Κρίτων Αρσένης: Η ζωή στον Καναδά αξίζει περισσότερο από τη ζωή στη Χαλκιδική; #covid19gr #skouries


Eρώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Κρίτων Αρσένης:

Η ζωή στον Καναδά αξίζει περισσότερο από τη ζωή στη Χαλκιδική, εν μέσω πανδημίας; Αν και η Eldorado Gold ανέστειλε τις εξορύξεις στον Καναδά, συνεχίζει στην Χαλκιδική. Για την ακρίβεια στον Καναδά υποχρεώθηκε από την κυβέρνηση του Κεμπέκ να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας τριών εβδομάδων. Η ζωή, μάλλον, δεν έχει την ίδια αξία στην Χαλκιδική. Αλλά η αξία αυτή ορίζεται από τις κυβερνήσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θρηνούμε ήδη τους πρώτους νεκρούς στα εργοστάσια της Ford και στις αποθήκες της Amazon, στην Ιταλία όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαν εγκαίρως αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων στο βιομηχανικό βορρά.

1600 εργαζόμενοι από τα χωριά του Δήμου Αριστοτέλη και τις γύρω περιοχές συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους στις στοές των ορυχείων και τη δημόσια υγεία στις κοινότητές τους. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που οδήγησε το σύνολο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητά αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος, κ. Βαλιάνος, αποφάσισε να ζητήσει ενημέρωση από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζει και εν συνεχεία να θέσει αυτή την ενημέρωση υπόψη του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς για την επάρκεια των μέτρων μη διασποράς του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη σταλεί, με το ρολόι να μετρά ήδη μία εβδομάδα ανησυχητικής αναμονής.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος σε εποχές πανδημίας, η ζωή πολυτιμότερη από τον χρυσό, και η αξία της ίδια στον Καναδά και στη Χαλκιδική.

Διαβάστε την κοινοβουλευτική ερώτηση:
https://bit.ly/2URg4q7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.