Αρχική Απόψεις & Σχόλια Θεσμικό “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” στη λαϊκή συγκέντρωση της Ιερισσού

Θεσμικό “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” στη λαϊκή συγκέντρωση της Ιερισσού

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8123065111_f1cdd866e6_bTην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού λαϊκή συγκέντρωση με πρωτοβουλία  του Συντονιστικού Ιερισσού. Θέμα η ενημέρωση από το Δήμαρχο και την τοπική Βουλευτή για τις άδειες που δόθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός και τις εξελίξεις στο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Πλήθος μεγάλο στη συγκέντρωση, αλλά προφανώς πολύ μεγαλύτερο πλήθος οι απόντες κάτοικοι του Δήμου οι οποίοι όμως έπρεπε να ενημερωθούν και αυτοί για όσα διαδραματίζονται στον τόπο τους. Αυτονόητο λοιπόν ότι η εκδήλωση έπρεπε να μεταδοθεί από τη δημοτική τηλεόραση η οποία όμως ήταν απούσα. Μπροστά στους ομιλητές είχε στήσει την κάμερά του το μέλος της Ενωσης Συντακτών Β. Ελλάδος και ενεργό μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης I.Σ., για να βιντεοσκοπήσει τη συζήτηση όπως έχει κάνει σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα.

Πρώτος ομιλητής ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς. Μόλις πήρε το μικρόφωνο έδωσε εντολή στον δημοσιογράφο να κλείσει την κάμερα και να γυρίσει ανάποδα το φακό.  Αυτό και έγινε, όμως ο δημοσιογράφος τόνισε:  “Είσαι δημόσιο πρόσωπο που θα ενημερώσεις για ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να καταγραφεί και να πληροφορηθούν και όσοι δεν είναι εδώ”. Το ίδιο απαίτησε και η επόμενη ομιλήτρια, η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.

Δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω στο γεγονός ούτε θα το σχολιάσουμε. Είναι από μόνο του υπεράνω σχολιασμού. Θα σημειώσουμε όμως ότι, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν τα μεταλλεία, υπήρχαν μέσα στην αίθουσα άνθρωποι της Eldorado σε “ειδική αποστολή” που κατέγραφαν και μετέδιδαν τα πάντα στην εταιρεία. Έτσι, επιλεγμένα αποσπάσματα από όσα ειπώθηκαν στη συγκέντρωση αναρτήθηκαν τελικά στο διαδίκτυο από τα ιστολόγια της εταιρείας – και μάλιστα σε συνέχειες – παραμορφωμένα και διαστρεβλωμένα  από τις σκοπιμότητες της ίδιας της εταιρείας. Και τα ερωτήματα προς το Δήμαρχο και τη Βουλευτή είναι εύλογα: ποιοι ήταν αυτοί που δεν έπρεπε να ακούσουν τα όσα θα έλεγαν οι δυο θεσμοί της περιοχής; Δεν το κατάλαβαν πόσο κακό έκαναν στο κίνημα;

Τους δύο “θεσμούς” ακολούθησαν με τοποθετήσεις και ερωτήσεις τους άλλοι πολίτες του Δήμου, αιρετοί και μη, οι οποίοι αναπόφευκτα αναφέρθηκαν στα όσα είχαν πει νωρίτερα ο Δήμάρχος και η Βουλευτής. Όλα αυτά καταγράφηκαν από την κάμερα, όπως και οι δευτερολογίες των δύο θεσμικών. Έτσι τελικά τίποτα δεν έμεινε κρυφό. Αυτό που έμεινε ήταν το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και η πικρή γεύση του στον κόσμο που αγωνίζεται, διώκεται και φυλακίζεται για τον αγώνα του.

Κρίμα.

Ανακοινώσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και με τα όσα συνέβησαν στη λαϊκή συγκέντρωση της Ιερισσού έβγαλαν η Επιτροπή Νεολαίας Ιερισσού, Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης ενάντια στην εξόρυξη και η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Πολυγύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.