Σύλλογος για τη δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου: “Βαθιά απογοήτευση” η σύμβαση με την Eldorado #skouries


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογός μας Αριστοτέλειος Πολιτεία θέλει να εκφράσει δημόσια την βαθιά απογοήτευσή του μετά την πρόσφατη επικύρωση της νέας Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός, καθώς με τη νέα Σύμβαση έχουμε μια ολική ανατροπή όλων των δεδομένων για την περιοχή της Ολυμπιάδας.

Να θυμίσουμε ότι η Αρχική Σύμβαση και κυρίως όπως αυτή εκφράσθηκε με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων 201745/2011, προέβλεπε μια προσωρινή και φθίνουσα λειτουργία, με οριστικές αποκαταστάσεις όλων των παλιών επιβαρυμένων εκτάσεων , πλήθος Όρων σχετικών με την Περιβαλλοντική προστασία και διαφύλαξη του Αρχαιολογικού χώρου των Αρχαίων Σταγείρων, και το κυριότερο προέβλεπε την οριστική παύση του Εργοστασίου Εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας με χρονικό ορίζοντα όλων των παραπάνω τα 6-8 χρόνια, δηλαδή, θα έπρεπε κανονικά να έχουν ήδη ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό.

Απεναντίας σήμερα η νέα σύμβαση όχι μόνο εξαφανίζει και διαγράφει όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις και Συμβατικές δεσμεύσεις της εταιρίας ,αλλά επιπλέον μεταφέρει το επίκεντρο όλης της βαριάς βιομηχανικής δραστηριότητας της για τα επόμενα 25-50 έτη, στην Ολυμπιάδα.

Ως γνωστόν ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2016 με κύριο σκοπό την Δημιουργία του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου στην περιοχή της Ολυμπιάδας, παράλληλα με την μέγιστη αξιοποίηση και ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου των Αρχαίων Σταγείρων, της γενέτειρας του μέγιστου των φιλοσόφων, Αριστοτέλη .
Παρόλες τις τρέχουσες μοναδικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, καταφέραμε μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες ετών, μέσα στο 2020, την ολοκλήρωση και υπογραφή της Σύμπραξης από κοινού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Δήμου Αριστοτέλη με κοινό στόχο την δημιουργία αυτού του Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου, με την αρωγή του Συλλόγου Αριστοτέλειος Πολιτεία, στην Ολυμπιάδα.

Η Νέα Σύμβαση και η προδιαγραμμένη υποβάθμιση πλέον της περιοχής της Ολυμπιάδας, είναι μια βόμβα στα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Αριστοτελικού Κέντρου αλλά και του ίδιου του Αρχαιολογικού χώρου των Αρχαίων Σταγείρων.

Τι κρίμα πράγματι τον Αριστοτέλη, αυτόν τον Φάρο της ανθρωπότητας με την Παγκόσμια Ακτινοβολία και την Λάμψη του να φτάνει στα πέρατα της Γης, να προσπαθούν σήμερα οι ίδιοι οι απόγονοί του να τον σκεπάσουν και να τον σβήσουν.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ !!!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.