Σκουριές. Πορεία ΑΥΡΙΟ 5/4 κατά της καταστροφής. Και νέα αντισυγκέντρωση από την εταιρεία!


2015_04_05_skouries

Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν αύριο 5 Απρίλη οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

Φτάνει πια !
Να σταματήσει τώρα η καταστροφή / Άμεση απαλλαγή των διωκόμενων
Προσυγκεντρώσεις: Μ.Παναγία και Ιερισσός 11:00 π.μ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.
Μετά τη συγκλονιστική πορεία διαμαρτυρίας στις 28 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη που ξεπέρασε τις 10.000 διαδηλωτές, ανεβαίνουμε στις Σκουριές στις 5 Απρίλη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το έγκλημα από την εξόρυξη.
Απαιτούμε να φύγει τώρα η Eldorado Gold.
Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας
Δε θα αφήσουμε να υποθηκευτεί το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας στο βωμό των εγκληματικών και τυχοδιωκτικών επιλογών της Eldorado και της Ελληνικός Χρυσός.
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε
Ζητάμε την άμεση απαλλαγή
όλων των διωκόμενων αγωνιστών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όπως όλες οι πορείες των κατοίκων, είχε και αυτή ανακοινωθεί πολλές μέρες νωρίτερα.

Όπως γίνεται για τρίτη φορά το τελευταίο δίμηνο, την παραμονή της πορείας ανακοινώνεται κινητοποίηση από τους εργαζόμενους της εταιρείας, στον ίδιο χώρο με την προγραμματισμένη πορεία, αλλά λίγες ώρες νωρίτερα. Αυτή τη φορά είναι οι “δασεργάτες”, όχι οι πραγματικοί, οι άλλοι, που «οι Σκουριές είναι το σπίτι τους». Αυτοί που το γκρεμίζουν το σπίτι τους για λίγα αργύρια και δηλώνουν ότι “θα δώσουν και τις ζωές τους”, όχι για το σπίτι, αλλά για τα αργύρια.

Θα είμαστε εκεί λοιπόν και οι μεν και οι δε, αυτοί που προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους απέναντι στους άλλους που διεδικούν το “δικαίωμα” να το γκρεμίσουν. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Τα “αριστερά ΜΑΤ” του κ. Πανούση θα προστατεύουν ξανά την αντισυγκέντρωση; Διαβάστε τον ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ:

Σκουριές. Ακούς κύριε Πανούση;

Το νέο ραντεβού του αγώνα, είναι ανάβαση στον Κάκκαβο και στις Σκουριές, την ερχόμενη Κυριακή 5 Απρίλη (εντελώς τυχαία, την ίδια μέρα, η Eldorado, οργανώνει μια ακόμη …”απεργία”, μια ακόμη “αντισυγκέντρωση” δηλαδή, αποθρασυμένη, από τις …δυο προηγούμενες).  
Ακούς κύριε Πανούση; Να ακούς, γιατί, το …”τρις εξαμαρτείν”… κλπ, κλπ. Να ακούς επίσης, γιατί, οι κλούβες και οι διμοιρίες ΜΑΤ, σε μια ειρηνική πορεία σαν τη σημερινή, ήταν ένα κακό δείγμα (ακόμη ένα, για την ακρίβεια) […]
εγραφα το βράδυ της μεγάλης πορεία στη Θεσ/νίκη (εδω).
Κι επαναλαμβάνω: Ακούς λοιπόν κύριε Πανούση; Ξέρω ότι
τ’ αυτιά σου, είναι λίγο …μακριά απο ‘δω (Αθήνα – Σκουριές, πολλά …τσιγάρα δρόμος) αλλά επειδή, γράφεις και ωραία άρθρα, είδα ένα σήμερα περί …“Αριστεράς και Αστυνομίας”, στο ξαναφωνάζω κι επειδή είσαι και της νομιμότητας, να σε ρωτήσω:
Είναι “νομιμότητα”, η “προστασία” των αντι-συγκεντρώσεων, κύριε Πανούση;

