Βρήκε «τοίχο» η Μεταλλευτική Θράκης στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη #skouries


Μέσω τρίτης εταιρίας διερευνά την αγορά και «μετράει» το κλίμα στην Ροδόπη και τον Έβρο η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. (θυγατρική κατά 100% της Eldorado Gold). Γίνονται συναντήσεις με ανθρώπους της περιοχής για να εκτιμηθεί το «όχι» στις εξορυκτικές δραστηριότητες. Εν κρυπτώ συναντήσεις με θεσμικούς εγείρουν ερωτηματικά.

Aπό το “ΧΡΟΝΟ”. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών της στη Ροδόπη, η μεσάζουσα εταιρία που διερευνά το κλίμα της κοινωνίας υπέρ ή κατά των εξορύξεων σε Ροδόπη και Έβρο, συνέχισε τις επαφές της και στον γειτονικό Έβρο.

Εκεί, όμως, βρήκε ένα «τοίχο» στο όνομα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. 

Μόνο ο «Χ» στη Ροδόπη και τώρα ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον Έβρο δημοσιοποίησαν στο ευρύ κοινό της Θράκης τις επισκέψεις που δεχθήκαμε από την εν λόγω εταιρία, όμως οι εν κρυπτώ συναντήσεις και με άλλους φορείς – οι οποίοι δεν έχουν πάρει δημόσια ξεκάθαρη στάση – εγείρουν ερωτηματικά.

Κι όλα αυτά, μερικές ημέρες μετά τις εκλογές, με την Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. – θυγατρική της Eldorado Gold – να εικάζει πως το κλίμα με άλλη κυβέρνηση ίσως να είναι πιο προσφιλές σε τέτοιου τύπου επενδύσεις.

“Τοίχος” ο Β. Λαμπάκης

«Εδώ είναι το γραφείο μου και θέλω να δημοσιοποιήσω στο λαό της Θράκης τις απαντήσεις μου», είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, προς την εκπρόσωπο της μεσάζουσας εταιρίας, όταν την υποδέχθηκε στο γραφείο του.  Μήλον της έριδος μεταξύ των δύο, αποδείχθηκε η παρουσία ΜΜΕ στο γραφείο δημάρχου, τα οποία ο κος Λαμπάκης είχε καλέσει στην συνάντηση, αλλά η εκπρόσωπος της εταιρίας θέλησε να τα αποφύγει, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εάν εμφανιστεί το πρόσωπό της ή δηλώσεις της θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα.

Μετά το τετ – α – τετ τους, κατά την διάρκεια του οποίου ανέβηκε το κλίμα, ο Βαγγέλης Λαμπάκης έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Έχουν αρχίσει τα όργανα, όπως ακριβώς τα περιμέναμε», είπε, αναφερόμενος στις επαφές της μεσάζουσας εταιρίας στην περιοχή. «Μετά από τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δημοτικά, περιφερειακά και εθνικά, όλοι περιμέναμε να συμβεί αυτό που συνέβη και σήμερα – δηλαδή περιμέναμε τους χρυσοθήρες να ξαναχτυπήσουν μετά από αρκετά χρόνια ηρεμίας», πρόσθεσε ο κος Λαμπάκης, υπογραμμίζοντας ότι η αντίρρηση της κοινωνίας της Θράκης είναι οριζόντια κι έχει εκφραστεί και μέσα από τα τοπικά δημοτικά συμβούλια, ομόφωνα μάλιστα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε «σήμερα ήρθε μία εταιρία κοινωνικής έρευνας η οποία πληρώθηκε από την Ελληνικός Χρυσός και την Eldorado Gold, για να μιλήσει με θεσμικούς φορείς των νομών Ροδόπης και Έβρου (…).

Οι χρυσοθήρες, στέλνοντας αυτούς τους ανθρώπους, έχουν κατά νου να κάνουν μία τεράστια εκστρατεία, προκειμένου να πείσουν, να εξαγοράσουν, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις. Καταστρέφοντας την ζωή, το περιβάλλον και την οικονομική ζωή του τόπου.

Το γεγονός ότι η φτώχεια μας συνεχίζεται είναι ένα όπλο παραπάνω για τους χρυσοθήρες, για να προχωρήσουν σε αυτή την προσπάθεια».

Δεσμεύτηκε πως «ο αγώνας των 20 ετών θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, μέχρι να σβηστούν τα όνειρά τους να εξορύξουν με αυτό τον βάνδαλο τρόπο τον χρυσό» και παρακίνησε τους Ροδοπίτες και Εβρίτες «να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά».

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τέλος, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο Βαγγέλης Λαμπάκης γνωστοποίησε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον – και καθοριστικό για το μέλλον των επενδύσεων – την δέσμευση που είχε λάβει ο ίδιος σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνάντησή του με Κυριάκο Μητσοτάκη, προ της νίκης του στις εθνικές εκλογές, κατά την οποία ο κος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ενώπιον του δημάρχου Αλεξανδρούπολης ότι δεν θα λειτουργήσουν χρυσωρυχεία σε Ροδόπη ή Έβρο. Αναμένουμε να δούμε εάν ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την δέσμευσή του στο ακέραιο.


Μία απάντηση στο “Βρήκε «τοίχο» η Μεταλλευτική Θράκης στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη #skouries”

  1. Ποιά είναι η κυρία με τα Μπλε μαλλιά;… ουδείς γνωρίζει.
    Δεν γνωρίζει ο Σαμοθρακίτης διευθυντής των Χρυσωρυχείων Θράκης, Δεν γνωρίζει ο Δημήτρης Δημητριάδης των Χρυσών της Αθήνας, ούτε η Δήμητρα από τις Σάπες… ποιός γνωρίζει λοιπόν;
    Η Έρικα Ξηρουχάκη που έχει αναλάβει τα PR της Αθήνας, η εταιρεία του Βαρβιτσιώτη (V+O) που χρηματοδοτείται σταθερά από την Ελληνικός Χρυσός και υποστηρίζει την κυρα-Έρικα, ο μουλωχτός CEO Μπαλάσκας που προσπαθεί να επιστρέψει σε διευθυντική θέση στο Δημόσιο, αλλά τον πίνει και όλοι μαζί μασουλάνε τα λεφτά των Καναδών με παρωδίες ερευνών! Είναι για κλάματα το σκηνικό… τον σιχαίνομαι τον Λαμπάκη, αλλά εδώ έκανε ρουά ματ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.