Αρχική Ενημέρωση Γ. Τσιρώνης για Eldorado: “H δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της...

Γ. Τσιρώνης για Eldorado: “H δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της υποχρεώσεις. H εταιρεία είναι υπόλογη…”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ðáñïõóßáóç ôùí Ïéêïëüãùí ÐñÜóéíùí ðïõ èá óôåëå÷þóïõí ôçí Åõñùëßóôá ôùí åêëïãþí ôïõ ÌáÀïõ, ÐÝìðôç 19 Äåê. 2013. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Από το Facebook του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη:

Tsironis Yannis

Μπορεί η Eldorado να διαμαρτύρεται ότι η ανάκληση των αδειών στις Σκουριές στηρίζεται σε δήθεν “τεχνικά προσχήματα”, αλλά τα “τεχνικά προσχήματα” είναι όλη η οικονομική ουσία του έργου: Εάν η μέθοδος που επικαλείται δεν είναι υλοποιήσιμη σε βιομηχανική κλίμακα, τότε θα έχει γίνει μία τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος και το μετάλλευμα θα οδεύει υποχρεωτικά σε τρίτες χώρες για να απομονωθεί ο χρυσός.
Στην πράξη μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική σύμβαση, που πρέπει να εξεταστεί από την αρχή.
Και εδώ χρωστάμε μία απάντηση σε όλες τις πλευρές: Η διορία για να υλοποιηθεί η μεταλλουργική μέθοδος σε ημιβιομηχανική κλίματα, είχε παρέλθει, αν θυμάμαι καλά, από τον Φεβρουάριο. Η εκκρεμότητα αυτή είχε ήδη τεθεί στην εταιρία σε όλες τις συσκέψεις, και πάντα είχαμε την υπόσχεση, ότι άμεσα θα εφαρμοστεί και θα μας έρθει ο πλήρης φάκελος. Επομένως, όχι μόνον δεν αιφνιδιάστηκαν, αλλά αντίθετα το υπουργείο εξάντλησε κάθε όριο καλής θέλησης.
Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι, ότι η δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι η εταιρία υπόλογη για την παραβίαση της σύμβασης στο πιο ζωτικό της σημείο: Στην μεταλλουργεία παραγωγής χρυσού χωρίς χρήση κυανίου.
Είναι η εταιρία που με την πολιτική της προδίδει τους εργαζομένους της και δικαιώνει απόλυτα όσους αγωνίζονταν ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.