ELDORADO, ένα ντοκυμαντέρ για τις Σκουριές – 9 μέρες απομένουν! #skouries


Ένα νέο ντοκυμαντέρ για την υπόθεση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική είναι στα σκαριά και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να ολοκληρωθεί. Για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται έχει ξεκινήσει μια καμπάνια crowdfunding που μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.indiegogo.com/projects/eldorado-documentary-greece-environment#/

Απομένουν μόλις 9 μέρες για να συγκεντρωθεί το ποσό, διαφορετικά η ταινία δεν θα γίνει πραγματικότητα!

Πρέπει να πούμε οτι οι δύο κινηματογραφιστές δημιουργοί, Leopold Helbich και Wasil Schauseil, δουλεύουν πάνω σε αυτό το ντοκυμαντέρ εδώ και περίπου ένα χρόνο. Έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα εκτενέστατο υλικό και τα χρήματα χρειάζονται για το τελικό στάδιο της παραγωγής, ώστε η ταινία να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Οι ίδιοι έγιναν θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στην περιοχή όταν κατά την επίσκεψή τους στις Σκουριές τον περασμένο Σεπτέμβριο τους σταμάτησαν τα ΟΠΚΕ και τους υποχρέωσαν να διαγράψουν το υλικό που είχαν τραβήξει με drone. Για το περιστατικό έχει κατατεθεί καταγγελία στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Διαδώστε την καμπάνια σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα, να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά!

https://c1.iggcdn.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_fill,f_auto,h_240,w_320/v1512050912/m6geqs4ir46dat36azrn.jpgΗ ταινία “ELDORADO” περιγράφεται ως “ένα επείγον ντοκυμαντέρ” για τον αγώνα των πολιτών από τα κάτω ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή από την υψηλού κινδύνου δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στη μεγαλύτερη μεταλλευτική περιοχή της Ευρώπης που βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Καταγράφει την αντίσταση και την ποινικοποίηση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη από την Ελληνική κυβέρνηση, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων ιδεών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια από τις πλέον χτυπημένες από την κρίση χώρες της Ευρώπης.

Όλες οι λεπτομέρειες για την ταινία στο Indiegogo: https://igg.me/at/eldorado
και στη σελίδα facebook: https://www.facebook.com/eldoradodocumentary/

Ως “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων” έχουμε τη χαρά να  είμαστε “επίσημοι συνεργάτες” του νέου ντοκυμαντέρ, μαζί με τη SOMO, την Ολλανδική ΜΚΟ που αποκάλυψε το σκάνδαλο φοροαποφυγής της Eldorado. Όταν με το καλό η ταινία ολοκληρωθεί, θα είμαστε οι πρώτοι που θα τη δημοσιεύσουμε στη σελίδα μας! Στη συνέχεια θα προβληθεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ για να γίνει γνωστό παντού το έγκλημα της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της Katrin McGauran της SOMO στον Leopold για το ντοκυμαντέρ:

https://vimeo.com/245020473

 


Μία απάντηση στο “ELDORADO, ένα ντοκυμαντέρ για τις Σκουριές – 9 μέρες απομένουν! #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.