνία σε κάστες και να την αφήσετε να βγάλει τα μάτια μόνη της!
  Έλα πάνω στο βουνό να σου πούμε αυτοπροσώπως τι επάγγελμα ασκεί ο καθένας.
  Κερνάμε και καφέ. Επαγγελματικό….από χεράκια καφετζή! Όχι του δημοσίου.

 19. Παιδιά τρέξτε!! Ο stinky παραμιλάει!!!
  Ώστε οι αμοιβές με δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι “μισθός” ρε βλάκα?? Αλλά μήμως ξέρεις από μεταλλεία, που παριστάνεις τον ειδικό, για να ξέρεις κι από τίμα δουλειά??!! Ρουφιάνος είσαι και στο σκοτάδι ζεις. Τι να καταλάβεις από τους πραγματικά εργαζόμενους.
  Η λέξη “άμισθος” αναφέρεται σε κατάσταση προσωπικού του ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”
  http://www.dat.demokritos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=37
  “Το μόνιμο προσωπικό του Τμήματος Προγραμμάτων αποτελείται από τους:
  ……………..
  Μπακόπουλος Ιωάννης Άμισθος Επιστημονικός συνεργάτης
  Last Updated on Friday, 25 September 2009 02:22”

  Τελικά … και σαν ρουφιάνος αποτυχία είσαι ρε γελοίε!!
  Όσο για τα … μαχαιροπήρουνα που λες με άλλη μουτσούνα, κόλλημα τόχετε όλοι οι χαφιέδες να συνδέετε τα γένεια με τη βρωμιά. Τα γένεια μου είναι πάντα πεντακάθαρα κι αυτό είναι αυτονόητο. Η μπόχα έρχεται από σένα, κάθαρμα! Και δεν υπάρχει κολώνια να την ξεπλύνει! Μάταια αλλάζεις ονόματα και κάνεις καραγκιοζίστικες προσπάθειες να εμφανιστείς με διαφορετικό στιλ γραφής!! Η γνωστή οσμή σε συνοδεύει όπου και να πας ρουφιάνε!!
  Γιάννης Μπακόπουλος
  [email protected]
  http://cag.dat,demokritos.gr

 20. Στο ψηφισμένο προϋπολογισμό 2010 υπάρχει κονδύλιο 2.4 δις Ευρώ για « Έκτακτες ανάγκες» και αφορά περιπτώσεις καταστροφών όπως στο Στρατώνι .Για να δούμε πόσα χρήματα πρόκειται να εκταμιευτούν από τον Κρατικό προϋπολογισμό η θα περιμένουν…. όλοι τον «θειο» ντον Μπόμπολα ….

