Θανατηφόρες συγκρούσεις στο Περού για τα νέα σχέδια εκμετάλλευσης του Αμαζονίου


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ…

peruvian_amazon5/6/2009, Bagua Grande, βόρειο Περού: Aσυνομικοί πυροβολούν κατά ιθαγενών διαδηλωτών που έχουν αποκλείσει το δρόμο από τις αρχές Απριλίου (φωτό: Associated Press). Σε δυο 24ωρα σκληρών συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους τoυλάχιστον 30 πολίτες και 22 αστυνομικοί.

Στη ρίζα των βίαιων συγκρουσεων βρίσκονται οι νέοι νόμοι του Προέδρου  του Περού Alan Garcia να παραδώσει και νέες εκτάσεις του τροπικού δάσους του Αμαζονίου για εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, όπως επιβάλλει η “Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου” (FTA) μεταξύ Περού και ΗΠΑ. Το 70% του Περουβιανού Αμαζονίου έχει ήδη παραχωρηθεί σε εταιρείες για εκμετάλλευση πετρελαίου και άλλων ορυκτών πόρων (“Πετρέλαιο ή θάνατος στον Αμαζόνιο”, 6/6/2009).

Ο Πρόεδρος του Περού Alan Garcia χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “τρομοκράτες” και δήλωσε ότι “υπάρχει μια συνομωσία για να μας εμποδίσει να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής του λαού μας”!

Πλήρης ενημέρωση από πολλές πηγές στο: www.rainforestportal.org


2 απαντήσεις στο “Θανατηφόρες συγκρούσεις στο Περού για τα νέα σχέδια εκμετάλλευσης του Αμαζονίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.