Bloomberg: Τα χειρότερα είναι μπροστά για τη μεταλλευτική βιομηχανία


Το Βloomberg συνοψίζει τα συμπεράσματα από το μεγαλύτερο φόρουμ της μεταλλευτικής βιομηχανίας που έγινε στη Νότια Αφρική αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τα δούμε. Ένα μικρό σχόλιο για την Eldorado στο τέλος.

Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το: Worst Still Ahead for Mining Industry After Losing $1.4 Trillion

mining-indaba

H φετινή χρονιά δείχνει ακόμα χειρότερη για μια βιομηχανία αποδεκατισμένη από την κατάρρευση των τιμών των εμπορευμάτων.

Όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια τρύπα, λέει η παροιμία, σταμάτα να σκάβεις. Ένα απλό μάθημα που δεν έχει ληφθεί υπ’οψη από τη μεταλλευτική βιομηχανία που αφάνισε πάνω από $ 1.4 τρισεκατομμύρια αξίας για τους μετόχους της, επειδή έσκαψε πάρα πολλές τρύπες σε όλο τον κόσμο. Η βουτιά του κλάδου κατά 73% από τη υψηλότερο σημείο του το 2011 είναι πολύ μεγαλύτερη ​​από την απώλεια 49% τοις εκατό της βιομηχανίας πετρελαίου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακριβώς πόσο καιρό θα χρειαστεί μέχρι ο κόσμος να μειώσει τα πλεονάζοντα αποθέματα μετάλλων, άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματος ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στο μεγαλύτερο επενδυτικό συνέδριο της βιομηχανίας εξόρυξης στο Κέιπ Τάουν αυτή την εβδομάδα, το οποίο προσέλκυσε περισσότερα από 6.000 ανώτατα διευθυντικά στελέχη, τραπεζίτες, χρηματιστές, αναλυτές, μεταλλευτικές επιχειρήσεις και δημοσιογράφους. Και αυτά είναι τα συμπεράσματά τους.

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Η φετινή χρονιά μπορεί να είναι η χειρότερη μέχρι τώρα, με τις τιμές να έχουν καθοδική τάση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον CEO της Anglo American, Mark Cutifani, ο οποίος λέει ότι η εταιρεία του θα πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα “για το χειμώνα που έρχεται αναπόφευκτα μετά το καλοκαίρι.” Η Rio Tinto ετοιμάζεται επίσης για μια δύσκολη χρονιά, με τον CEO Sam Walsh να προβλέπει ότι ο κίνδυνος από την άτακτη υποχώρηση των τιμών των εμπορεύματων θα εξαπλωθεί και στις μεγάλες εταιρείες.

Επίμονη Υπερπροσφορά

Υπάρχουν πλεονάσματα από τα πάντα, από σιδηρομετάλλευμα μέχρι χαλκό, και είναι η κύρια πρόκληση για τη βιομηχανία. Η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχει οδηγήσει σε υπερπροσφορά των μετάλλων και γι ‘αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η μεταλλευτική βιομηχανία, είπε Cutifani. Το υψηλό κόστος της περιβαλλοντικής αποκατάστασης μετά το κλείσιμο ενός μεταλλείου εμποδίζει τα μεταλλεία να κλείσουν και παρατείνει την ύφεση.

Φωτεινό σημείο ο χρυσός

Ο χρυσός, το εμπόρευμα με την καλύτερη επιδόση της φετινή χρονιάς, δίνει στις μεταλλευτικές εταιρείες κάποια ελπίδα. Η ιδιότητα του “ασφαλούς καταφυγίου” τον καθιστά απρόσβλητο από πολλούς από τους παράγοντες που έχουν επιβαρύνει τα βιομηχανικά μέταλλα και χύδην εμπορεύματα.

Οι τιμές είναι ισχυρές και οι εταιρείες είναι σε αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων για αγορά. Είναι καιρός για αγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο του χρυσού. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί έχουν χτυπηθεί από την πτώση των τιμών που τους έχει αναγκάσει να ξεφορτωθούν τα λιγότερο αποδοτικά μεταλλεία και μεταλλουργίες. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.