Τι είναι και τι δεν είναι νομιμότητα


Του Αθανάσιου Παντελόγλου, Χημικού – Βιοχημικού Μηχανικού

  • Με την ευκαιρία τις απόφασης του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (Στρασβούργο ) 72/2011 της 23-1-2013 εναντίον της Ελλάδος
  • Και της πολύ- επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για την Νομιμότητα Στην Ελλάδα.

Καιρό τώρα οι αστικές μας εξουσίες διακηρύσσουν: «Το σύνταγμα και οι νομοί πρέπει να αποτελούν τον άκρο- γωνιαίο λίθο της κοινωνικής λειτουργίας μας, αν θέλουμε να έχουμε μια πολιτισμένη κοινωνία»!! Και με έμφαση συμπληρώνουν, (ειδικά τώρα τελευταία): –«Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται»!. Συνταγματικότητα και Νομιμότητα λοιπόν! Ωραία ……Όμως σας παρακαλώ: για σταθείτε λίγο ! Ποια ;; νομιμότητα!! και σε Ποιον;; απευθύνεται η υποχρέωση αυτή;;

Σίγουρα θέλουν να μας τρελάνουν!!. Την ώρα που το ίδιο το καθεστώς και οι εξουσίες μας, αναμασούν και προβάλουν με έμφαση όλα τούτα: αυτές οι ίδιες διαλέγουν και προτιμούν να εφαρμόζουν επιλεκτικά το Σύνταγμα, να αγνοούν της διεθνείς συμβάσεις και τους ισχύοντες και υπαρκτούς νόμους τους. Αποδεικνύεται ότι λειτουργούν «κατά το δοκούν» και κάνουν ότι αυτές θέλουν, έστω και αν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Υλοποιούν ότι τους βολεύει και τους συμφέρει, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που εκείνες επιλεκτικά υποστηρίζουν. Τελικά εκείνες διαλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας και απαιτούν από εμάς να δεχτούμε να μας έχουν «περασμένο τον χαλκά τους, από την μύτη» και να παραμένουμε δεμένοι «στο παχνί» των συναλλαγών τους. Και όχι μια φορά αλλά συνεχώς, μιας και συστηματικά εκείνοι αγνοούν και της σχετικές Δικαστικές αποφάσεις.

Και αναφερόμαστε ίσως σε ένα από τα ποιο κρίσιμα και σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα της προστασίας της υγείας!! Των παρόντων και των επομένων γενεών!!. (Δες αναλυτικά σε Παράρτημα 1 πόσους νόμους ,συνταγματικές επιταγές και διεθνείς συμβάσεις τους κατηγορούν και βεβαιώνουν ότι παρενέβησαν), η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εκδίκασε την υπόθεση της βιομηχανικής ρύπανσης των υδάτων ,με εξασθενές χρώμιο στην περιοχή του Ασωπού ποταμού, στα Οινόφυτα της Βοιωτίας. Το συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει εξέτασε , παραθέτει και αναλύει το: Τι;; έπρεπε να είχε κάνει η ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα, της Διεθνείς Συμβάσεις , τους ισχύοντες νόμους αλλά και της ληφθείσες δικαστικές αποφάσεις!! Και τελικά αποφάνθηκε ότι: « Η Ελληνική Πολιτεία δεν πήρε τα ενδεικνυόμενα επαρκή μέτρα για να ελαχιστοποιήσει είτε να μειώσει της καταστροφικές επιπτώσεις πάνω στην υγεία των πολιτών, με την εξεταζόμενη περιβαλλοντική ρύπανση και δεν ενέργησε έτσι ως όφειλε (κατά νόμο) ώστε ο κόσμος των περιοχών να απολαμβάνει το δικαίωμα της προστασίας της υγείας του».

