Αναβάλει για ένα χρόνο την έναρξη παραγωγής στις Σκουριές και το Πέραμα η Eldorado


Μείωση δαπανών για το 2013 λόγω τιμής του χρυσού

dep_6378497-Falling-Gold-PriceAπό το Capital.gr

Τη μείωση των δαπανών της για φέτος λόγω της υποχώρησης των τιμών του χρυσού αποφάσισε η καναδική Eldorado Gold Corp. (EGO).

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η μεταλλευτική εταιρεία αποφάσισε επίσης την καθυστέρηση της επέκτασης του ορυχείου Kisladag στην Τουρκία καθώς και τη μετάθεση κατά ένα έτος της έναρξης παραγωγής σε τρία άλλα έργα, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέβαλε κατά ένα έτος, στο 2016, την έναρξη παραγωγής στις Σκουριές και στο Πέραμα.

Παράλληλα, μετέθεσε για το 2016 ή 2017 την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας ενώ ανέβαλε και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.

Η Eldorado πλέον εκτιμά πως θα δαπανήσει φέτος 430 εκατ. δολ. ενώ το αρχικό της σχέδιο έκανε λόγο για δαπάνες 670 εκατ. δολ. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της για έρευνες μειώθηκε στα 51 εκατ. δολ. από 98,5 εκατ. δολ.

Η εταιρεία προβλέπει πως η παραγωγή χρυσού φέτος θα ανέλθει σε 745.000 ουγγιές με κόστος 520 δολ. ανά ουγγιά, τίμημα ανάλογο με το αρχικό guidance.


6 απαντήσεις στο “Αναβάλει για ένα χρόνο την έναρξη παραγωγής στις Σκουριές και το Πέραμα η Eldorado”

  1. Και πώς ακριβώς γίνεται να αναβάλουν την παραγωγή όταν ήδη έχουν εκχερσώσει δασικές εκτάσεις και έχούν καταστρέψει για πάντα τη συμβίωση χιλιάδων ανθρώπων;
    Θα απολύσουν τους εργάτες και θα ξανάρθουν;

    • Eυκαιρία να το μυριστούν όλοι ότι η μεταλλευτική είναι μια βιομηχανία που εξαρτάται άμεσα από τις τιμές των μετάλλων στα χρηματιστήρια και ότι οι υποσχέσεις τους δεν αξίζουν δεκάρα. Μείωση εξόδων σημαίνει μεταξύ άλλων και μείωση προσωπικού. Αλλά πρόσεξε, η μόνη δαπάνη που όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται είναι η διαφήμιση!

  2. antigoldgreece
    Αυτό είναι γενικός νόμος της αγοράς εμπορευμάτων : όταν οι τιμές πέφτουν περιορίζεται η παραγωγή και δεν είναι καθόλου ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεταλλευτικής βιομηχανίας.
    Επίσης δεν αφορά μόνο τη βιομηχανία, αλλά. κάθε κλάδο της παραγωγής, δηλαδή και την αγροτική παραγωγή. Ακόμα και τον τουρισμό, προς τον οποίο έχουν ιδιαίτερη κλίση οι αντίθετοι με την εξόρυξη του χρυσού. Αν οι τουρίστες στραφούν προς άλλους προορισμούς, τα κεφάλαια που τοποθετούνται στον τουρισμό έχουν τάσεις φυγής και στρέφονται προς άλλους τομείς με μεγαλύτερη κερδοφορία.

  3. Γιατί ρε παιδιά πρώτη φορά είναι; Είναι ο νόμος της αγοράς – βιομηχανίας. Η παλιά εταιρία ΑΕΧΕΕΠ τι έκανε; Πάνω τα μέταλλα πολύ εργατικό προσωπικό κάτω τα μέταλλα σωρηδών απολύσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.