Πτώση 20% στην τιμή του χρυσού βλέπει μέχρι το τέλος του 2014 η Goldman Sachs #skouries


moodys-on-the-gold-bearish-wagon-300x250Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη της τιμής του χρυσού κατά 14,8 % από την αρχή του έτους, στα $ 1.380 την περασμένη Δευτέρα, οι αναλυτές δεν έχουν πειστεί ότι η περίοδος της πτώσης (των “αρκούδων”) έχει τελειώσει.

Όπως αναφέρει το Business Insider, η Goldman Sachs επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι ο χρυσός θα πέσει στα $ 1.050 ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους , λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ και της αύξησης των επιτοκίων.

“Γενικότερα , πιστεύουμε ότι με την βαθμιαία μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, oι οικονομικές εκδόσεις των ΗΠΑ επανέρχονται ως μια βασική κινητήρια δύναμη πίσω από την τιμή του χρυσού. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η πτώση στην τιμή του χρυσού θα εξαρτάται πιθανώς εξαρτώνται από τα οικονομικά δεδομένα, σε αντίθεση με τη δυσμενή άποψή μας για το χρυσό του 2013, η οποία προήλθε από την αποσύνδεση μεταξύ τεντωμένο μακρύ χρυσό κερδοσκοπική τοποθέτηση και τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης των ΗΠΑ. “

Η μέση πρόβλεψη τιμής για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 από τους εννέα αναλυτές του χρυσού που παρακολουθεί το δίκτυο Bloomberg είναι $ 1.165 η ουγγιά. Οι δύο πιο ακριβείς στις προβλέψεις τους αναλυτές είναι ακόμα πιο αρνητικοί για την τιμή του χρυσού και βλέπουν μείωση παρόμοια με εκείνη της Goldman Sachs.

Από mining.com


Μία απάντηση στο “Πτώση 20% στην τιμή του χρυσού βλέπει μέχρι το τέλος του 2014 η Goldman Sachs #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.