Άμεση η ανταπόκριση της ELDORADO GOLD στο προσκλητήριο του Δημάρχου Αριστοτέλη για “Ενότητα”: “Καλό Χτίσιμο”! #skouries


sag-mill-skouries2

Στρατώνι 4-12-2014: Στη γιορτή της προστάτιδας των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Μίχος σήμανε προσκλητήριο:

“Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο”.

Έσπευσε και ο κ. Πάχτας να προσθέσει:

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον που όπως φαίνεται σιγά σιγά ανατέλλει”.

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και της ΑΚΤΩΡ κ. Δημήτρης Κούτρας δήλωσε αμέσως παρών:

“Χαίρομαι  που όπως φαίνεται σήμερα αυτό το μήνυμα άρχισε σιγά σιγά να φαίνεται προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και προς αντιπάλους αυτής της δραστηριότητας, σιγά σιγά να βλέπουν την αναγκαιότητα της και κυρίως τη χρησιμότητά της για την περιοχή, όχι μόνο για την ίδια τη μεταλλευτική ανάπτυξη αλλά και για την ίδια την ανάπτυξη του νομού της Χαλκιδικής”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του:

“Για πρώτη φορά άρχισε να φαίνεται ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Το μήνυμα της μέρας λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλο παρά καλή συνέχεια. Καλό χτίσιμο δηλαδή”.

Συντονισμένος στο μήνυμα του κ. Μίχου και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος:

“Να έχουμε με τη βοήθεια της Αγίας Βαρβάρας μια ενότητα στην περιοχή για το καλό της περιοχής και την ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα από την περιοχή μας”.

Με αυστηρότητα ο Δήμαρχος Πολυγύρου, έγκριτος νομικός και υπέρμαχος της επένδυσης, κ. Αστέριος Ζωγράφος, προειδοποίησε τους …τρομοκράτες:

“Οι αμφισβητήσεις, οι εξυβρίσεις, οι βιαιοπραγίες πρέπει να σταματήσουν. Αμέσως. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και όλοι μαζί φέρνουμε την ανάπτυξη”.

Το μήνυμα για διάλογο και ενότητα του Δημάρχου σφράγισε το ιστολόγιο των υπαλλήλων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ “Πρωτοβουλία Πολιτών Αριστοτέλη”: “ΚΑΛΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”

Πέραν της ρητορικής συμμετοχής στο κάλεσμα του κ. Μίχου, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ καλπάζει στην πρακτική εφαρμογή του:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UB2o6DKrcZ0]

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, οι  εργασίες υλοποίησης της “επένδυσης” προχωράνε γοργά. Στο τέλος του 2016:

  • το “υποέργο Σκουριές” θα είναι σε πλήρη λειτουργία,
  • στην Ολυμπιάδα η παραγωγή θα αυξηθεί στα επίπεδα της “τρίτης φάσης” (αλλά χωρίς μεταλλουργία που αποδείχτηκε απάτη, άρα χωρίς έσοδα για το Δημόσιο) ,
  • το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών θα έχει επεκταθεί δυτικά κάτω από τη Στρατονίκη και τα Στάγειρα,
  • το κοίτασμα της  Πιάβιτσας θα είναι πλήρως ερευνημένο και έτοιμο για “ανάπτυξη”, ενώ
  • στα κοιτάσματα Φισώκας και Τσικάρας θα ολοκληρώνεται η προετοιμασία και περιχαράκωση.

Το ωραίο δίπτυχο “ενότητα/διάλογος” στα χείλη του Δημάρχου δεν σημαίνει παρά επικράτηση της εταιρείας, παύση της αντίστασης, πλήρη αποδοχή της καταστροφικής “επένδυσης” και ένταξή της στα “αναπτυξιακά” προγράμματα του Δήμου.

Όσο ο Δήμαρχος θα αποκοιμίζει αυτούς που είναι πρόθυμοι να τον ακούσουν με “ενότητα”, “διάλογο” και “βέλτιστες λύσεις”, η εταιρεία θα χτίζει και θα σκάβει, θα κόβει και θα ξερριζώνει. Mε τη βοήθεια της Αγίας Βαρβάρας και με τη σιγουριά που της διασφαλίζει η απόφαση της 20.11.2014 απόφαση της δημοτικής αρχής του κ. Μίχου.


6 απαντήσεις στο “Άμεση η ανταπόκριση της ELDORADO GOLD στο προσκλητήριο του Δημάρχου Αριστοτέλη για “Ενότητα”: “Καλό Χτίσιμο”! #skouries”

  1. Σε λίγο συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ανακωχή του 1945 ανάμεσα στους Άγγλους και το ΕΑΜ και λίγες μέρες μετά τα 70 χρόνια από τη συμφωνία της Βάρκιζας.
    Ευτυχώς στις μέρες μας δεν γίνονται τέτοια.

