Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός για το Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας #skouries


Με ανάρτησή της στο Facebook, η Eλληνικός Χρυσός ανακοινώνει ότι απέσυρε τη στήριξή της από το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας Διατροφής & Αθλητισμού, επικαλούμενη “μειονότητα εξωγενών παραγόντων που διατάραξε τη συνεργασία μας”. Την αντίθεση μεταξύ των στόχων του φεστιβάλ – τη στήριξη παιδιών με καρκίνο – και των πραγματικών συνεπειών από τη δραστηριότητα της χορηγού εταιρείας στη Χαλκιδική είχε αναδείξει η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη με άρθρο της στο Alterthess.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, άλλοι επιχειρηματίες που θέλησαν με χορηγίες να βοηθήσουν την αξιέπαινη αυτή εκδήλωση – κάποιοι εκ των οποίων με καταγωγή από τη Β. Χαλκιδική – απαίτησαν να φύγει η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός. Έτσι οι διοργανωτές του φεστιβάλ ζήτησαν από την εταιρεία να αποχωρήσει.

Παράλληλα, από τη στιγμή που  έγινε γνωστή η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, εδώ και τρεις μέρες, το Facebook γέμισε από σχόλια χρηστών που δεν έλεγαν παρά την αλήθεια: ότι αυτή η εταιρεία έχει προκαλέσει έναν τοπικό εμφύλιο στη Χαλκιδική, ότι κατά συρροή παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία, πετάει τοξικά απόβλητα στα νερά και δηλητηριάζει τον τόπο και τους κατοίκους τους. Ότι μια εταιρεία που σπέρνει τον καρκίνο δεν μπορεί να είναι χορηγός σε φεστιβάλ κατά του παιδικού καρκίνου.

Οι διοργανωτές προσπαθούσαν να κρύψουν τις αντιδράσεις από τα μάτια των επισκεπτών της σελίδας τους στο Fb μπλοκάροντας χρήστες και διαγράφοντας σχόλια.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ που θα πάει καλά και χωρίς τα λεφτά της συγκεκριμένης εταιρείας. Σε όσους πιθανόν σκέφτονται στο μέλλον να δεχτούν μια τέτοια χορηγία έχουμε να πούμε ότι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πάρεις χορηγία από μια βρώμικη εταιρεία. “Ξέπλυμα” ονομάζεται, το κάνουν συχνά οι εταιρείες αυτού του είδους, κάτι θα έχουν ακούσει σχετικά. Θα μπορούσαν να πάρουν χορηγία και από τη Monsanto.


Μία απάντηση στο “Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός για το Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας #skouries”

  1. […] Αυτός είναι και ο λόγος που η Eldorado έχει «λυσσάξει» να πληρώνει ποσά με χορηγίες σε «ό,τι κινείται» (Συλλόγους, εκδηλώσεις, κτλ). Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να εξαγοράσει την ανοχή της κοινωνίας για το καταστροφικό της έργο. Πριν λίγες μέρες είχαμε το παράδειγμα της προσπάθειας της εταιρείας να γίνει χορηγός σε Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας (!!!), που αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις (δείτε εδώ). […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.