Αποδέχεται τελικά ότι: οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έκαναν παράβαση του άρθρου 11 της σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα το μέρος Ι οπού ορίζεται ότι: «ο καθένας έχει το δικαίωμα να επωφεληθεί και να προστατεύεται από μέτρα που θα του επιτρέπουν να απολαμβάνει την μεγίστη δυνατή προστασία της υγείας του» και το μέρος ΙΙ που αναφέρει:
«Με την στόχευση της διασφάλισης επιτυχημένων ενεργειών, σε σχέση με το δικαίωμα προστασίας της υγείας, τα κράτη μέλη, υποχρεούνται ,σε συνεργασία είτε και ανεξάρτητα, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε: μεταξύ άλλων: 1. Να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο για την υγεία. 2. Να παρέχουν συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, για την προαγωγή της υγείας και την εμψύχωση των πολιτών, να ανταποκρίνονται στα θέματα προστασίας υγείας. 3. Να προλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ,επιδημικές, ενδημικές και άλλες ασθένειες, καθώς και ατυχήματα.»

Και σημειώνω το γεγονός ότι: 7 σύναπτα έτη τώρα, όλοι τούτοι «οι των εξουσιών μας» προσπαθούν να μας μουρλάνουν κι’ ολας, μιας και μετήλθαν και μετέρχονται όλα τα νέα κόλπα και της λογικές ,της «γκεμπελικής προπαγάνδας», όταν «τους πιάνουμε στα πράσα» να «κλέβουν οπώρας»!! Και όταν αντιδρούμε για αυτά τα παράνομα που μας σκαρώνουν! , «Κρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» και πασχίζουν και σε άλλες ελλαδικές περιοχές, με ίδια προβλήματα, να κρατούν σε αγνοία τον κόσμο για να παραμένει, σε αυτό που αυτοί ονοματίζουν και καταλαβαίνουν «σαν νομιμότητα» και να μην τους χαλάμε την ατμόσφαιρα ευωχίας τους!! Αποδεικνύεται ότι προτιμούν οι εξουσίες μας, να συμπεριφέρονται παράνομα, σαν εξυπηρετητές μονόπλευρων συμφερόντων, «από την καρέκλα που κατέχουν» και «επιλέγουν να μην- τιμούν τον ρόλο τους» όπως έχουν Συνταγματική και Νομική υποχρέωση. «Δεν τιμούν τον δημοσιο μισθό» που ο λαός, από το υστέρημα του, τους δίνει!!

Για παράδειγμα: στην κάθε περίπτωση της θανατηφόρας ρύπανσης περιβάλλοντος και της καταστροφής των τόπων διαβίωσης : Από την μια: Βγαίνουν και λαλούν, πως αυτό που αναγκάζουν να ζούμε είναι το σωστό!!! (γιατί έτσι τους βολεύει) Από την άλλη: επιμένουν να λένε…. Ότι αυτά τα στοιχειώδη που ζητάμε από αυτούς, για την επιβίωση , είναι υπερβολικά, αντιαναπτυξιακά και κινδυνολογικά!!!. Και αναγκαζόμαστε, να τρέχουμε σε δικαστήρια ξοδεύοντας τον κρίσιμο χρόνο για …. …….την επιβίωση και επιβαρυνόμαστε με τεράστια έξοδα, αγωνιζόμενοι να κερδίσουμε τα αυτονόητα : Καθαρό εγγυημένο νερό για να πίνουμε, υγιεινό αέρα να αναπνέουμε, καθαρό χώμα για να παράγουμε τροφή!! Και πέραν τούτων ,μέχρι τώρα ανεχτήκαμε , εξουσίες και «πληρωμένους κονδυλοφόρους της» , να πετάνε «κατά πρόσωπο» κατηγορίες και να λένε ότι τα αιτήματα κινούνται στην μη-νομιμότητα …….. …….. και στον χώρο των παράλογων απαιτήσεων.

Μετά ταύτα: σαφές πλέον είναι το ότι: «οι Κρατούντες της εξουσίες στην Ελλάδα μας», ακόμα και το δικαίωματης προστασίας στην υγεία! μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος ζωής, το παραβλέπουν για να υπηρετήσουν οικονομικά συμφέροντα ρυπαντών. Λειτουργούν ένα καθεστώς « προκλητικά αντισυνταγματικό και παράνομο». Και δεν δικαιούνται να «μιλάνε για νομιμότητα» του καθεστώτος τους και της ασκούμενης εξουσίας τους. «Παρανομούντες» είναι όλοι αυτοί, που στελεχώνουν τον πολιτικό και διοικητικό μηχανισμό, που τον έχουν «καταντήσει κατ’ εικόνα και ομοίωση τους». Ιδού και το δεδικασμένο!! Τώρα μας δίνεται το νόμιμο δικαίωμα να το παρουσιάσουμε.

