Άνανδρη επίθεση των …κατοίκων της Χαλκιδικής στις αστυνομικές δυνάμεις (ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.)


Mόνο …ως ανέκδοτο πλέον παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα της Κυριακής 21-10-2012 σε Σκουριές και Χοντρό δέντρο. Για το τι πραγματικά έγινε δείτε Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου

Δακρυγόνο εκτοξεύεται πίσω από φορτηγάκι που φεύγει από τη διαδήλωση. To τζάμι σπάει και το δακρυγόνο μπαίνει μέσα στην καμπίνα.
Δεν είναι αυτό ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ κ. Δένδια;

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χθες (21.10.2012) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές και στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς, άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στην περιοχή Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς ομάδα ατόμων επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκε εμπρησμός εκ προθέσεως στην ευρύτερη δασική έκταση. Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων.

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι κατά την επιστροφή τους από τις Σκουριές συνενώθηκαν με παραμένοντες στο Χονδρό Δένδρο και επιτέθηκαν εκ νέου κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tIZCB_g4E9A]

Aυτή είναι η στιγμή που …ανασυνταχθήκαμε και ξαναεπιτεθήκαμε
κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Δείτε το βίντεο!

Επίσης ομάδα ατόμων προσέγγισε τον εξωτερικό χώρο του αστυνομικού καταστήματος Ιερισσού και ρίχνοντας πέτρες, προκάλεσε φθορές σε τρεις υαλοπίνακες και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως, μεγάλος αριθμός συγκεντρωθέντων κινήθηκε ομαδικά προς το αστυνομικό μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο αστυνομικό κατάστημα προκειμένου να προσεγγίσουν το σύνολο των προσαχθέντων που βρίσκονταν εντός αυτού. Αστυνομικές δυνάμεις με τη σωματική παρουσία τους απέτρεψαν την είσοδο των συγκεντρωθέντων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα ηλικίας 18 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της στάσης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αντίστασης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα επτά (7) άτομα, τα οποία αφού εξετάστηκαν, αφέθησαν ελεύθερα.

Επίσης, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν έξι βόμβες μολότοφ, δέκα βεγγαλικά, δύο σφεντόνες, δύο μάσκες, μία κουκούλα τύπου full face , ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε τεμάχια μπετόβεργας και ένα Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο με ανοικτή καρότσα έμφορτο με τριάντα τρία ξύλινα κοντάρια και άλλα αντικείμενα, που κατασχέθηκαν.

Τραυματίσθηκαν ελαφρά οκτώ (8) αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε (5) μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.


5 απαντήσεις στο “Άνανδρη επίθεση των …κατοίκων της Χαλκιδικής στις αστυνομικές δυνάμεις (ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.)”

  1. Ειναι για γέλια. εγω που ήμουν εκει ξέρω πως είναι ψέματα, οσοι δεν ήταν εκεί όμως θα πιστέψουν κάποια από τα γραφόμενα για την ….επίθεση προς τα αρματωμένα σαν αστακούς ΜΑΤ

  2. Πέντε βουλευτές, μέλη της πολιτικής-κομματικής ”η Βουλή”, σε ”διακοπές” στον Καναδά
    Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Ραχήλ Μακρή (Ανεξάρτητοι Ελληνες). Από 21 Οκτωβρίου μέχρι 27 Οκτωβρίου ’12, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, μιά ευχάριστη παρέα στο Κεμπέκ, απολαμβάνουν ”7 ημέρες διαβουλευτικής φιλίας”, με έξοδα των κορόϊδων εξαθλιούμενων Ελλήνων. Την ώρα που οι μισθοί κατακρεουργούνται και ο λαός πεινάει, οι 5 βουλευτές-”γαϊδούρια”, σπαταλούν ανενόχλητοι στην πλάτη των ”κορόϊδων”.
    Ομογενείς στον Καναδά: ‘Οπου τους πετύχετε, ρίχτε τους ένα βρισίδι. Το αξίζουν, τα ”γαϊδούρια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.