Προς νέα αναβολή από το ΣτΕ για τις υποθέσεις της Ελληνικός Χρυσός #skouries


Έξι υποθέσεις που αφoρούν την Ελληνικός Χρυσός έχει οριστεί να συζητηθούν από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας στις 5 Δεκεμβρίου. Όλες είναι εξ’ αναβολής από τον περασμένο Μάρτιο όπου το ΣτΕ, κατά την εφημερίδα “ΑΥΓΗ”, ανέβαλε την εκδίκαση για να περιμένει την απόφαση της διαιτησίας μεταξύ Δημοσίου και Ελληνικός Χρυσός. Η πρόταση της εισηγήτριας κας Μαρία Σωτηροπούλου για τις 5/12 είναι νέα αναβολή (με γαλάζιο χρώμα στον πίνακα που πήραμε από εδώ).

Στις πέντε υποθέσεις είναι προσφεύγουσα η εταιρεία κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε μία είναι πολίτες της Χαλκιδικής, πάλι κατά του ΥΠΕΝ. Είναι οι εξής:

  1.  Αίτηση ακύρωσης της Ελληνικός Χρυσός κατά της από 2/11/2016 απόφασης απόρριψης της αίτησης θεραπείας για το ζήτημα της μεταλλουργίας (“απόφαση Σκουρλέτη”).
  2. Αίτηση περί χορήγησης τροποποίησης της άδειας εγκατάστασης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών
  3. Αίτηση περί παράτασης της ισχύος της άδειας εγκατάστασης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών.
  4. Αίτηση περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης βοηθητικών εγκαταστάσεων στο χώρο του μεταλλείου των Σκουριών.
  5. Άγνωστη αίτηση της Ελληνικός Χρυσός.
  6. Αίτηση πολιτών για την ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα.

Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης δικασίμου είναι/ήταν μεγάλο, αλλά η αναβολή αναμενόμενη. Το “Παρατηρητήριο” θα βρίσκεται στο ΣτΕ στις 5/12 και θα παρακολουθήσει τη δίκη αν γίνει ή θα σχολιάσει την αναβολή εάν επιβεβαιωθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.