Τους εγκαλούμε πλέον, ατομικά αλλά και σαν κατόχους- διαχειριστές του κάθε αξιώματος, του συστήματος και του καθεστώτος που λειτουργούν, ενώπιον: της Ελληνικής Βουλής, Του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, αλλά πάνω από όλα του Ελληνικού Λαού, σαν τα ανώτατα πολιτειακά όργανα. Ζητώντας πλέον να παρέμβουν εκείνα, ως έχουν καθήκον, προκειμένου να αποκατασταθεί επιτέλους «η νομιμότητα». Με αυτήν την «υπαρκτή εξουσία» καιμε την υποκριτική ,αντισυνταγματική και παράνομη πολιτική που εφαρμόζουν , πλέον δεν βγαίνει νόημα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει από τα χείλη της καθεστωτικής αυτής εξουσίας , την φράση: «αν νομίζετε πως αδικείσθε , πηγαίνετε στην δικαιοσύνη!!

Ορίστε λοιπόν η απόφαση της. …………………..Εφαρμόστε την, κύριοι των εξουσιών μας!!, έστω και τώρα, για να μπορείτε να λέτε πως είστε «νόμιμο καθεστώς»!!!. Πριν από όλα οφείλεται να σταματήσετε άμεσα την συνέχιση των παρανομιών. Ένα πολύχρονο περίμενε (εξυπηρετικότατο για την συνέχιση της παράνομης κερδοφορίας των ρυπαντών μας) έχει γίνει κρίσιμος «γόρδιος δεσμός» για την επιβίωση του λαού τούτης της χώρας, σε πολλές περιοχές πλέον !!!. Η πολιτική αβελτηρία σας, με τηςπαράνομες πολύχρονες καθυστερήσεις τους, στρώνουν το δρόμο για το ταξίδι του λαού «άναυλα»…. για την Αχερουσία . Και αυτό ισχύει για τον κάθε Έλληνα που συνεχίζουν να τον τοξινώνουν και τώρα , με βαριά μέταλλα και με τοξικούς βιομηχανικούς ρύπους και τον καταδικάζουν να πληρώνει στον αιώνα, μέχρι τρίτης γενεάς, από αύριο!! Αυτό είναι που δεν δίνει μέλλον στην Ελλάδα και τους Έλληνες!!

  • Αλήθεια: Θέλετε τελικά να μας κάνετε να αρκεστούμε και να αποδεχτούμε ότι αυτά μόνο διαθέτει η πατρίς για τον λαό της;;;;, προκειμένου να ζήσουμε στο μέλλον»!!. Και ότι έτερον τι;; δεν δικαιούμεθα;;;;;!!!.
  • Φτάνεται να σκέπτεστε;; και να λέτε ότι: για τον λαό και τους παραγωγικούς ανθρώπους τούτης της χώρας ,τα μόνα διαθέσιμα αγαθά είναι «ο κόκκινος καπνός» που πάντα τον βρίσκεται «εντός ορίων» και αφήνεται να τον αναπνέουμε , τρώγοντας τα σωθικά μας . Και το «τοξινομένο νερό» που παροχετεύετε καθημερινά για να πίνουμε;;;;!!!.
  • Επιμένετενα ισχυρίζεστε;; : για της παρούσες και μελλοντικές γενεές Ελλήνων, το μόνο που αξίζει είναι για χρονιά τώρα να μας αφήνεται , να σαπίζουμε μέσα στα τοξικά βιομηχανικά απόβλητα και τις ανθυγιεινές συνθήκες δουλειάς;;. Ενώ ξέρετε! (και οι εξουσίες σας μαζί)και μάλιστα πολύ καλά!!! ότι αυτοί που ρυπαίνουν , θυσιάζουν ζωές για να αυγαταίνουν την κερδοφορία τους!!!.

