Αρχική Ενημέρωση Αμστερνταμ 9/11: Δράση έξω από το «γραφείο-γραμματοκιβώτιο» της Εldorado Gold

Αμστερνταμ 9/11: Δράση έξω από το «γραφείο-γραμματοκιβώτιο» της Εldorado Gold

3
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ολλανδία είναι γνωστός «φορολογικός παράδεισος» και αγαπημένη έδρα πολλών πολυεθνικών εταιρειών. Δείτε σχετικά το άρθρο: Φυγαδεύοντας τα κέρδη: ο μυστικός κόσμος των διεθνών πετρελαϊκών και μεταλλευτικών κολοσσών .

Τα «γραφεία» της Εldorado Gold στο Άμστερνταμ είναι …ένα απλό γραμματοκιβώτιο. Εκεί έγινε η δράση κατοίκων του Άμστερνταμ αλληλέγγυων με τον αγώνα της Χαλκιδικής, με πανώ και πλακάτ και το καταπληκτικό σύνθημα «Eταιρεία Εldorado Χρυσοί Τάφοι, πίσω στο γραμματοκιβώτιό σας»!

Οι φωτογραφίες είναι από τους @disorderisti

BYpCi5MCMAAb8Ob.jpg_large

amsterdam2 amsterdam3 BYoLY2lCEAA8gHe.jpg_large Dusseldorf 8_11 Αmsterdam

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Land and freedom = Γη και ελευθερία!
    Το κλασικό σύνθημα των αγροτών στην αστική επανάσταση. Τότε ήταν απόλυτα σωστό και ωραίο, γιατί τότε η αστική – βασικά, μικροαστική – αγροτική τάξη ήταν επαναστατική, μια και ήθελε να κάνει τους αγρότες από δουλοπάροικους ελεύθερους αγρότες, δηλαδή, αστούς επιχειρηματίες.
    Σήμερα, δεν παλεύει, πια, η «αγροτιά» ενωμένη ενάντια στη φεουδαρχία, αλλά, η μικρομεσαίοι αγρότες με τη μική παραγωγή τους ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και στη μεγάλη παραγωγή. Αυτός ο αγώνας είναι και ουτοπικός – γιατί η μεγάλη παραγωγή είναι μοιραίο να τσακίσει τη μικρή και, συγχρόνως, αντιδραστικός – γιατί εμποδίζει την κοινωνία να βαδίσει μπροστά, επειδή στοχεύει στη διατήρηση της κοινωνικής θέσης των μικρομεσαίων, πράγμα αντίθετο στην εξέλιξη του καπιταλισμού.
    Όσο για την «ελευθερία», αυτή εξέφραζε την αντίθεση της αστικής τάξης στους φεουδαρχικούς περιορισμούς της παραγωγής και του εμπορίου. Σήμερα, δεν έχει κανένα νόημα. Μάλιστα, οι ίδιοι που το λένε, ζητάνε ακριβώς να περιοριστεί η ελευθερία παραγωγής και εμπορίου (κατηγορώντας όσους πρεσβεύουν αυτή την ελευθερία ως «νεοφιλελεύθερους»), γιατί αυτή ευνοεί τον ανταγωνισμό, κάτω από το βάρος του οποίου συνθλίβονται οι μικρομεσαίοι.
    Έτσι, ένα σύνθημα που ήταν κάποτε επαναστατικό, σήμερα είναι 100% αντεπαναστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.