 21. Μετά από μερικές ημέρες απουσίας η Αλήθεια διάβασε τις διάφορες αναρτήσεις στο αγαπημένο της Παρατηρητήριο. Και αυτά που διάβασε δεν την εξέπληξαν αλλά τη στεναχώρησαν. Ένα απέραντο υβρεολόγιο από κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς καμία προστασία από την/τον antigold, περιμένει τον κάθε αντιφρονούντα, που θα τολμήσει να ψελλίσει κάτι ενάντια στο αντιβιομηχανικό μένος των μπροστάρηδων και του συρφετού που τους ακολουθεί. Ποταπές ύβρεις, ακόμα και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα των απέναντι (by the way εσείς που έτσι εύκολα απειλείτε να «σπάσετε μούτρα» έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί πραγματικά αν ανοίξουν οι Ουρανοί και «τύχει» να έλθετε κοντά τους;) κυριαρχούν απ’άκρη σ’άκρη. Μα τέτοιο διάλογο ξέρετε να κάνετε; Στα επιχειρήματα απαντάτε με ύβρεις; Γιατί αυτοϋποβιβάζεστε; Ξεκινήσατε σαν γκρουπούσκουλο, η Αλήθεια σας αναβάθμισε σε ομάδα σοβαρής συζήτησης και τώρα καταλήγετε σε σκυλολόϊ;
  Και καλά οι γνωστοί υβριστές. Η Αλήθεια δε περίμενε (αν και ήλπιζε) κάτι καλύτερο.
  Αλλά και ο Μπακόπουλος; Τέτοια κατάντια; Ένας άνθρωπος που έχει γράψει σοβαρά άρθρα με ένα δάσκαλο ολκής σαν τον βραβευμένο Ακσάϊ Αγκαρβάλ; Ένας επιστήμονας με καλή παρουσία σε σημαντικές γωνιές των μαθηματικών όπως τα κρυπτογραφικά συστήματα, η τοπολογία και η υπολογιστική γεωμετρία; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μεγάλου Γεώργιου Βορονόϊ με αυτή του την κατάντια.
  Η Αλήθεια θα σταθεί λίγο στον Μπακόπουλο γιατί η τωρινή του κατάσταση έχει έμμεση (και άμεση) σχέση με το θέμα του Antigold. Αυτή η περιφρόνηση στη βιομηχανική ανάπτυξη, η απουσία κάθε σοβαρής βιομηχανικής επένδυσης σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα, λόγω του κυνηγητού που έχουν εξαπολύσει τα τσοπανόσκυλα της περιβαλλοντοτρομοκρατίας, έχει μετατρέψει εν δυνάμει ικανούς επιστήμονες σε περιθωριακούς τύπους. Η έλλειψη χρηματοδότησης από τη βιομηχανία σπρώχνει στην ανέχεια (και δυστυχώς στη φυγή) λαμπρά μυαλά με καταστροφικά αποτελέσματα για τον Τόπο. Τα πρότυπα της ανάπτυξης που επιδιώκουν οι περιβαλλοντόμπατσοι, τα σπα και τα παράνομα διαμερίσματα, τα καφενεία και οι κρεπερί δεν έχουν (παράγουν) χρήμα για τύπους σαν τον Μπακόπουλο.
  Μπακόπουλε, και κάθε Μπακόπουλε, είστε στη λάθος μεριά. Η εξαθλίωσή σας, η παρακμή σας, η κατάντια σας οφείλεται στην αποβιομηχάνιση, στην αποεπένδυση, στην αποξήλωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Σε κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα, θα ήσασταν κλεισμένοι στο πέμπτο υπόγειο ενός υπερσύγχρονου ερευνητικού ιδρύματος, που θα χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από την υγιή βιομηχανία και θα είχατε ότι πόρους ονειρεύεστε για να πάτε την επιστήμη και την τεχνολογία της Χώρας μπροστά. Και στις ανάπαυλές σας, θα απολαμβάνατε τους κόπους σας σε ήσυχα μέρη, όπως το Οντάριο, το Silicon Valley ή έστω η Bangalore (μέρη που και φύση έχουν ΚΑΙ μεταλλεία και βαρειά βιομηχανία έχουν).
  Αντί αυτού, απομονωμένοι, άφραγκοι, άπρακτοι, προσπαθείτε να προσεταιριστείτε ανθρώπους που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τις δυνάμεις της γνώσης και της παραγωγής. Λες και η καταξίωση από τον Ernesto και τον Mida θα καλύψει έστω και ένα εκατομμυριοστό από την πίκρα που αισθάνεστε για την κατάστασή σας. Και αφού αυτοί δε θα μπορούσαν ποτέ να ανέβουν στο επίπεδό σας (δεν είναι και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο), αναγκάζεστε να κατεβείτε εσείς στο δικό τους. Και βλέπουμε με άφατη λύπη ένα Μπακόπουλο να λέει: «Που είναι τα κατεβατά τώρα stinky??? Τα μαζέψαμε κόκορα???
  Ου να χαθείς ρεμάλι»
  ή
  «Bravo!!!! Εξελισσόμεθα!!!!!
  Ου να χαθείς κοπρίτη…»
  ή
  «Ώστε οι αμοιβές με δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι “μισθός” ρε βλάκα??»
  Και φυσικά πάλι το καλόπαιδο ο Ernesto θα πει ότι προσπαθεί η Αλήθεια να διαιρέσει την αδιαίρετη πούλπα. Οι Μπακόπουλοι όμως ΔΕΝ ανήκουν σε αυτή την πούλπα. Μην κολακεύεστε οι υπόλοιποι.
  Η ξεφτίλα του Μπακόπουλου είναι εθνικό θέμα και κάνει την Αλήθεια να αισθάνεται θλίψη.
  Η Θλιμμένη Αλήθεια
  ΥΓ1: Η Αλήθεια είναι Μια, Αδιαίρετη και Ομοούσια. Μην προσπαθείτε να την ταυτίσετε με άλλες θεότητες. Αρχίζετε και μοιάζετε με παραχριστιανική αίρεση εδώ μέσα.
  ΥΓ2: Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, η Αλήθεια σκέπτεται φέτος να παραθερίσει στα Νότια. Και μάλιστα στην Κίμωλο. Και ποια όμορφη ύπαρξη θα έχει στο πλάι της να τη μυήσει στις ηδονές του νησιού;

