Αρχική Απόψεις & Σχόλια Προς Ομοσπονδία – αθλητές Άρσης Βαρών: “Ο Χορηγός σας σκοτώνει τον τόπο...

Προς Ομοσπονδία – αθλητές Άρσης Βαρών: “Ο Χορηγός σας σκοτώνει τον τόπο μας!” #skouries

1
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιτροπή Αγώνα Πολυγύρου προς Ομοσπονδία και αθλητές Άρσης Βαρών

xsysos-molynsh
Οι αγώνες σας έχουν ως «Εθνικό Χορηγό» την Ελληνικός Χρυσός. Η εταιρεία αυτή, καναδικών κυρίως συμφερόντων, προσπαθεί μία δεκαετία τώρα να καταστρέψει τη Χαλκιδική. Προσπαθεί να πραγματοποιήσει μία εξόρυξη της οποίας το μέγεθος και η τεχνική μέθοδος θα φέρει ανυπολόγιστες καταστροφές στον τόπο.

Καταστροφές που ήδη παρακολουθούμε στα νερά και στα ζώα της περιοχής.

Με την πρόφαση των νέων θέσεων εργασίας καταστρέφουν τους πιο σημαντικούς παραγωγικούς τομείς της Χαλκιδικής. Για 600-700 νέες θέσεις εργασίας που θα έρθουν σε βάθος 9ετίας (και όχι 5 ή 8 χιλιάδες άμεσες θέσεις όπως ακούγεται) θα βάλουν σε τροχιά αφανισμού τις χιλιάδες θέσεις σε αγροτοκτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό και μαζί με αυτές τις έμμεσες θέσεις σε υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η ίδια η Eldorado-Ελληνικός Χρυσός παραδέχεται στη μελέτη της ότι οι καταστροφές που θα προκαλέσει είναι μη αναστρέψιμες. Η ίδια η πολυεθνική εταιρεία παραδέχεται στη μελέτη της ότι οι θέσεις εργασίας είναι λίγες εκατοντάδες σε βάθος 9ετίας (λιγότερες από όσες προβλέπονται και για τον δημόσιο τομέα). Δεκάδες οργανισμοί, πανεπιστήμια και φορείς έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους σε αυτήν την εξόρυξη ενώ το ίδιο το Υπουργείο καθώς και το Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που είναι οι πλέον αρμόδιοι έχουν βγάλει αρνητικές αποφάσεις.
 prosvpiko
Σήμερα η πολιτεία εμπαίζει τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και  αλληλέγγυους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην καταστροφή του τόπου τους. Σήμερα περισσότεροι από 450 συνάνθρωποί μας διώκονται επειδή διεκδικούν το δίκιο τους και τον τόπο τους.  Καλούμε και εσάς ως αθλητές, ως σκεπτόμενους ανθρώπους, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας να ενημερωθείτε και να πείτε ΟΧΙ σε αυτήν την εξόρυξη. Να γίνεται μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Όχι στην εξόρυξη χρυσού
Όχι στην καταστροφή του τόπου μας
Η Χαλκιδική δεν αντέχει άλλα βάρη
Επιτροπή Αγώνα Πολυγύρου
 Από το sithonianews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γυρίσαμε και πάλι στο μηδέν έχω την εντύπωση. Το θέμα έχει ξεχαστεί απο τη μάζα. Εφόσον δεν έγινε πραγματικότητα η δέσμευση του Σύριζα μέχρι και σήμερα τα πράγματα θα ζορίσουν περαιτέρω. Αν δλδ η ίδια η εταιρεία η Outotec κάνει τη πάπια όπως λέτε για τη μέθοδο, η eldorado δεν βιάζεται για τη μεταλλουργία, το κράτος δεν δείχνει μέχρι και σήμερα διάθεση να καταγγείλει τη σύμβαση, η μάζα γενικότερα έχει χαλαρώσει, έχει υπάρξει διάσπαση και αν συνυπολογίσουμε ότι ενδεχόμενες εκλογές – όποτε και αν γίνουν αυτές – θα φέρουν τα πάνω-κάτω, δλδ παίρνουν τις άδειες απο την αρχή σε ένα βράδυ με τους νέους κυβερνώντες…κλάφτα Χαράλαμπε! Επίσης, ειπώθηκε εξ’αρχής ότι τέτοιου είδους εταιρείες έχουν και την υπόμονη και το κεφάλαιο αλλά και τον τρόπο. Χωρίς να θέλω να ειμαι απαισιόδοξος, πολύ, δεν βλέπω διάθεση για αντιστροφή των πραγμάτων όσο και να το θέλαμε αυτό. Ο αγώνας απο μόνος του φάνηκε ότι δεν αρκεί για να κλείσει μια πολυεθνική και αυτό νομίζω ότι ειναι πλέον σαφές. Θα είχε κλείσει διαφορετικά. Όπως επίσης θα είχε κλείσει αν το θέλανε και οι κυβερνώντες και μάλιστα απο τη στιγμή που η μεταλλουργική μέθοδος κρίθηκε σε απάτη. Καλοστημένο το έργο εξ’αρχής! Οι εξέλιξεις απο εδώ και στο εξής θα έχουν πολύ ενδιαφέρον σε διαφορετικά επίπεδα. Πάντως, το σκόρ 1-0, τουλάχιστον, ειναι υπέρ της εταιρείας (;).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.