“Καλέ τώρα θα κάνουμε πορεία; Μόλις μίλησα με τον Παναγιώτη” #skouries


Συνέντευξη της βουλευτίνας Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη στην ΑΥΓΗ, με τίτλο δανεισμένο από άλλο άρθρο για τις Σκουριές στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας. Ναι, είναι η ίδια που από τις αρχές του 2015 απέτρεπε τις μαζικές κινητοποιήσεις υποσχόμενη “άνωθεν” λύση του προβλήματος (ο “Παναγιώτης” είναι ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης). Χωρίς άλλο σχόλιο γιατί, όπως έγραψε στο Facebook μέλος του κινήματος, “κανείς δεν μπορεί να “θάψει” την Ιγγλέζη καλύτερα από την ίδια”.

Αντιμέτωπη με σκληρή κριτική από ανθρώπους με τους οποίους ήταν μέχρι πρότινος δίπλα – δίπλα στους αγώνες είναι η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει στην “Αυγή”, το σημαντικό δεν είναι “να έχω επικοινωνιακή πολιτική, αλλά να έχουμε αποτέλεσμα”. “Κάποιοι δυστυχώς έχουν εκμεταλλευτεί την αναγκαιότητα να παλεύω και σε άλλους τομείς, πέρα από τις κινητοποιήσεις και έχουν δημιουργήσει δυσάρεστες συνθήκες” προσθέτει. Και τονίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι μαζί με το κίνημα, “με την πλευρά μας”. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι “στα δικαστήρια, επί κυβέρνησης Σαμαρά, από τη μία πλευρά ήταν το κίνημα και από την άλλη η κυβέρνηση μαζί με την εταιρεία. Σήμερα είναι ακριβώς το ανάποδο. Η κυβέρνηση είναι στην πλευρά των αγωνιστών της Χαλκιδικής”.

Για τις κινητοποιήσεις αναφέρει ότι “βοηθούν, αρκεί να είναι επιτυχημένες όπως τα προηγούμενα χρόνια και θα βλέπουν τον πραγματικό εχθρό. Κινητοποιήσεις όμως που δεν είναι μαζικές και γίνονται από 50-100 άτομα υποτιμούν το κίνημα και δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι”. “Σε όλες τις κινητοποιήσεις που καλέστηκαν από το συντονιστικό της Ιερισσού, από την κύρια επιτροπή αγώνα που διοργάνωσε τις μεγάλες συναυλίες που θυμόμαστε δεν έχω λείψει από καμία” συμπλήρωσε. Όσο για την παραμονή της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στο βουνό αναφέρει πως “Είναι θέμα του επιχειρησιακού διευθυντή της αστυνομίας. Η αστυνομία βρίσκεται εκεί με αίτημα της εταιρείας μετά τις καταστροφές που είχαν συμβεί. Αν η αστυνομία δεν ανταποκριθεί, ο επιχειρησιακός διευθυντής κινδυνεύει με μήνυση”.

Για το μέλλον επανέλαβε αυτό που δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης στην “Αυγή”, ότι το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει η διαδικασία της διαιτησίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και στην εταιρεία ώστε αυτή να αποφανθεί για θέματα τα οποία εκπορεύονται από τη σύμβαση του ελληνικού κράτους με την εταιρεία.


4 απαντήσεις στο ““Καλέ τώρα θα κάνουμε πορεία; Μόλις μίλησα με τον Παναγιώτη” #skouries”

  1. ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ….ΒΛΑΚΕΣ!!!
    Οι έλληνες πολιτικοί (μεταξύ αυτών και η μαντάμ)λένε ότι τους καπνίσει ,πεπισμένοι ότι απευθύνονται σε μη σκεπτόμενους (πίστη που βασίζεται μάλλον στο γεγονός ότι τους ψηφίζουμε).

  2. Το ότι μας έχουν πουλήσει όλοι ειναι το μόνο σίγουρο. Ιδίως με την αλλαγή που έγινε απο Σκουρλέτη σε Σταθάκη νομίζω ότι φάνηκαν ξεκάθαρα οι διαθέσεις. Πολλά προεκλογικά λόγια χωρίς να είχαν βασιστεί σε μια ρεαλιστική βάση π.χ. αυτά που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ περί το άμεσο κλείσιμο της μονάδας είχαν όντως πραγματική εφαρμογή δεδομένης της γενικότερης κατάστασης (συμφέροντα, πολυεθνικές κ.α.) ή τα πετάξανε σαν σανό και ότι γίνει; Ίσως και να υπήρχε μια ειλικρίνεια, χωρίς όμως να έχει εξεταστεί σε βάθος αν μπορεί πραγματικά δηλαδή να κλείσει η μονάδα ή όχι. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον οποιοδήποτε που θα αναλάμβανε την εξουσία και προεκλογικά θα έλεγε δεξιά αριστερά ότι θα το κλείσει “την άλλη μέρα”. Σαφώς και δεν ζυγιάστηκε σωστά το θέμα, ειπώθηκαν χοντράδες και δώθηκαν υποσχέσεις που τώρα βέβαια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν γιατί, πιστεύω, ότι ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι σε θέση να τα βάλει με το χρηματηστήριο του χρυσού. Οι εποχές άλλαξαν και ο παράγοντας άνθρωπος δεν εκτιμάται ιδιαίτερα… Μια παρατήρηση, όμως, για μένα σημαντική: η δήλωση ότι 50-100 άνθρωποι δεν αρκούν και ότι επί της ουσίας δεν προσφέρουν κάτι, πόσο λανθασμένη έιναι; Δεν θα έπρεπε, όντως, να μιλάμε για χιλιάδες ή στη χειρότερη για εκατοντάδες; Ειναι δυνατόν να μιλάμε για διασπάσεις ενώ το πραγματικό ζήτημα αφορά τη καταστροφή του τόπου; Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται η πραγματική ουσία του πράγματος και όχι στο τί λέει ο κάθε πολιτικός (σαφώς έχει τη σημασία του αλλά αυτοί έρχονται και φεύγουν. Το τι μένει πίσω έχει σημασία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.