 22. Καλώς τον “Αλήθεια” που κάνει την εμφάνισή του όποτε βλέπει ότι σκουραίνουν τα πράγματα (και ξέρω τι λέω… κι ο “αλήθειας” ξέρει)!

  Δεν σου απαντάω ακόμα, περιμένω πρώτα το Γιάννη.

  Υ.Γ. Φταίμε εμείς αν την τραβάει ο οργανισμός σου την ειρωνεία; “η Αλήθεια είναι Μια, Αδιαίρετη και Ομοούσια”. Ίσα ρε!!!

  Στο λέμε από καιρό, δες κάνα γιατρό, θα σε βοηθήσει. Νέο παιδί είσαι, κρίμα…

 23. Τα κοκκαλα του Μακρυγιαννη (οχι τον πως τον ειπες)τριζουν μπαγλαμαδες με σας τους ρουφιανολαμορεμπεσκεδες που μπλεξαμε απο το 1821 μας τρωτε το αιμα και οποιος τολμηση να μιληση ειναι για φυλακη ή σε δημοσια διαμπομπευση ή στην φυλακη ή στο χωμα!!!
  δες την ιστορια του μποδοσακη και ελα να μας πεις τι ιστορια εχετε αιώνια λαμογια,μιλησε μας για τα αφεντικα σου ρε πολυξερε που ειναι μπλεγμενοι ποτε που πως και γιατι,και μετα ελα να πουλησης ιστορια με τις φαιδρες σου παρατηρησης,εχεις βγαλει ολους τους μεροκαματιαριδες οτι φταινε για ολα!Σας φταινε οι καφετζηδες οι μπετατζηδες οι αγροτες οι δημοσιοι υπαλληλοι δλδ ολοι εκτος απο σας!!!Σου προτεινω να πας στην γωνια να δεις αν ερχομαι!!!και πολυ λιγα σε εχω σουρη!!!
  κοιτα ρε φιντανια που εχει η ελλαδα και μετα σου λενε παμε για χρεωκοπια!!!

