Από τα σχόλια που δεχθήκαμε στην προηγούμενη σχετική με την Ουρανούπολη ανάρτησή μας, ξεχωρίσαμε λίγα πράγματα που χρήζουν απάντησης. Τα ζητήματα που τίθενται είναι βασικά τρία:
- Ξηροποτάμι και τροπολογία Γεροντόπουλου
- Ο χαρακτηρισμος της έκτασης ως «δάσος και αρχαιολογική περιοχή»
- Σύνέπειες από την αγωγή των κατοίκων της Ουρανούπολης.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Καλό θα ήταν πριν αρχίσει κανείς να εκτοξεύει κατηγορίες να ανατρέξει στα ιστορικά στοιχεία τα σχετικά με την αποκατάσταση των προσφύγων στη Χαλκιδική.
H απαλλοτρίωση όλης της έκτασης της περιοχής Ξηροποτάμου έγινε με τις αποφάσεις 62/1933, 167/1935 και 189/1936 της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Χαλκιδικής (ΕΑΧ).
Στις 21.8.1954 συνήλθε στην Ιερισσό η Επιτροπή Διανομών και από τη συνολική έκταση του «αγροκτήματος Ξηροποτάμου» που απαλλοτριώθηκε με τις παραπάνω αποφάσεις, έκανε διανομή 40,3 στρεμμάτων για τον Συνοικισμό Ξηροποτάμου, 10 στρεμμάτων για αλωνότοπους και την υπόλοιπη έκταση την χαρακτήρισε «βοσκήσιμη». Με μεταγενέστερες διανομές, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η διανομή του 1965, διανεμήθηκαν σε ιδιώτες και τμήματα του παλιού έλους που αποξηράνθηκε σταδιακά από το 1932 και μετά, επειδή οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί πέθαιναν από ελονοσία. Το τμήμα της απαλλοτριωθείσας έκτασης που παρέμεινε στην ιδιοκτησία του Δημοσίου μετά από τις διαδοχικές διανομές, ανταλλάχθηκε το 2007 με τη Μονή Βατοπαιδίου.
Τα σπίτια που είχαν κτισθεί από το Κράτος για τους πρόσφυγες στο Ξηροποτάμι, καταστράφηκαν από το μεγάλο σεισμό της Ιερισσού του 1932. Το Ξηροποτάμι εγκαταλείφθηκε και οι δικαιούχοι έμειναν να έχουν ΝΟΜΙΜΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ αλλά χωρίς τίτλους.
Οι απόγονοι των αρχικών δικαιούχων που κατοικούν σήμερα στο Ξηροποτάμι δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε καταπατητές και ζητούν να πάρουν επιτέλους τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. Η εκκρεμότητα αυτή θα λυθεί υποχρεωτικά κάποια στιγμή με μια νομοθετική ρύθμιση σαν την τροπολογία Γεροντόπουλου, η οποία ατυχώς ήρθε σε εποχή που ο κόσμος έβλεπε παντού γύρω σκάνδαλα. Δεν πρόκειται για οικοπεδοποίηση νέων εκτάσεων, πρόκειται για εκτάσεις που ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 55 ΧΡΟΝΙΑ! Σε συνεντεύξεις του ο Δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η τροπολογία του βουλευτή Έβρου κ. Γεροντόπουλου πρέπει να ξανακατεθεί και πρέπει να την προσυπογράψουν και οι τρεις βουλευτές της Χαλκιδικής.
Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ «ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ»
Α. Η περιοχή έχει σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Όμως το διάταγμα του 1965 το οποίο επικαλούνται στην προσφυγή τους οι κάτοικοι της Ουρανούπολης χαρακτηρίζει «αρχαιολογική» ΟΛΗ την έκταση μεταξύ διώρυγας Ξέρξη και συνόρων Αγίου Όρους. Στην πράξη το διάταγμα αυτό δεν ίσχυσε ποτέ – η Αρχαιολογική Υπηρεσία καλούνταν να δώσει έγκριση για τη δόμηση κάθε οικοπέδου χωριστά. Έτσι έγινε δυνατή η ανάπτυξη και επέκταση των οικισμών Ν. Ρόδων και Ουρανούπολης, εκτός σχεδίου κατοικιών, ξενοδοχείων κ.λ.π. Εαν το δικαστήριο αποδεχθεί ότι ισχύει το διάταγμα του 1965, πολύ απλά δεν θα μπορεί να χτίσει κανείς, τίποτα, πουθενά και ότι έχει ήδη κτιστεί θα είναι παράνομο.
