ΣτΕ: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της μίας εκ των προσφυγών για τα φράγματα της Ελληνικός Χρυσός


Το άρθρο από το TVXS αναφέρεται στη μία εκ των δυο προσφυγών που επρόκειτο να συνεκδικαστούν χθες, 4/2, ενώπιον του ΣτΕ. Για τη δεύτερη, που δεν αναβλήθηκε, διαβάστε εδώ.

ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÔÇÓ ÅÐÉÊÑÁÔÅÉÁÓ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÊÁÔÏÉÊÙÍ ×ÁËÊÉÄÉÊÇÓΑναβλήθηκε η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των επιτροπών κατοίκων Χαλκιδικής κατά της «Ελληνικός Χρυσός», που αφορά στην επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί σε δύο με τρεις μήνες από τώρα, καθώς το ΣτΕ έκρινε πως λόγω αλλαγής στην πολιτική ηγεσία η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αντιτίθενται στην έγκριση της τεχνικής μελέτης δύο μεγάλων φραγμάτων στα ρέματα Καρατζά και Λιοτσάνικο, στα οποία θα εναποτεθούν 150 εκατ. τόνοι τοξικών αποβλήτων.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και αλληλέγγυοι από την Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη, αυτή η καταστροφή δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πάμε σε άλλου είδους ανάπτυξη στην περιοχή, κάτι που θα εφαρμοστεί σύντομα» δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη που συμμετείχε στη συγκέντρωση των κατοίκων και των επιτροπών Χαλκιδικής που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω απο το ΣτΕ.


Μία απάντηση στο “ΣτΕ: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της μίας εκ των προσφυγών για τα φράγματα της Ελληνικός Χρυσός”

  1. “…το ΣτΕ έκρινε πως λόγω αλλαγής στην πολιτική ηγεσία η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου…”

    Βρε τι σου κάνει μια τόση δα αλλαγή μετά από τις εκλογές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.