Documento: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός σε ΜΜΕ, μέσω Κυπριακής εταιρείας, για τη βελτίωση της εικόνας της #skouries


Ένα “παράθυρο” στις σκοτεινές δοσοληψίες της Ελληνικός Χρυσός με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανοίγει η δικογραφία που έφερε στο φως η εφημερίδα Documento, με άρθρο του Νίκου Σπυρόπουλου. Κυπριακή εταιρεία επιθεωρήσεων – πιστοποιήσεων καταγγέλλει επίσημα ότι λάδωνε ΜΜΕ και άλλα πρόσωπα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λογαριασμό της Ελληνικός Χρυσός, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της και την προώθηση των σκοπών της.

“Η εταιρεία μας κατήρτισε σειρά συμβάσεων με διάφορες εταιρείες… επ’ωφελεία της αντιδίκου, αφού αφορούσαν έργο που δε σχετιζόταν καθόλου με τη δική μας επιχείρηση και δαπάνησε για την υλοποίησή τους ποσόν 648.441 ευρώ. Με τις συμβάσεις αυτές υλοποιήθηκαν δημοσιες σχέσεις της αντιδίκου προς τον σκοπό της προβολής των θέσεών της στον Τύπο και στα ΜΜΕ και προς τον σκοπό βελτίωσης της εικόνας της στα εθνικά και διεθνή κέντρα λήψεως αποφάσεων”.

Σύμφωνα με την Κυπριακή εταιρεία, τις εντολές για το “λάδωμα” έδινε η μεταλλευτική εταιρεία διότι δεν μπορούσε  να το κάνει απευθείας. Καταγγέλλεται ότι διοργανώθηκαν και συναντήσεις στελεχών της Ελληνικός Χρυσός με επιφανή στελέχη της ΕΕ – lobbying δηλαδή – και άλλες δράσεις για τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό. Υπάρχουν καταγγελίες για συγκεκριμένα ΜΜΕ με τα ποσά να αγγίζουν τις 60.000 ευρώ για λίγους μήνες υπηρεσιών. Χρήματα δίνονταν επίσης κατόπιν εντολής και σε διάφορα πρόσωπα με σκοπό την “εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού σχεδιασμού της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”.

Η Ελληνικός Χρυσός κάνει λόγο για “αποκυήματα καλπάζουσας φαντασίας” και για συμπαιγνία μεταξύ του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της, Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, και της Κυπριακής εταιρείας, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας είναι πρώην εργαζόμενος της Ελληνικός Χρυσός!

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, τα ποσά που αναφέρονται αφορούν το διάστημα μέχρι το τέλος του 2018  και δεν περιλαμβάνουν την τελευταία επικοινωνιακή “επίθεση” της Ελληνικός Χρυσός που ξεκίνησε περίπου την άνοιξη 2019.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δικογραφία δεν αφορά τις παράνομες, όπως καταγγέλλεται, συναλλαγές της Ελληνικός Χρυσός με τα ΜΜΕ, αλλά αγωγή της Κυπριακής εταιρείας που ζητά να της καταβληθούν ως χρωστούμενα περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση περιλαμβάνει αρκετά εξώδικα και μηνύσεις και βρίσκεται στο Διαιτητικό Δικαστήριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.