Β. 2.300 στρέμματα στην Ουρανούπολη είναι χαρακτηρισμένα «δάσος». Αυτό είναι το περίφημο «κοινόχρηστο δάσος της Ουρανούπολης» το οποίο δεν περιλαμβανόταν στα 8.608 στρέμματα που ανταλλάχθηκαν με τη Μονή Βατοπαιδίου.
Με την αγωγή 17/19.2.2008 που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης με άλλους 7 κατοίκους Ουρανούπολης, χαρακτηρίζεται «δάσος» έκταση 10.691 στρεμμάτων «με βλάστηση αειφύλλων, πλατυφύλλων (πουρνάρια, ρείκια, ασπάλαθρα, ελιές και αγριελιές)».
Αλλά ολόκληρη η έκταση των 32.500 στρεμμάτων από τη Διώρυγα του Ξέρξη μέχρι τα σύνορα του Αγίου Όρους, εκτός των προαναφερθέντων 2.300 στρεμμάτων, καλύπτεται από την ίδια βλάστηση. Στην πραγματικότητα, από αυτού του είδους τη βλάστηση καλύπτεται το σύνολο των ιδιόκτητων εκτός σχεδίου εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα, που δεν καλλιεργούνται συστηματικά. Όλες αυτές οι εκτάσεις χαρακτηρίζονται «δασικές», αφού δεν έχουν συγκεκριμένη χρήση, είναι όμως επιτρεπτή η δόμησή τους μετά την έκδοση πράξης χαρακτηρισμού από το αρμόδιο Δασαρχείο.
Από αυτήν τη «δασική βλάστηση» καλύπτεται και το κληροτεμάχιο με αριθμό 473 της κτηματικής περιοχής της τέως κοινότητας Ουρανούπολης, εμβαδού 12.517 τ.μ., όμορο με την έκταση που δόθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου. Το κληροτεμάχιο αυτό αγοράστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης και κύριο ενάγοντα – ο οποίος ήδη γνώριζε για την ανταλλαγή της όμορης του έκταση με τη Μονή, αφού είχε ενημερωθεί γι’αυτήν από το Δήμαρχο στις 17.7.2007, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο συμβόλαιο αυτό προσαρτάται η 5011 πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Αρναίας που βεβαιώνει ότι η έκταση «καλύπτεται από πουρνάρια, ρείκια, ασπάλαθρα, ελιές και αγριελιές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περιορισμός δόμησης». Επίσης «οι πωληταί δηλώνουν και ο αγοραστής αποδέχεται ότι το κληροτεμάχιο 473 δεν βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο». Η «δασική βλάστηση» του 473 από την επομένη της αγοράς ξυρίσθηκε ολοκληρωτικά για ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα από τον ενάγοντα, που τώρα ζητά να χαρακτηριστεί όλη η περιοχή ως «δασική και αρχαιολογική»!
Εκατοντάδες στρέμματα του Δημοσίου κτήματος της Ουρανούπολης, τμήμα του οποίου είναι και τα 8.608 στρέμματα της ανταλλαγής με το Βατοπαίδι, έχουν πωληθεί κατά καιρούς από τη Νομαρχία Χαλκιδικής ως οικόπεδα σε ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και η συνήγορος των εναγόντων. Και για τις εκτάσεις αυτές έχουν εκδοθεί πράξεις του Δασαρχείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ότι δεν είναι ούτε δάσος ούτε αρχαιολογική περιοχή και δομήθηκαν με σπίτια και ξενοδοχεία.
