Σχετικά με την από 8.12.2014 καταγγελία μας στην Πολεοδομία για τις Σκουριές #skouries


metalleio-skouriwn

ΠΡΟΣ
1. Τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομίας
Δήμου Αριστοτέλη
2. Τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Ιωάννη Μίχο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος
κ. Τσιρώνη

ΘΕΜΑ: η από 8.12.2014 ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας για την “αδειοδότηση” όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων στο “υποέργο Σκουριές”

Ιερισσός, 17 Φεβρουαρίου 2015

Στις 8.12.2014 σας καταθέσαμε ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με ΘΕΜΑ: “Το έγγραφο Δ8/Γ/Φ.12.7/14379/3600/8.10.2014 της ΔΙΜΕΒΟ/ΥΠΕΚΑ που “αδειοδοτεί” το κολοσσιαίο εργοστάσιο εμπλουτισμού και το σύνολο των κτιριακών υποδομών των Σκουριών” (εδώ). Με την εν λόγω ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, αφού εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους είναι παράνομες και αυθαίρετες όλες οι εργασίες και κατασκευές από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στον ευρύτερο χώρο του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, σας ζητούσαμε “να εφαρμόσετε άμεσα, από της κοινοποιήσεως του παρόντος, επί των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ως άνω κατασκευών και εργασιών που αναφέραμε όλα όσα ο Νόμος προβλέπει”. Το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος έχει παρέλθει, αλλά η καταγγελία μας δεν έχει απαντηθεί.

Γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη είναι δέκτης έντονων πιέσεων από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και τα Σωματεία των εργαζομένων για την έκδοση της Άδειας Δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού. Όμως αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της ΑΙΤΗΣΗΣ-ΑΝΑΦΟΡΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ. Συγκεκριμένα, τεκμηριώνουμε ότι ούτε έχουν εκδοθεί ούτε μπορούν να εκδοθούν “Άδειες Δόμησης”, ούτε το εργοστάσιο εμπλουτισμού ούτε για καμία από τις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευασθεί στις Σκουριές.

Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, με την έλλειψη προσωπικού και το φόρτο εργασίας. Θεωρούμε ωστόσο ότι η διερεύνηση των καταγγελλομένων μπορεί να σας είναι χρήσιμη στην αξιολόγηση του αιτήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για χορήγηση Άδειας Δόμησης. Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να επισημάνουμε την ευθύνη σας αν δεν διερευνήσετε την καταγγελία μας και αποδειχθεί ότι όσα καταγγέλλουμε είναι αληθινά.

Επισημαίνουμε επίσης ότι από τη μέρα κατάθεσης της καταγγελίας μας, 8.12.2014, μέχρι σήμερα, 17.2.2015, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ καταστρέφει την περιοχή των Σκουριών με φρενήρεις ρυθμούς.

Αναμένουμε την απάντηση σας στην καταγγελλία μας.

Με τιμή,

Για το “Παρατηρητήριο”

Τόλης Παπαγεωργίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.