Το ντοκιμαντέρ “RUINS/Ερείπια” την Πέμπτη στην Ιερισσό


poster-IERISSOS-web

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού “Ο Κλειγένης” θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “RUINS/Ερείπια: Οροθετικές γυναίκες – Το χρονικό μιας διαπόμπευσης” της Ζωής Μαυρουδή. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα και τους συντελεστές. Είσοδος Ελεύθερη.

Τα “Ερείπια” είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

http://ruins-documentary.com/

Μετά τις επίσημες πρεμιέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η τρίτη προβολή της ταινίας γίνεται στην Ιερισσό. Τα “Ερείπια” είναι μια πολύ “δική μας” ταινία – συμπαραγωγή της @IrateGreek, της @omnia_tv και του περιοδικού UNFOLLOW  Οι συντελεστές της ταινίας είναι άνθρωποι που είναι δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, ήταν δίπλα μας στο βουνό, ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν το θέμα όταν ακόμα όλοι το αγνοούσαν. Η συμβολική επιλογή της Ιερισσού από την ίδια τη σκηνοθέτιδα δείχνει τη σημασία αυτού του αγώνα για όλη την Ελλάδα.

Δείτε το trailer της ταινίας:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=56IYPutvYP0]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.