Αυτοί είναι οι κάτοικοι που «ζητούν η περιοχή να παραμείνει δάσος» και να «προστατευθεί από το αίσχος της οικοπεδοποίησης και της τσιμεντοποίησης» για τους οποίους μας γράφει ο αξιότιμος σχολιαστής;
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η ανάπτυξη και στήριξη του τουρισμού στην περιοχή ήταν μια ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, τόσον του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είναι βέβαια πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορεί να αναπτυχθεί τουρισμός ή οτιδήποτε άλλο μέσα σε χαρακτηρισμένη αρχαιολογική και δασική περιοχή… Αυτοί που σήμερα φαίνονται να διαφωνούν με τον τουριστικό προσανατολισμό της Ουρανούπολης μπορούσαν ως πολίτες της περιοχής να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητιόταν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Επίσης ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν η απόφαση για τη δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Ξηροποτάμι. Και για να επανέλθουμε λίγο στα μεταλλεία, ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν και η απόφαση για δραστικό περιορισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας. ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν και η απόφαση για «απόλυτη προστασία του δάσους» στο βόρειο τμήμα του Δήμου, η οποία απορρίφθηκε από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας γιατί προσέκρουε στην προτεραιότητα της μεταλλείας έναντι του δάσους!
Ομόφωνες ήταν όλες οι αποφάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου, οι οποίες καταγράφηκαν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Κατά συνέπεια οι αόριστες καταγγελίες περί «σχεδίων οικοπεδοποίησης» απευθύνονται σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Δημοτικό Συμβούλιο Σταγείρων-Ακάνθου, δηλαδή σε 17 Σύμβουλους συν το Δήμαρχο!
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μια ολόκληρη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15.12.2008, αφιερώθηκε στην ανάλυση των τραγικών αποτελεσμάτων αυτής της αγωγής για το Δήμο. Ο τοπικός άρχοντας της Ουρανούπολης δεν παρέστη για να δώσει εξηγήσεις.
Εξ’αιτίας της μεταλλευτικής ιδιοκτησίας στο βόρειο τμήμα του Δήμου και της αγωγής των κατοίκων της Ουρανούπολης στο νότιο, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου που έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί μέχρι τις 31.12.2008 ακυρώθηκε συνολικά. Η εξάμηνη παράταση που δόθηκε κοντεύει να τελειώσει χωρίς να φαίνεται καμία λύση στον ορίζοντα. Χωρίς εγκεκριμένο ΓΠΣ, δεν μπορούν να προχωρήσουν οι επεκτάσεις των οκτώ Δ.Δ. του Δήμου, οι πέντε από τις οποίες (Ουρανούπολης, Αμμουλιανής, Στρατονίκης, Σταγείρων και Στρατωνίου) είναι στο τελικό στάδιο. Και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην Ε.Ε. το ποσό των 200.000 ευρώ που δόθηκε ως επιχορήγηση για τη μελέτη του ΓΠΣ.
Ειδικά για την Ουρανούπολη και για τα Νέα Ρόδα, μέρος των οποίων βρίσκεται μέσα στην επίμαχη περιοχή, αν γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο αυτό το σκέλος της αγωγής οι συνέπειες θα είναι απλά καταστροφικές:
- Με τον χαρακτηρισμό όλης της έκτασης ως «δάσος και αρχαιολογική περιοχή», οι κάτοικοι Ουρανούπολης και Ν. Ρόδων δεν θα μπορούν να χτίσουν πουθενά όχι ξενοδοχείο, αλλά ούτε σπίτι ούτε καλύβι. Ήδη έχουν μπλοκαριστεί όλες οι οικοδομικές άδειες για σπίτια και επεκτάσεις ξενοδοχείων που είχαν εκδοθεί πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου.
- Ακυρώνεται η επέκταση της Ουρανούπολης που είναι στο τελικό της στάδιο και τριπλασιάζει τον υπάρχοντα οικισμό.