  2. Αυτοί που υποστηρίζουν πως άλλο “Δήμος και άλλο κίνημα”, στην ουσία προσπαθούν να να κρύψουν τις τραγικές ευθύνες τους για το γεγονός πως μια δημοτική κίνηση με ιδρυτικές αρχές και συλλογικές διαδικασίες που πηγάζουν και
    (θα έπρεπε να) δεσμεύονται από τους στόχους του κινήματος, μετατράπηκε πολύ γρήγορα, σε δούρειο ίππο για το χτύπημα του κινήματος και των αγωνιστών στη Χαλκιδική. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και να σταματήσουν να κρύβονται. Οι άνθρωποι της αριστεράς, οφείλουν να απομονώσουν εκείνους τους παράγοντες που καλλιεργούν τις αυταπάτες, πως μπορούμε να προχωρήσουμε και να έχουμε αξιοπιστία μέσα στο κίνημα υποστηρίζοντας ένα Δήμαρχο που εργάζεται μεθοδικά ενάντια στους στόχους του. Ας μας εξηγήσουν που έχει ωφελήσει η εκλογή της νέας δημοτικής αρχής στην επίτευξη αυτών των στόχων. Οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να τους επιτρέψουν, να συνεχίζουν να εγκλωβίζουν και να πληγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, αλλά κυρίως το κίνημα, με τους παραγοντισμούς τους. Ας αλλάξουν τακτική όσο είναι καιρός!

  3. Το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” δημοσίευσε το παρακάτω ΔΤ:
    Δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες σε ιστοχώρο γνωστών συμφερόντων και προθέσεων, ένα βίντεο σε σχέση με την παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη Ιωάννη Μίχου, του αντιδημάρχου κου Ψιλιάγκου και του Δημοτικού Συμβούλου κου Βαλσαμή στον Εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας Πολιούχου του Στρατωνίου στο οποίο με έντεχνο τρόπο γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης προκειμένου να στηριχθεί μια ψευδή εικόνα ενότητας σε σχέση με τις επιδιώξεις της μεταλλευτικής επιχείρησης στην περιοχή.
    Το συγκεκριμένο βίντεο όπως ξεκάθαρα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος πρόκειται για συρραφή αυτόνομων δηλώσεων εν είδει ρεπορτάζ, των διάφορων παρευρισκόμενων συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με συνδεδεμένα μεταξύ τους στιγμιότυπα από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Πρακτικά δηλαδή ο «δημιουργός» συρράπτει δηλώσεις που ορισμένες από αυτές έγιναν εκτός του επίσημου εορτασμού επιδιώκοντας να οδηγήσει τον θεατή σε αυθαίρετα και ανυπόστατα συμπεράσματά με τελικό στόχο να πλήξει τη δημοτική αρχή.
    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο άλλος πόλος της κατά τα άλλα ταυτόσημης κριτικής του έργου της δημοτικής αρχής όπως εκφράζεται από το antigold.gr έσπευσε να πανηγυρίσει ανακαλύπτοντας περίτρανες αποδείξεις των λοιπών ανακόλουθων και θολών ισχυρισμών του. Τελικά μάλλον όπως πάντα συνέβαινε στην ιστορία όλων των κινηματικών διαδικασιών τα δύο άκρα πάντα συνδέονται άλλοτε με φανερούς άλλοτε με κρυφούς δεσμούς.
    Επειδή έγινε προσπάθεια ανάλογου φαινομένου και σε σχέση με την παρουσία του αντιδημάρχου Δ.Ε. Αρναίας κ. Λαζαρίδη σε συνεστίαση εργαζομένων στο Νεοχώρι, εμείς απ’ την πλευρά μας για να κλείσουμε και τώρα και στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια συνειρμών και ταυτίσεων που αποτελεί απόλυτα αυθαίρετο συμπέρασμα, λοιδορία, παραποίηση της αλήθειας και ταυτόχρονα κατάφορη αδικία απέναντι στα μέλη της Δημοτικής Αρχής που οι αγώνες τους υπεράσπισης του τόπου αλλά και των δικαιωμάτων των πολιτών του Δήμου είναι γνωστοί και διαρκείς επαναλαμβάνουμε ότι το μόνο που καθορίζει τη στάση μας και τώρα και στο μέλλον είναι οι εκφρασμένες θέσεις μας μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα αλλά και τη πρόσφατη ιστορική απόφαση του ΔΣ του δήμου Αριστοτέλη αφενός για την αντίθεσή μας στη μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, τα δάση, στον αέρα και στην οικονομία της περιοχής όσο και του σεβασμού των εργαζομένων και του αναφαίρετου και δημοκρατικού δικαιώματος όλων των πολιτών στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής επαγγέλματος και της αξιοπρεπούς εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.