 24. Μίδα, αν και χαμένα θα πάνε, πες του τα μωρέ!!! Είδα λίγο Τριανταφυλλόπουλο απόψε και είχε πάνελ τον γνωστό υποκλοπέα Μαυρίκη ο οποίος κάγχαζε και σάρκαζε για τα κατορθώματά του και απειλούσε όλο τον κόσμο ότι έχει κασέτες για πολιτικούς!!! Και θυμήθηκα κάποια ψυχή από δω μέσα!! Και σε ιδεολογία αλλά και σε στύλ (δηλαδή θράσος)!!!
  Ο αλήθειας (πολύ σωστά του είπα 2 καντάρια κακοήθεια) δεν χάνει το στυλάκι του! Με μεγάλη άνεση τρέχει να δείξει τη χαρά του για το βρίσιμο που έπεσε, γιατί μπερδεύει τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων με τη δική του ρουφιάνικη υβρεολογία (είδε ο γύφτος τη γενιά του)!! Και με ακόμα μεγαλύτερη άνεση τρέχει να με προκαλέσει με τις κολακείες του, προσπαθώντας να με πείσει – τρομάρα του!! – οτι «δεν κάνει» να είμαι με το μέρος των Μίδα και Ερνέστο γιατί είμαι μαθητής του … Ακσάι Άγγαργουολ(!)είμαστε ίδια ηλικία) και του …. Γεωργίου(!!!) Βορονόι (και μάθε επιτέλους αγράμματε πως όταν τονίζεται το πρώτο γράμμα μιας διφθόγγου δεν βάζουμε διαλυτικά!!!!).
  Δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα!! Έψαξε επιφανειακά το βιογραφικό μου και ότι διάβασε το κατάλαβε στραβά (αν λέω ψέματα, ας μας εξηγήσει ο μεγάλος επιστήμονας τί κοινό έχει η κρυπτογραφία με το τσιμέντο και τί κοινό έχει η μαθηματική μορφολογία με την βαρυτική κατάρρευση ενός άστρου).
  Επειδή με παράσυρε η αγανάκτησή μου για την συμπεριφορά του, νομίζει ότι κάτι θα πετύχει τώρα μ’ αυτές τις γελοιότητες!!
  Stinky, τελικά δεν ξέρω αν είσαι ένας ή περισσότεροι. Μπορεί να μοιάζετε, αλλά, όπως έλεγε κι ο παπούλης μου (για κάποιους πολιτικούς) όλα τα γουρούνια ίδια φάτσα έχουνε, για να μπορούν να σκάβουν τη λάσπη…..
  Λοιπόν το λέω σε όλους τους stinkyfarts!!! Όλη μου τη ζωή έκανα παρέα και είχα συντρόφους τους απλούς εργαζόμενους που αγωνίζονται για το μεροκάματο. Και το έχω τιμή και καμάρι που είμαι από την ίδια μεριά με αυτούς και σ’ αυτόν τον αγώνα!!! Οι άνθρωποι αγωνίζονται για το κάθε τι και ποτέ κανείς δεν τους τα χάρισε!! Ότι έχουν, παλαίψανε να το αποκτήσουν.
  Είναι τιμή μου,ας μην τους έχω γνωρίσει και ας μένω στην Αθήνα, να με θεωρούν φίλο τους ο Μίδας κι ο Ερνέστο και όλα τα παιδιά του antigold. Και δεν πλησιάζω τη φάρα σας ούτε με μάσκα αερίων!!!
  Και δεν θα ξαναχάσω τον έλεγχο να σας πω εκείνα τα αυτονόητα. Είπαμε, δεν χρειάζεται….
  Γιάννης Μπακόπουλος
  [email protected]
  http://cag.dat.demokritos.gr
  ΥΓ1 Δεν θα γράφω συχνά για λίγο διάστημα για τεχνικούς λόγους
  ΥΓ2 Όπως είπε κι ο συγγραφέας του «Γκόρκυ Παρκ», μην τα βάζετε με τους εργάτες!! Όσα βάρη και να σηκώσει, όσες ασκήσεις και να κάνει ένας γραφειοκράτης, δεν θα μπορεί να τα βάλει με εργάτη…

 25. Ρε αντε απο κει!!!!!!! που θα μας πεις οτι μονο όσοι δουλεύουν στο μεταλλείο ειναι εργατες!!!!!!!!!!
  όλοι οι άλλοι δηλαδη τι ειμαστε; τραπεζίτες;;;;;