Αρκετά λοιπόν: και ας είναι πλέον σαφές ότι ,σαν εξουσίες παραπλανούσατε και παραπλανάτε τον κόσμο.( Και μάλιστα, έχετε και το θράσος να του μιλάτε απειλητικά , τεντώνοντας το δάχτυλο !!). Αναξιόπιστοι εσείς , του ζητάτε να υποφέρει «υπομονετικά να παραμένει και να περιμένει». Κυνικά αδιάφοροι τον εκμεταλλεύεστε,αγνοώντας ότι πρόκειται για τα ποιο βασικό και στοιχειώδες για την κοινωνική συνύπαρξη δικαίωμα , το ποιο οριακό ζητούμενο. Αυτό της προφύλαξης και προστασίας της υγείας του!!!. Όπου έτερο πλέον δεν μπορεί να ιεραρχηθεί πιο πάνω από τούτο το προ-απαιτούμενο.

Αρκετά λοιπόν!! Γιατί από εδώ και πέρα:«Νομός είναι, το δίκιο του ρυπασμένου» και αυτό θα εξηγηθεί και θα εκλαϊκευτεί, σε όλους τους συμπολίτες ,σε όλους τόπους της χώρας. Μπας και σωθεί έστω η ζωή ενός νέου μωρού!! και έτσι να σπάσει η δολοφονική πολιτική της «ομερτά». Εκτός νομιμότητας ,είναι αυτοί που επιμένουν να παράγουν ειδικά-επικίνδυνα απόβλητα και να τα διασπείρουν ανεξέλεγκτα, με την συνέργεια των εξουσιών, οπού τους βολεύει και τους συμφέρει!! Όπως και εκείνοι που συνεχίζουν να παροχετεύουν στα δίκτυα νερού, ανθρώπινης χρήσης τοξινομένο νερό για ανθρώπινη χρήση! Αυτοί είναι που συντελούν στην μακροημέρευση της παρανομίας, συνεχίζοντας την δολοφονική τοξική ρύπανση ανθρώπων και ζωής !!

6-6-2013

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1:

Απόφαση 72/2011, Συμβούλιο της Ευρώπης, Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Απόφαση FIDHvsGreece: AsoposCase:

Παραβιάσεις: Διεθνών Συμβάσεων

1.Συμβαση του Aarhus, που έχει ψηφιστεί και σαν Ελληνικός Νόμος Ν.3422/2005

2. International Governant on Economic, Social & cultural Rights ,U,N, General Comment no 15, πουείναικαιελληνικόςΝόμος ,N.1532/1983.

3 Treaty Of EU, 20-1-2003, Document E/C 12/2002/11,”The rights of highest attainable standard of Health” art.12,part 15 και Atr.21 parg.2.

Παραβάσεις Ευρωπαϊκών οδηγιών: Για την Διαχείριση του Περιβάλλοντος.

1.ΚαθοδηγητικήΟδηγία 2004/35/ΕC : της 21-4-2004. «on Environmental liability with regard the prevention and Remediating Environmental Damage».

2.Καθοδηγητικήοδηγία 2011/92/ΕC (ΕΙΑΚαθοδ. Οδηγία) της 13-12-2011) «Assessment of the effects of certain public and private projects on the Environment”

3.ΚαθοδηγητικήΟδηγία 2003/4/ΕC, της 28-1-2003 on public Access to Environmental information and replacing council directive 90/313/EEC

4. ΚαθοδηγητικήΟδηγία 2008/99/ΕC ,της 19/11/2008, “on the protection of environment trough criminal law”

Παραβάσεις : Για την Διαχείριση των Αποβλήτων.

1.Καθοδηγητική Οδηγία 2008/98/ΕC της 19-11-2008, “ on waste and replacing certain directives”

2. Καθοδηγητική Οδηγία 2008/1/ΕC της 15-1-2008 , on Integrated Pollution and Control
(IPPC directive)

Παραβάσεις για την διαχείριση του Νερού:

1.Καθοδηγητική Οδηγία 2000/60/EC της 23-10-2000, «frame work for community actions in the field of water policy”

2. Καθοδηγητική Οδηγία 2006/118/EC της 12-12-2006 “ on the protection of Ground- Water against pollution and Deterioration”.

