Αρχική Ενημέρωση Κομοτηνή, 24/1: «Ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού»

Κομοτηνή, 24/1: «Ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού»

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Διανομαρχιακή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στην Κομοτηνή εκδήλωση με θέμα «Ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18: 30 στο Πολιτιστικό Κύταρρο (ΡΕΞ).
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, , Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος διωκόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
 Το 2013, ήταν η χρονιά κατά την οποία, οι αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη διαφύλαξη της περιοχής τους από την υποβάθμιση όλων των παραγωγικών τομέων που επιφέρει η μεταλλουργία χρυσού   χαρακτηρίστηκαν:
– από την πρωτοφανή βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής με ανεξέλεγκτες προσαγωγές και ανακρίσεις (ακόμη και ανήλικων μαθητών) ….
-από τη δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού, για την ταυτοποίηση υπόπτων
– από τη βάρβαρη εισβολή σε σπίτια και σχολεία της περιοχής…
Στόχος τους ήταν και παραμένει, η κατατρομοκράτηση των κατοίκων προκειμένου να μην εμποδίζουν τα καναδικά συμφέροντα να «ληστέψουν» τον πατρογονικό τόπο, με την αγαστή φυσικά συνεργασία των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Με τις ενέργειες αυτές εδραιώνεται ουσιαστικά η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων στην Ελλάδα.
Μια ποινικοποίηση η οποία εδραιώνεται στοχοποιώντας άτομα που συμμετέχουν σε αγώνες, και αφήνοντας να αιωρούνται πάνω από τους κατοίκους, κατηγορίες κακουργηματικού η πλημμεληματικού χαρακτήρα σαν μια διαρκή απειλή αποτροπής.
Οι βαριές κατηγορίες όμως, δεν πτόησαν τους Χαλκιδιώτες. Αντίθετα, έγιναν το ερέθισμα για νέες μαζικές κινητοποιήσεις και ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης πανελλαδικά!!!
24.1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.