- Καθίστανται παράνομα όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέσα σε αυτήν την έκταση και ακυρώνεται η παράκτια τουριστική ζώνη.
Εάν οι κάτοικοι της Ουρανούπολης είχαν αντιληφθεί την τεράστια ζημία που θα πάθουν αν γίνει δεκτή η προσφυγή τους ως προς αυτό το σκέλος της, θα την απέσυραν αμέσως!
Όσον αφορά το Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, η καλύτερη δυνατή εξέλιξη θα ήταν να απορριφθεί αυτό το σκέλος της προσφυγής των κατοίκων για να αποφευχθούν τα εκρηκτικά προβλήματα στο νότιο τμήμα του Δήμου. Και θα απέμεναν να λυθούν τα εκρηκτικά προβλήματα από τα μεταλλεία στο βόρειο τμήμα του.
9 απαντήσεις στο “Ουρανούπολη, Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου και Μονή Βατοπαιδίου: μέρος δεύτερον”
Τα σχόλια που δεχθήκατε γιά την Ουρανούπολη ήταν πολλά (κάποια τα λογοκρίνατε δεόντως) και τα ζητήματα που τέθηκαν άπειρα και όχι μόνο τρία.
Γιά να ξεκινήσουμε, παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο:
“…Όσον αφορά τον χαρακτήρα του ακινήτου Ουρανουπόλεως ως «δάσους χθαμαλού» ή «δασικής εκτάσεως», …διαφώνησαν για αυτό δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων και το αποτέλεσμα ήταν να υποβληθεί σχετικό ερώτημα προς το Ν.Σ.Κ. και εκείνο γνωμοδότησε ότι η έκταση αυτή είναι δασική, γεγονός το οποίον αποδεικνύει ότι δεν έγινε κανένας αποχαρακτηρισμός…Εξ άλλου είναι γνωστό ότι από τα 8.600 στρέμματα, περίπου τα 6.000 περιλαμβάνονται στην προ του Αγίου Όρους Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, στην οποία απαγορεύεται κάθε αλλαγή χρήσης και συνεπώς η δόμηση. Όλος ο χώρος είναι αρχαιολογικός, μεταβιβάζεται δε με όλες τις δεσμεύσεις του αρχαιολογικού Νόμου, εκτός από τα Μνημεία, τα οποία εξαιρέθηκαν της μεταβιβάσεως, δηλ. της Ιεράς Μονής Ζυγού και του Αγίου Νικολάου. Οι οποιεσδήποτε δράσεις μέσα σ’ αυτή πρέπει να είναι κοινωφελείς.
Το κτήμα «Ξηροποτάμου» για το οποίον έγινε πολύς λόγος στα Μ.Μ.Ε. είναι χαρακτηρισμένο ως υδροβιότοπος. Δεν έγινε δε καμιά ενέργεια από τη Ιερά Μονή μας για αποχαρακτηρισμό του και η «τροπολογία Γεροντοπούλου» αφορά δικαιούχους κατοίκους, οι οποίοι με τροπολογία ζητούν τίτλους, γιατί επί του παρόντος θεωρούνται καταπατητές δημοσίου κτήματος”.
Η οποιαδήποτε ομοιότητα των ανωτέρω επιχειρημάτων με τα δικά σας, υποθέτουμε ότι είναι εντελώς συμπτωματική. Πληροφοριακά τα ανωτέρω περιλαμβάνονται στο επίσημο Ενημερωτικό Σημείωμα της Μονής Βατοπεδίου τον Οκτώβριο 2008…
Ακόμη και το μοναστήρι δηλαδή δεν αμφισβητεί το δάσος, τα αρχαιολογικά και το ότι στο Ξηροποτάμι υπάρχει υδροβιότοπος. Εσείς βέβαια μας λέτε ότι το διάταγμα του 1965 δεν…ισχύει.
