Νέα κλήση στην Ασφάλεια για 16 Ιερισσιώτες: “Παρακαλούμε περάστε ν’αφήσετε το DNA σας”


DSC_0190

Mε αυτά τα χαρτιά που φέρουν χθεσινή ημερομηνία, 10-5-2013, το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” (!) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλεί 16 κατοίκους της Ιερισσού να περάσουν από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πολυγύρου, για να τους αφήσουν το DNA τους και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα… Η κλήση γίνεται στα πλαίσια της προανάκρισης “για τις έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα την 12-5-2013 στην ορεινή θέση “Λάκκος Καρατζά” του όρους Κάκαβος στην περιοχή της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής”.

Ολως συμπτωματικώς την ίδια μέρα, 12-5-2013, η  Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη διέταξε την παύση όλων των οικοδομικών εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές επειδή εκτελούνταν χωρίς νόμιμες άδειες. Το έγγραφο της Πολεοδομίας (εδώ) επιβεβαίωσε αυτό που οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν τόσον καιρό: ότι η δράση της εταιρείας στις Σκουριές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ότι η αστυνομία προστατεύει μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ εταιρεία. Μας υποσχέθηκαν άμεσες απαντήσεις. Δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Ορίστηκαν συναντήσεις με τον Εισαγγελέα και τους επικεφαλής της αστυνομίας οι οποίες ακυρώθηκαν χωρίς εξήγηση. Υπεβλήθησαν έγγραφες καταγγελίες οι οποίες πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Και η εταιρεία συνέχιζε να ισοπεδώνει το βουνό πίσω από το τείχος προστασίας των ΜΑΤ.

Τώρα λοιπόν που η αστυνομία είναι ΕΚΘΕΤΗ και ΥΠΟΛΟΓΗ επειδή προστάτευε παράνομες εργασίες, ζητούν να πάρουν το DNA μας για να δουν ποιοι ήταν επάνω στο βουνό εκείνη την ημέρα. Να τους βοηθήσουμε λίγο: Στο λάκκο του Καρατζά στις 12 Μαΐου ήταν πάνω από 300 άτομα. Και την επόμενη φορά θα είναι περισσότεροι. Γιατί η ΑΔΙΚΙΑ γεννάει ΟΡΓΗ. Η ΑΔΙΚΙΑ είναι η προσπάθεια επιβολής ενός καταστροφικού για τον τόπο επενδυτικού σχεδίου, χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων, μόνο με αστυνομικά μέτρα. Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι το μόνο που επιτυγχάνει η τακτική του Υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ είναι να φουντώνει ακόμα περισσότερο η οργή και να αυξάνεται η αντίδραση.

Η ηρεμία στον τόπο δεν μπορεί να έρθει με τη βία και την καταστολή. Μπορεί να έρθει μόνο με την άρση της αδικίας.


0 απαντήσεις στο “Νέα κλήση στην Ασφάλεια για 16 Ιερισσιώτες: “Παρακαλούμε περάστε ν’αφήσετε το DNA σας””

  1. Είναι εντελώς παράλογη αυτή η ενέργεια της Ε.Α. .
    Αν οι συγκεκριμένοι κύριοι θεωρούνται από την αστυνομία ως επικίνδυνοι (αναφέρονται στο κείμενο–> εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.ά.), τότε γιατί τους στέλνουν πρόσκληση;
    Η φράση “Σας παρακαλώ κύριε, ελάτε να σας πιάσουμε γιατί είστε επικίνδυνος.” ξεφεύγει από τα όρια της λογικής και μας οδηγεί σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.