Η Δίκη των 14 για την 21/10/2012. Μια μέρα που η αστυνομική βία πήρε σάρκα και οστά στη Χαλκιδική


Από το soshalkidiki

Όσοι δε γνωρίζετε τι συνέβη στις 21/10/2012 στον Κάκαβο διαβάστε εδώ, εδώ και εδώ, και δείτε τα βίντεο εδώ. Μετά από αυτά, διαβάστε και την άποψη της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα εκείνης της μέρας… Άνανδρη επίθεση των …κατοίκων της Χαλκιδικής στις αστυνομικές δυνάμεις

BZaa7o3CIAAr7rI

Στις 21 Οκτωβρίου 2012, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι περπάτησαν 8 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος του Κακάβου, σε μια πορεία φόρο τιμής στο βουνό που του ΄λαχε να γίνεται βορά των χρυσοθήρων. Την ανατριχιαστική σιωπή και την αρμονία της φύσης κατέστρεψε η στρατιά πάνοπλων αστυνομικών, που δεν αρκέστηκαν στην παραφωνία της παρουσίας τους μέσα στο δάσος. Εξαπέλυσαν απίστευτης βίας επίθεση στους διαδηλωτές, με ανθρωποκυνηγητό χιλιομέτρων, ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, χημικά, σπάζοντας τζάμια αυτοκινήτων και κόκαλα ανθρώπων. Με λύσσα που δεν δικαιολογείται με την κοινή λογική – και που σόκαρε ακόμη και κάποιους αστυνομικούς – οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους, κακοποίησαν συλληφθέντες, κυνήγησαν αλλόφρονες τον κόσμο που οπισθοχωρούσε.

Μέχρι σήμερα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση ή άλλη διοικητική πράξη, δεν έδωσε εξηγήσεις, δεν δικαιολόγησε την, απίστευτης έντασης, κρατική βία, δεν βρήκε κανέναν υπεύθυνο να λογοδοτήσει.

Η αντιμετώπιση του Κράτους και της Δικαιοσύνης προς τους διαδηλωτές είναι διαφορετική.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου δικάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου 14 άνθρωποι που συνελήφθησαν εκείνη τη μέρα.

Μαζί τους δικαζόμαστε όλοι. Όλοι όσοι ήμασταν στις Σκουριές εκείνη τη μέρα. ‘Ολοι όσοι διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε, διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ θα είμαστε όλοι στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.