Ομως υπάρχει και Απόφαση του 1985 γιά το Ξηροποτάμι (ΦΕΚ 85/Β/15-2-1985):
“…Τα ερείπια κτισμάτων του μετοχιακού συγκροτήματος της M. Ξηροποτάμου Aγίου Όρους (βυζαντινός πύργος, βοηθητικά κτίσματα, δεξαμενή) που βρίσκονται επάνω σε λόφο στην περιοχή “Ξεροποταμινά” της Iερισσού Xαλκιδικής είναι αρχαία μνημεία και προστατεύονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του KN 5351/32 “περί Aρχαιοτήτων”. Ως ζώνη προστασίας των παραπάνω μνημείων ορίζεται ακτίνα 500 μ. γύρω από αυτά”.
Τί γίνεται εδώ, μήπως δεν ισχύει και αυτή η Απόφαση;
Να πούμε ότι διακρίνουμε επιλεκτική αντιμετώπιση των νόμων; (μιλάμε γιά δάση, περιβάλλον και αρχαιολογικά). Αλλοτε τους επικαλείσθε, άλλοτε τους λησμονείτε, άλλοτε δεν ισχύουν, άλλοτε είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αλλάξουν…Οι ΙΔΙΟΙ νόμοι.
Τί να πρωτοπούμε γιά την τροπολογία Γεροντόπουλου. Πώς είναι δυνατόν βουλευτής άλλης περιφέρειας να γνωρίζει σε τόσο βάθος τα θέματα της Χαλκιδικής και τί δουλειά έχει τροπολογία γιά Κιλκίς και Χαλκιδική με τους ακτήμονες Εβρου; Οταν μάλιστα 220 στρέμματα στο Ξηροποτάμι έχουν δοθεί ως ανταλλάξιμα. Ο ίδιος ο Γεροντόπουλος είπε ότι είναι αθώος λόγω…βλακείας, αφού το κείμενο του το έδωσαν “άλλοι” (Ποιοί; Mήπως η Σταματίνα Μαντέλη, στέλεχος του Υπουργείου;)
Θα επαναλάβουμε εδώ ότι η πραγματικά ευφυής σύλληψη των απατεώνων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεν είναι απλώς η ανταλλαγή εκτάσεων ανύπαρκτης ιδιοκτησίας με εκτάσεις φιλέτα, αλλά και ο αποχαρακτηρισμός τους από την πίσω πόρτα, αφού ορίσθηκαν κατάλληλα γιά…”αγροτική ανάπτυξη” (!) Δηλαδή ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ.
Ενδιαφέρον το πατρονάρισμα στους πολίτες της ΒΑ Χαλκιδικής. Ζητούμε την κατανόησή σας, αλλά εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε τις “καταστροφικές συνέπειες” της αγωγής των Ουρανουπολιτών. Η συμβουλή μας είναι να μην βάζετε στους πολίτες ψευτοδιλήμματα, η απάντηση θα έρθει στην πράξη.
Είστε λοιπόν σίγουροι (-ες) ότι “…η καλύτερη δυνατή εξέλιξη θα ήταν να απορριφθεί αυτό το σκέλος της προσφυγής των κατοίκων για να αποφευχθούν τα εκρηκτικά προβλήματα στο νότιο τμήμα του Δήμου. Και θα απέμεναν να λυθούν τα εκρηκτικά προβλήματα από τα μεταλλεία στο βόρειο τμήμα του”.
Ναι, προφανώς. Ετσι τσιμεντώνεται ανεμπόδιστα ό,τι απέμεινε στην Ιερισσό και μετά συνέχεια έχει το τσιμέντωμα και στο βόρειο τμήμα…Αυτό κι αν είναι “αναπτυξιακό όραμα” για το Δήμο…
Ευτυχώς που το λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες και όχι οι (φιλοδοξούντες να είναι) καθοδηγητές τους.