3.Καθοδηγητική Οδηγία 98/83/EC της 3-11-1998 «Quality of water indented for Human consumption”.

Παραβάσεις Αποφάσεων Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου:

  1. 19-4-2012, EC Vs Greek Republic, Case 297/11. O.J. c 238,13-8-2011,”for not establishing “river Basin management Plan”, and report 14-11-2012, EC to European Parliament and council No plans have yet adopted or reported.
  2. 2-12=2010 EC vs Hellenic Republic, case c 534/09/03.O.J. c 37-13-12-2011.”Failing to take necessary measures implementing IPPC directive.
  3. !0-9-2009 ECvsHellenicRepublic ,casec-286/08/-O.J.C 223,30-8-2008 “failingtoadoptHazardousWastemanagementplanandtotakemeasurestoensurecompliance (managementofHazardous). Η EE Έχει ανοίξει ειδικό συμπληρωματικό φάκελο ως προς το γεγονός της ρύπανσης του Ασωπού Ποταμού Νο 2007/2370, και έχει πάρει ειδική απόφαση να παρακολουθήσει την περίπτωση της ρύπανσης του Ασωπού, σαν μια οριζόντια περίπτωση μαζί με την απόφαση του δικαστηρίου c286/08. η Ε.Ε επιβεβαιώνει ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς της εξελίξεις στην περίπτωση του Ασωπού Ποταμού Και έχει την βεβαίωση της Ελλάδος ότι θα Συμμορφωθεί με την απόφαση το συντομότερο δυνατόν.
  4. European Parliament Notice to members on Petitions1684/2009 on pollution of Greek river Asopos ref: CM/822469 EN.doc.-PE/445/603.

Παραβάσεις Εθνικής Νομοθεσίας: Γενικές Υποχρεώσεις

  1. Σύνταγμα της Ελλαδος, 2001, άρθρο 21 παραγρ.3, άρθρο 24
  2. Ν.1650/1986 ΦΕΚ Α 16-10-1986 και αναθεωρήσεις του,ν3010/2002 ΦΕΚ Α,91/25-4-2002 «διότι δεν καθιέρωσαν κανόνες, κριτήρια ,μηχανισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος και την προφύλαξη της Υγείας και της ατομικής ανάπτυξης με ευεξία»

Παραβιάσεις Ειδικών Διατάξεων:

  1. Ν.3199/2003, ΦΕΚ 280 Α, 203-«Προστασία υδάτων και διαχείριση με ενσωμάτωση οδηγίας 2000/60/ΕC, Και όλες της Αναθεωρήσεις του Νόμου Αυτού, Ν.3481/2006, 3587/2007, 3621/2007 3734/2009.
  2. Προεδρικό Διάταγμα Ν 51/2007, ΦΕΚ Α,54. «που προβλέπει λήψη μέτρων και διαδικασίες σε σχέση με ενσωμάτωση της προστασίας και της διαχείρισης των υδάτων, όπως προβλέπεται στο Αρθ.15 παρ.1 , του Ν.3199/2003.
  3. Κ.Υ.Α.Υ2/2600/2001, ΦΕΚ892,Β, 11-7-2001 «ποιότητα Νερού Ανθρώπινης Χρήσης» όπως συμπληρώθηκε , με ΔΥγ2/6ρ/38295/22-3-07 ΦΕΚ 630,Β,26-4-2007 που ενσωμάτωσε την οδηγία 98/83/ΕC για τα νερά που προορίζονται για Ανθρώπινη χρήση.
  4. ΚΥΑ 1843/8/2010 ,συμπλήρωμα της ΚΥΑ 19652/1906/1999 για τον χαρακτηρισμό υδάτων ρυπασμένων από νιτρικά προερχόμενα από Αγροτική δραστηριότητα. Λίστες με περιοχές που έχουν ρυπανθεί σύμφωνα με την ΚΥΑ 16190/1335/1997.
  5. ΚΥΑ 140384/2011 ,ΦΕΚ 2017/Β,9-9-2011, για την δημιουργία Εθνικού δικτύου μετρήσεων ποιότητος και ποσότητος υδάτων.