Ρωτάω, γιατί κι ένα μικρό παιδί ξέρει ότι, όταν ανακοινώνεται μια νόμιμη συγκέντρωση και πορεία, η (κανονική) δουλειά της Αστυνομίας, είναι να την περιφρουρήσει, να τη διευκολύνει και να την προστατέψει -αν χρειαστεί- από όποιαδήποτε αντι-συγκέντρωση, απ’ όποιον κι αν γίνεται.
Όχι, όχι δεν κατάλαβες… και θα στο πω με μια φράση:  
το κίνημα ενάντια στο “χρυσό θάνατο”, δεν εκλιπαρεί την προστασία κανενός και το’χει αποδείξει
Τη “νομιμότητα” (που επικαλείσαι) απαιτεί και σε ρωτάει:
Γιατί, τα πράγματα, στην περίπτωση των Σκουριών,
λειτούργησαν -και τις δυο προηγούμενες φορές- “ανάποδα” και …αντικανονικά;
Τι και ποιόν εξυπηρετεί, η “προστασία” της αντι-συγκέντρωσης;
Τι και ποιόν εξυπηρετεί, η αναίτια προσαγωγή διαδηλωτών;
εεε;;; ρωτάω. Ακούς κύριε Πανούση; για απάντησέ μου, για πες μου…Πες μου λέμε, γιατί αυτές οι κινητοποιήσεις κύριε Πανούση μου,
δεν είναι ούτε “επαναστατική γυμναστική” κάποιων “εξτρεμιστών” ή κάποιων “βαρεμένων”,
που …ξεδίνουν στο βουνό, τρώγοντας απαγόρευση, χημικά και ξύλο
ούτε κάποιων που διεκδικούν δόξα και παράσημα.
Είναι αγώνας, για μια ελεύθερη ζωή, σ’ ένα ανθρώπινο περιβάλλον κύριε Πανούση…
Είναι αγώνας για τη γη και την ελευθερία -με δυο λόγια-αν με πιάνεις,
για να μην πολυλογώ και σε κουράζω κιόλας…

Ακούς λοιπόν, κύριε Πανούση;
Ν’ ακούς -λέω εγώ- και χιλιάδες άλλοι.
Γιατί, αν δεν ακούς κι αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί στο βουνό την Κυριακή,
το επόμενο άρθρο σου, λογικά θα πρέπει να’ ναι περί …“Δεξιάς και Αστυνομίας” (!!!)
και θα’ ναι και …στοιχειοθετημένο…


7 απαντήσεις στο “Σκουριές. Πορεία ΑΥΡΙΟ 5/4 κατά της καταστροφής. Και νέα αντισυγκέντρωση από την εταιρεία!”

  1. Είναι ιδιάιτερα ενθαρυντικό ότι το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού,
    ανασυντάσσεται. Ενωτικά και μαζικά προχωράει σε μια νέα κλιμάκωση του αγώνα. Ο κόσμος ξεπερνάει τις πρώτες αυταπάτες οτι η λύση ήταν ευκολη και θα μπορούσε να δοθεί άμεσα με μια απλή υπουργική απόφαση μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος: την λύση θα την δώσει το
    κίνημα. Το κίνημα θα αδρανοποιήσει και θα δόσει την χαριστική βολή σε αυτήν την καταστροφική επένδυση. Η κυβέρνηση θα υπογράψει σύντομα την ληξιαρχική της πράξη και οφείλει, μαζι με όλη την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς να επανασχεδιάσει το μέλλον μιας περιοχής με πολύπλευρες και αστύρευτες δυνατότητες!

    • Όταν και εάν κλείσουν τα μεταλλεία θα είναι η αρχή του τέλους για αυτήν την κυβέρνηση η οποία κάτω από το κόκκινο επίχρισμα κρύβει αποχρώσεις του πράσινου και του μαύρου.Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που μία (υποτιθέμενη) αριστερή κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την εργατική τάξη και θα είναι η πολλοστή φορά που οι εργάτες θα νικήσουν.Οι αστείρευτες δυνατότητες κύριε Φρουζάκη ξεδιπλώνονται μπροστά μας μόνο όταν αποτινάξουμε από πάνω μας κληροδοτημένες και εγγενείς εμπάθειες.

  2. Ο επανασχεδιασμός της τοπικής οικονομίας σημαίνει και την μη ληστρική αξιοποίηση του ορυκτού πλόυτου σε μια τελείως διαφορετική βάση και προς οφελος της τοπικής κοινωνίας και του δημόσιου. Η επιδίωξη σας να φέρετε σε σύγκρουση τον κόσμο της εργασίας (και από τις δυο πλευρές) δεν θα προχωρήσει για πολύ κύριε “αγνωστε” (αν και θα μπορούσατε να έχετε πολλά γνωστά μου ονόματα βάσει όσων λέτε…περί κληροδοτημένης και εγγενούς εμπάθειας…). Τωρα τα περί μάυρου και πράσινου φόντου με επικάλυψη κόκκινου μάλλον ταιριάζουν πολύ καλύτερα στην δική σας πλευρά, αυτή της εταιρίας…
    Είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών (μαυρο) και οι τοπικοί τους διεφθαρμένοι υπηρέτες (βαθύ γαλαζο- πράσινο), μαζί με ξεπουλημένους στο κεφάλαιο εργατοπατέρες που ζητάγανε την στηριξη της χρυσής αυγής (εκεί να δεις μαύρο) και βάζαν τον κόσμο να κουνάει σημαιάκια στον Αδωνη (μαυρίλα έπεσε πάλι!) να βγάζουν την κοκινη μπογιά.
    Αυτά τα ξέρουμε καλά πια…

  3. Απ’ ότι βλέπω αυτός είναι ο πρώτος που θα “φύγει” από την κυβέρνηση…

    Είναι τόσες πολλές οι “αστοχίες” του… που δεν τον βλέπω να “κρατάει” για πολύ την “καρέκλα”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.