Αφού πήρατε άριστα στην παπαγαλία όσων ακούσατε από την τηλεόραση, τι θα λέγατε τώρα για μερικές ουσιαστικές απαντήσεις;
1. Αν η έκταση με τη «με βλάστηση αειφύλλων, πλατυφύλλων (πουρνάρια, ρείκια, ασπάλαθρα, ελιές και αγριελιές)» είναι δάσος, όπως ισχυρίζεται η αγωγή, τότε πώς ο Πρόεδρος του χωριού και κύριος ενάγων πήρε άδεια από το Δασαρχείο για να χτίσει μέσα σ’αυτήν; Αν όλη η έκταση από τη διώρυγα και κάτω είναι δάσος και αρχαιολογική περιοχή, τότε πώς χτίστηκε η Ουρανούπολη, τα μισά Ν. Ρόδα και όλα τα εκτός σχεδίου σπίτια και ξενοδοχεία; Παράνομα;
Ακριβώς αυτό προσπαθεί να αποδείξει η περιβόητη αγωγή. Ότι επί τόσα χρόνια που το Δασαρχείο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία έδιναν εγκρίσεις για δόμηση, το έκαναν παραβαίνοντας το νόμο. Ότι είναι παράνομο ότι έχει χτιστεί μέχρι τώρα και ότι στο μέλλον δεν θα πρέπει να χτιστεί τίποτα. Και οι Ουρανουπολίτες ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έκαναν!
Υπάρχουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα που θα τις πούμε εν καιρώ.
2. Αν το μοναστήρι λέει ότι το Ξηροποτάμι είναι χαρακτηρισμένο «υδροβιότοπος», τότε το μοναστήρι δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν υπάρχει τέτοιος χαρακτηρισμός και δεν υπήρξε ποτέ. Όποιος λέει το αντίθετο, να παρουσιάσει την σχετική απόφαση/νόμο/πράξη χαρακτηρισμού. Κύριε Stinger, σε σας μιλάω!
3. “η πραγματικά ευφυής σύλληψη των απατεώνων δεν είναι απλώς η ανταλλαγή εκτάσεων ανύπαρκτης ιδιοκτησίας με εκτάσεις φιλέτα, αλλά και ο αποχαρακτηρισμός τους από την πίσω πόρτα, αφού ορίσθηκαν κατάλληλα γιά…”αγροτική ανάπτυξη” (!) Δηλαδή ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ”.
Εδώ νομίζω ότι δεν ξέρετε πια από ποια πόρτα μπήκατε και πού είναι η έξοδος! Η τροπολογία Γεροντόπουλου αφορούσε «αποκατάσταση αγροτών και κτηνοτρόφων», δηλαδή παροχή τίτλων ιδιοκτησίας σε πολίτες. Σε ποιους θα δινόταν αυτοί οι τίτλοι και ποιες είναι άραγε οι εκτάσεις που τάχα προορίζονταν για οικοπεδοποίηση μέσω της τροπολογίας;
Είναι τα 220 στρ. που δόθηκαν στη Μονή; Μα η Μονή δεν χρειαζόταν καμία τροπολογία για να αποκτήσει τίτλους ιδιοκτησίας, γιατί είχε τα συμβόλαια της ανταλλαγής με το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι άλλες, νέες εκτάσεις; ΠΟΙΕΣ;;; Στο Ξηροποτάμι δεν υπάρχει πλέον ούτε στρέμμα διαθέσιμο, γιατί όλη του η έκταση έχει διανεμηθεί στους πρόσφυγες, που δεν έχουν μεν τίτλους, είναι όμως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες. Ότι περίσσεψε από τη διανομή, δόθηκε στο Βατοπέδι. ΤΕΛΟΣ.
Καταντάει βαρετή αυτή η ιστορία. Όποιος λέει ότι η τροπολογία Γεροντόπουλου αφορούσε κάτι άλλο από αυτό που είπαμε (και δώσαμε και τα σχετικά στοιχεία), να το αποδείξει! Με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι με θεωρίες συνομωσίας.
4. Σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα του Δήμου, κ.Stinger, διεκδικείτε με αξιώσεις βραβείο σεναρίου! Χαραμίζεστε εκεί στην εταιρεία…
«ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΟΥΣ» ήταν η ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων-Ακάνθου για το βόρειο τμήμα του (120.000 στρέμματα), που είναι δάσος (πραγματικό!) στην επιφάνεια και μεταλλείο από κάτω. Ο κ. Stinger αυτό το μετέφρασε ως «τσιμέντωμα»!!!