 26. Για όσους τίμιους φίλους δαβάζουναυτά τα σχόλια.
  Ο λέρας (αυτό θα πει stinky) Πάλι προσπαθεί να ρίξει ζιζάνια και γελοιοποιείται, όπως πάντα. Τον κατατρέχει, βλέπετε, η αχαλίνωτη μεγαλοφυία του!
  Υποστηρίζω το συμφέρων όλων των απλών ανθρώπων του λαού, όπως και τα παιδιά του antigold. Ξέρω πως μερικοί εργάτες φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους, σε περίοδο ανεργίας. Αλλά πως να δεχτούμε, για ένα μισθό, να καταστραφουν οι ίδιοι και όλοι οι υπόλοιποι??
  Αυτά που λέει η πλευρά των antigold και των φίλων τους μπορεί να φαίνεται δύσκολο και να πονάει κ’αποια παιδιά που δουλεύουν στις στοές για να θρέψουν οικογένεια. Αλλά αν το σκεφτούν πιο βαθειά θα δουν πόσο δίκιο έχουμε και πόσο κερδισμένοι θα είναι στο τέλος κι αυτοί και τα παιδιά τους, με την ανάπτυξη που προτείνουν.
  Αν και δεν είμαι από τα μέρη σας, αν και δεν έχω πατήσει ποτέ στο Στρατόνι, σας παρακαλώ να με ακούσετε γιατί έχω δει πολλά μέρη όπου εφαρμογές αυτής της μεθόδου έθρεψαν περιοχές ολόκληρες. Πως νομίζετε επιβιώνει ο αγροτικός ποηθυσμός μιας χώρας όπως η Αυστρία, που είναι κύρια βιομηχανική?? Με τη φτηνή εργατική δύναμη ή με τις χαμηλές τιμές προϊόντων??? Γιατί να έχει η Αυστρία ή η Γερμανία τόσο αγροτουρισμό κι εμείς να εγκαταλείπουμε τους τουρίστες να τους εκμεταλλεύονται τα τερατώδη ξένα συγκροτήματα προσφέροντας χαμηλής ποιότητας και κοινότυπες υπηρεσίες χύδην μαζικού τουρισμού μακριά και στεγανοποιημένα από ντόπιους και τοπικό χρώμα?? Να φεύγουν από την Ελλάδα και να μην έχουν ακούσει μια λέξη Ελληνικά??? Δεν θα προσφέρατε εσείς, με μικρές μονάδες, τοπικά μαγαζιά και ποιοτικά προϊοντα του τόπουσας πολύ καλύτερες διακοπές???
  Από ότι κατάλαβα, αυτό γίνεται στη Νότια Χαλκιδική!!
  Τελικά μετρήστε! Τί χρήμα μένει στον τόπο σας, τι φεύγει έξω με την Καναδέζικη εταιρία και τι ζημιά γινεται στον δικό σας φυσικό πλούτο!
  Θα μου πήτε ποιόν να πιστέψουμε τώρα Μπακόπουλε? Εσένα, ή τους άλλους που μας λένε οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πληρώνει φόρους στην ΕΕλλάδα???
  Ειλικρινά σας λέω, ΚΑΝΕΝΑΝ! Μπορείτε μόνοι σας, με ελάχιστο κόπο και έξοδα, να μάθετε την αλήθεια από το αρμόδιο υπουργείο εργασίας (νομίζω, αν είναι άλλο θα το βρήτε από κάποιον φίλο δικηγόρο). Έχετε διακίωμα να ξέρετε με ακρίβεια τι γίνεται στον τόπο σας. Και έχετε δικαίωμα να ανακατεύευσθε με τα κοινά, για να μην μπορεί κανείς να σας παραμυθιάσει!!
  Έχετε δικαίωμα και υποχρέωση να γίνετε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!
  Γιάννης Μπακόπουλος

 27. perasan 14 kai mines apo tote pou xempazosame to stratoni apo ti laspi kai akoma den plirothikame!kai otan les tous topikous arxontes oti an tha xanaginei kati tetoio (ou min genito fusika) den tha erthei kanenas na boitheisei gurnaei me ufos kai sou leei:O kosmos exei kardia kai psixi kai ponaei kai tha erthei na voithisei…ti les re na min se po pos,o kosmos mporei na ponaei alla an exei na plirothei ena xrono kai ,kai esi ton pas apo vdomada vdomada kai apo mina se mina tha se grapsei ekei pou oloi mas xeroume!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.