Αρχική Απόψεις & Σχόλια Οικολόγοι-Πράσινοι: Πρέπει άμεσα να αποτραπεί η καταστροφή του δασικού πλούτου της Χαλκιδικής

Οικολόγοι-Πράσινοι: Πρέπει άμεσα να αποτραπεί η καταστροφή του δασικού πλούτου της Χαλκιδικής

2
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά το ΠΟΝΤΙΚΙ: Οικολόγοι Πράσινοι κατά Λαφαζάνη και του δικού τους Τσιρώνη για τα μεταλλεία χρυσού

CIMG5686Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι για την ανάκληση της αναστολής της εκτεταμένης και καταστροφικής υλοτόμησης 300 στρ δασικής έκτασης στη Λάκα Καρατζά στην Χαλκιδική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επενδυτικά συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Με δεδομένο ότι εκκρεμούν αυτή τη στιγμή προσφυγές σε διοικητικά και δικαστικά όργανα και αμφισβητείται η νομιμότητα υλοποίησης της επένδυσης, ο κίνδυνος μιας άσκοπης αλλά ανεπανόρθωτης καταστροφής στον δασικό πλούτο και το περιβάλλον της περιοχής επανέρχεται.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξετάσει διεξοδικά όλες τις πτυχές της επένδυσης, χωρίς να αρκείται σε μια επιφανειακή τήρηση της νομοθεσίας αλλά να προχωρήσει στην επανεξέταση της ΜΠΕ, να αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρήσης κυανίου, να προστατέψει την περιοχή Natura 2000 και να μην επιτρέψει αυτή τη μη αναστρέψιμη καταστροφή στο αρχέγονο δάσος και τα υδατικά αποθέματα της Χαλκιδικής. – See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5794:2015-03-12-12-08-56&catid=1:press-releases#sthash.5CE9lBGK.dpuf

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.