Δεν πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε στους «κακούς» (δηλαδή το Δήμο) να πραγματοποιήσουν τα ανίερα σχέδιά τους (δηλαδή να προστατεύσουν το δάσος!), αλλά να αφήσουμε τους «καλούς» (δηλαδή τη γνωστή εταιρεία) να το μετατρέψει όλο σε μεταλλευτικό τοπίο, με επιφανειακά μεταλλεία, εργοστάσια μεταλλουργίας και χαβούζες τοξικών αποβλήτων!!!
Υ.Γ. Μέχρι στιγμής έχω διαγράψει δυο σχόλια, ένα δικό σας κι ένα του Μάρκου. Λυπάμαι που δεν το ξεκίνησα αυτό νωριτερα κι ανέχτηκα αυτόν τον βόρβορο επί τόσους μήνες!
Αγαπητή Μαρία
Έχω επανειλημμένα επικρίνει τον σχολιαστή ονόματι Stringer(είσαι υποπράκτορας ?) για προσωπική εμπάθεια
Το «παιδί μας» δεν καταλαβαίνει ελληνικά και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την ανοχή σου και μας . Παρακαλώ κόφτον για να μην σπαταλώ τον πολύτιμο μου χρόνο και διαβάζω της «εξυπνάδες» του .
“Τα μυστικά της ζωής είν’ η ειλικρίνεια κι η τιμιότητα. Αν μπορέσεις να τα πλαστογραφήσεις θα πιάσεις τη καλή.”
Γκραούτσο Μαρξ
(Ελπίζουμε να μην τον λογοκρίνετε και αυτόν !!)
“Τα μυστικά της ζωής είν’ η ειλικρίνεια κι η τιμιότητα. Αν μπορέσεις να τα πλαστογραφήσεις θα πιάσεις τη καλή.”
E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=XP0hYUdz9ks&feature=related
Διόρθωση στο προηγούμενο: τα στρέμματα της μεταλλευτικής ιδιοκτησίας στο βόρειο τμήμα του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου δεν είναι 120.000, είναι 170.000!
Stinger- εσύ αγαπητέ μας τα απέδειξες με την ανωνυμία σου .Εύγε και «κύριος»
Κύριε Stinger, τι γίνεται; Εκτός από εξυπνάδες, έχετε τίποτα άλλο να μας πείτε;
«Άκου ἐδῶ παιδί μου:Εἶναι ὁ δρόμος τῆς ζωῆς μακρύς, μὴν ἀποστάσῃς, προχώρει πάντα τίμια, στὸ τέλος του νὰ φθάσῃς. Ποτὲ μὴν ἀπελπίζεσαι ἐμπόδια σὰν εὕρῃς, ὑπάρχει τρόπος νὰ περνᾷς, ἀρκεῖ νὰ τὸν ἐξεύρῃς. Πολλὲς φορὲς θὰ πικραθεῖς, ὧρες κακὲς θὰ ῾ρθοῦνε, μὴ φοβηθῇς τὰ βάσανα, ἔρχονται καὶ περνοῦνε. Ἡ γλῶσσα σου ἀπὸ τὸ νοῦ ποτὲ νὰ μὴν προτρέχῃ, καὶ κάθε πράξις σ᾿ ὁδηγό, τὴν σκέψιν σου νὰ ἔχῃ. Θῦμα θυμοῦ μὴ γίνεσαι, ψύχραιμα πάντα κρῖνε, σκέψεις καὶ πράξεις τοῦ θυμοῦ ἐπιβλαβεῖς θὰ εἶναι.»
Τὰ λόγια τοῦ πατέρα μου μένουν στὴ θύμησή μου, κι ὅπως ἐγὼ τὰ ἄκουσα, τὰ λέγω στὸ παιδί μου.
Γεώργιος Ἀλεξίου