Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γκιώνα για τις καταστροφές από τα μεταλλεία


Giona_2008-09-017Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Οκτωβρίου διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς στο χωριό Καλοσκοπή της Γκιώνας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος των περιοχών NATURA από τις μεταλλευτικές εταιρείες (φωτογραφία).

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, 11 & 12 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του “Μήνα βιολογικής γεωργίας”, η περιβαλλοντική οργάνωση «ΗΛΕΣΙΟΝ» θα προσπαθήσει να εντοπίσει, χαρτογραφήσει και να τρυγήσει «άγρια» κλίματα, που έχουν επιζήσει στην Γκιώνα και στην Οίτη από τα αρχαία χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τoν κ. Γιωργάκη Κωστή στη “ΒΙΟΖΩ- ΒΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ” στα τηλέφνα: 6633345 & 6977975222 και το [email protected].


Μία απάντηση στο “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γκιώνα για τις καταστροφές από τα μεταλλεία”

 1. Μεταλλεία στη Γκιώνα
  Συνάντηση των χωριών της Βορειοανατολικής
  Γκιώνας στον Αποστολιά στις 14 Δεκεμβρίου

  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  “Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ”

  Αγαπητοί συγχωριανοί…

  Ο σημερινός τρόπος ζωής, με το κυνήγι του χρήματος και τις υπέρμετρες φιλοδοξίες, αναγκάζει τον άνθρωπο να επιδιώκει την ατομική του αναρρίχηση, λησμονώντας την πραγματική σημασία της ζωής. Ο σύλλογός μας έχοντας κατά νου τη διαπίστωση αυτή, θεωρεί ότι η εταιρεία S & B λαμβάνοντας υπόψη το κόστος αποφεύγει συστηματικά να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας, για να παίρνονται υπόγεια τα κοιτάσματα και ποτέ από την επιφάνεια του βουνού, έτσι ώστε να ΜΗ κοπεί ξανά ούτε ένα δέντρο.

  Στις επαφές που κατά καιρούς είχαμε με ανθρώπους της εταιρείας, παρόλα που ήταν συγκαταβατικοί, φιλικοί και συνεργάσιμοι, αδυνατούσαν να κατανοήσουν ότι το φυσικό περιβάλλον είναι πάντα ζωντανό σε κάθε ελεύθερο μυαλό.

  Και ενώ η S & B συνεχίζει την αλόγιστη λεηλασία του φυσικού πλούτου, με την ανοχή Νομάρχη και Δημάρχου, παράλληλα εξαντλείται και η υπομονή μας. Ως πότε η εταιρεία που “βουτά” χώμα και βγάζει χρυσάφι, θα μπορεί να το κάνει; Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί μιας και το χωριό μας, το οποίο κινδυνεύει, πρέπει οπωσδήποτε να αμυνθεί για το καλό του. Σ’ αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητο να είμαστε σύσσωμοι και ενωμένοι, για να καταλάβουν ότι για εμάς: Η μάχη ενάντια στην εξουσία της Νομαρχίας, του Δήμου και της S & B, θα είναι “ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λησμονιά”

  Για όλα αυτά και για πολλά άλλα που ίσως προκύψουν, είναι απαραίτητο να συναντηθούμε στο χωριό την 14η Δεκεμβρίου 2008 όπου θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα βάλουμε προτεραιότητες και θα πάρουμε αποφάσεις, για την βελτίωση του χωριού μας.

  Μετά τιμής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.