O “εντιμότατος” Χρήστος Πάχτας ξαναχτυπά!


paxtas“Παρέμβαση” στα ΜΜΕ Χαλκιδικής έκανε στις 3 Ιουλίου ο τέως Υφυπουργός και τέως “Χαλκιδικάρχης” Χρήστος Πάχτας, με την οποία καταγγέλει τον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα ως συκοφάντη, λασπολόγο, υπονομευτή της αναπτυξιακής πορείας της Χαλκιδικής, στρεφόμενο κατά των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας”. Τον χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, “χασάπη που βάζει στην κρεατομηχανή και τα ιερά συμφέροντα μιας περιοχής”!

Τα “ιερά συμφέροντα” της Χαλκιδικής, στην παρέμβαση του κ. Πάχτα είναι η μετατροπή 17.000 στρεμμάτων του δάσους του PORTO CARRAS σε απέραντο “τοπίο” πολυτελών κατοικιών προς πώληση και ενοικίαση, από τον επιχειρηματία και γνωστό για τις χρηματιστηριακές και άλλες επιδόσεις του κ. Στέγγο. Τα συμφέροντα αυτά είχε επιχειρήσει ο πρώην Υφυπουργός να νομιμοποιήσει με τη γνωστή “τροπολογία Πάχτα” του Ιανουαρίου 2004, που οδήγησε στη βίαια ανατροπή του από τα υψηλά αξιώματα που κατείχε από τον Οκτώβριο 1993.

Αφορμή της τωρινής διένεξης ήταν το PORTO CARRAS, αλλά στην ουσία φαίνεται ότι ο τέως βουλευτής  κ. Πάχτας επιχειρεί να πλήξει τον νυν βουλευτή κ. Δριβελέγκα, για να επανέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής στις προσεχείς εκλογές.

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Πάχτας προτρέπει τον κ. Δριβελέγκα και “την όποια παρέα του” να “πούνε ανοιχτά ότι ο επενδυτής πρέπει να φύγει από τη Χαλκιδική, γιατί δεν θέλουμε τέτοιου είδους επενδύσεις στον τόπο μας, ούτε Μεταλλεία, ούτε Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης…”.

Το “Παρατηρητήριο” δεν έχει κανένα λόγο να αναμιχθεί στις εσωτερικές διαμάχες κανενός κόμματος. Όμως το θράσος του κ. Πάχτα να μιλά για τα μεταλλεία, τη στιγμή που οι δικές του ενέργειες έχουν οδηγήσει την περιοχή στο μαρασμό και τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο 2004 υποβλήθηκαν από τον κ. Πάχτα δυο “τροπολογίες”: η γνωστή στο πανελλήνιο “Τροπολογία PORTO CARRAS” για τον κ. Στέγκο και η άγνωστη “Τροπολογία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στους κυρίους Μπόμπολα και Κούτρα.

Καταγγείλαμε δημόσια τον κ. Χρήστο Πάχτα  ότι είπε ασύστολα ψεύδη και εξαπάτησε το Κοινοβούλιο (περισσότερα εδώ). Ότι οργάνωσε και εξετέλεσε την καταλήστευση δημόσιου μεταλλευτικού πλούτου αξίας 20 δις ευρώ και ακίνητης και κινητής περιουσίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τον καταγγείλαμε ότι με τους δικής του έμπνευσης και προώθησης νόμους 2436/1996 και 3220/2004 αμνήστευσε όλους τους υπεύθυνους για “βεβαιωθέντα ή μη” περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του τόπου του, της Β.Χαλκιδικής, και ΧΑΡΙΣΕ στην TVX τις αποζημιώσεις που ΟΦΕΙΛΕ να απαιτήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Όλα όσα κατήγγειλε το “Παρατηρητήριο” για τη δράση του τότε Υφυπουργού  οδήγησαν στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (υπόθεση C48/08, πρώην ΝΝ61/08) με την κατηγορία της πώλησης των μεταλλείων με αδιαφανείς διαδικασίες και εξευτελιστικό τίμημα.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Χρήστος Πάχτας, ως απόλυτος χειριστής της υπόθεσης των μεταλλείων της Χαλκιδικής επί δέκα ολόκληρα έτη, είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει τον τόπο του, τη Β. Χαλκιδική, να απεξαρτηθεί από το βρόγχο των μεταλλείων και να την οδηγήσει σε μια διαφορετική αναπτυξιακή πορεία. Μπορούσε, αλλά δεν το έκανε. Αντί να απαιτήσει να επουλωθούν οι ζημιές, ο κ. Πάχτας μοίραζε συγχωροχάρτια. Αντί να πρωτοστατήσει στην προστασία και την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου του και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο φως του ήλιου, οδήγησε τα νιάτα των χωριών στα υπόγεια των μεταλλείων.

Ο κ. Πάχτας αγκάλιασε και προώθησε τη ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ των μεταλλείων και των μεταλλουργιών ως τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ αναπτυξιακή δυνατότητα για τη Β.Χαλκιδική καταδικάζοντας την σε περιβαλλοντική καταστροφή και οικονομική υπανάπτυξη.

Για όλα αυτά  ο κ. Πάχτας εξακολουθεί να τηρεί απόλυτη σιωπή.


5 απαντήσεις στο “O “εντιμότατος” Χρήστος Πάχτας ξαναχτυπά!”

  1. Το παραπάνω post που αφορά την “τεράστια” προσφορά και ξεκίνησε απο την εποχή του συγχωριανού κ. Χρηστακη έχει αυτή την καταλήξει δεν την εβανα τυχαία .Υπηρέτησε ο “άνθρωπος “τον καπιταλισμό που τόσο λυσσαλέα στα λόγια πολέμησε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.