Παρέμβαση στον πρώτο αρχαιολογικό χώρο των Σκουριών #skouries


 Aπό την Επιτροπή Αγώνα Παναγίας

P1090153

Σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εκδικάζεται το ενδεχόμενο της άρσης και απομάκρυνσης του αρχαιολογικού χώρου των Σκουριών από τη φυσική του θέση και κατά συνέπεια της καταστροφής του.

Με αφορμή το παραπάνω πορευτήκαμε από την κατασκήνωση στην πύλη των Σκουριών αναρτώντας πανό που εγκαλεί τους αρχαιολόγους και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες της περιοχής για τη μέχρι τώρα στάση τους στο θέμα όχι μόνο του παραπάνω χώρου αλλά και της αποσιώπησης, της ίδιας της ύπαρξης, του δεύτερου αρχαιολογικού χώρου που αποκαλύφθηκε εδώ κι καιρό.

Εκατό μέτρα πίσω από τα κάγκελα της πύλης  των Σκουριών εκτείνεται ένας αρχαιολογικός χώρος που χρονολογείται από τον κο Παπαστάθη (υπεύθυνο αρχαιολόγο) στο 2ο π.χ αι. και ενδεχομένως μέχρι και στον 6ο π.χ αι. Αρχαιολογικά ευρήματα καταδεικνύουν ότι μπορεί να πρόκειται (και χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση γι΄ αυτό) για κάτι πολύ πιο βαθύ και σοβαρό που αγγίζει την προϊστορία και την εποχή του χαλκού. Εξάλλου ο ίδιος ο κος Θεοδωρακόπουλος (ο διευθύνων της Ελληνικός Χρυσός) αυτάρεσκα δηλώνει ότι περπατάνε μέσα σε αρχαιότητες και αρχαιολογικούς χώρους και ότι είναι αυτοί που ‘’περήφανα’’ υποδεικνύουν στους αρχαιολόγους τους χώρους  προς ανασκαφή. Στη συνέχεια βέβαια τους μπαζώνουν όπως συμβαίνει με το δεύτερο χώρο που ανακαλύφθηκε.

P1090182

Εκεί κοντά στην ανθρώπινη ιστορία βρεθήκαμε σήμερα βιώνοντας για άλλη μια φορά το μέγεθος του παραλογισμού, της καταστροφής αλλά και της ηλιθιότητας κάποιων που νομίζουν ότι εργάζονται. Είδαμε τα σκυμμένα κεφάλια και το σήκωμα των ώμων των αστυνομικών μπροστά στην καταστροφή της ιστορίας της χώρας που κατ’ επάγγελμα υποτίθεται ότι προστατεύουν όπως και την ηλίθια αλαζονεία των σεκιουριτάδων που με ένα tablet ή μια κάμερα και 480 ευρώ μεικτά στο χέρι νομίζουν ότι προστατεύουν τα συμφέροντα τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Η ιστορία πρέπει να προστατευτεί.

Οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να μείνουν στη θέση τους και να αναδειχθούν.

Η Eldorado πρέπει να φύγει τώρα.

Φυγαδεύουν την ιστορία μας.

Αρχαιολόγοι ντροπή σας.

                                                                                                Συνέλευση του Δεκαημέρου.


Μία απάντηση στο “Παρέμβαση στον πρώτο αρχαιολογικό χώρο των Σκουριών #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.