Παραβάσεις Διατάξεων για Διαχείριση Αποβλήτων:

  1. ΚΥΑ 8668/2007 ,ΦΕΚ,Β,287, Έγκριση Εθνικού Σχεδιασμού διαχείρισης Ειδικών-Επικινδύνων αποβλήτων.
  2. ΚΥΑ 13588/2006, ΦΕΚ,Β, 383, Μέτρα και προϋποθέσεις διαχείρισης ειδικών-επικινδύνων αποβλήτων.
  3. ΚΥΑ 24944/1159/2006 ΦΕΚ,Β,791, Για την Έγκριση Γενικών Τεχνικών Προδιαγραφών διαχείρισης ειδικών-Επικινδύνων αποβλήτων.

Παραβάσεις Σχετιζόμενες με την Βιομηχανική Ανάπτυξη:

  1. Χωροταξικό για την Βιομηχανία GG/151/AXΡ/13-11-2009, Χωροταξικές ρυθμίσεις για την βιομηχανία.
  2. ΚΥΑ11508/2009 ΦΕΚ Α,151,13-4-2009,Εγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροθέτησης Βιομηχανίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Βιομηχανίας και Στρατηγικές προστασίας περιβάλλοντος.
  3. Ν.4014/2011 ΦΕΚ ,Α,209-21-9-2011 Για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση βιομηχανιών.
  4. Απόφαση 1958/13-1-2012 για κατηγοριοποίηση βιομηχανιών
  5. Προεδρικό διάταγμα Ν165/2003 ΦΕΚ Α,137, Για τα καθήκοντα επιθεωρητών περιβάλλοντος
  6. Ν.3982/2011,Για την Απλοποίηση αδειοδοτησης βιομηχανίας-επαγγελμάτων-Βιοτεχνικών Πάρκων κ.λ.π.
  7. Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξίας Βιομηχανίας D.G./51/ΑΑΡ/2009.

Παραβάσεις Σχετικές με Χωροταξία:

1.Γενικό Χωροταξικό Χώρας 2008/ ΦΕΚ 128,A,3-7-2008.

2.ΚΥΑ 26298/2003 ΦΕΚ,1469/2003 Περιφερειακό Σχέδιο και πλαίσιο ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

Παραβάσεις Σχετιζόμενες με της συνέπειες επι του Περιβάλλοντος:

1.ΚΥΑ 107017/28-8-2006. ΦΕΚ ,Β, 1225/2006. Σχετική με την Στρατηγική για την Εκτίμηση συνεπειών στο Περιβάλλον και Ενσωμάτωση Οδηγίας 2001/42/ΕC.

2.KYAHP 15393/2332/2002 FEKB,1022 5-8-2002, Ορίζοντας της Κατηγορίες βιομηχανικών δραστηριοτήτων και κατηγοριοποιώντας τες με βάση την επίδραση στο περιβάλλον

3.ΚΥΑ ΗΠ, 11014/703/2003,ΦΕΚ ,β,332 20-3-2003,Σε εφαρμογή του αρθρ.4 του Ν.1650/1986 όπως αναθεωρήθηκε με αρθρ.2 Ν. 3010/2002.

4. ΚΥΑ ΗΠ, 3711/2021/2003 ΦΕΚ Β,1391 29-9-2003. Για τις μεθόδους πληροφόρησης κοινού για συμμετοχή του στην διαδικασία Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Παραβάσεις Διατάξεων σχετιζόμενων με περιβαλλοντική Ευθύνη:

  1. Προεδρικό Διάταγμα 148/2009, για την περιβαλλοντική Ευθύνη σε σχέση με την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς.
  2. Ν.4042/2012 ΦΕΚ ,Α,13-2-2012 για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ποινικού νόμου .

Παραβάσεις διατάξεων σχετιζόμενες με εκπροσώπηση /συμμετοχή του πολίτη:

1.ΚΥΑ 11764/653/2006, ΦΕΚ Β,327,17-3-2006 Πρόσβαση κοινού στην περιβαλλοντική πληροφορία

2. ΚΥΑ 9269/470/2007 ΦΕΚ,Β,286,2-8-2007 Ορίζοντας της συμμετοχή του κοινού στα προγράμματα προστασίας περιβάλλοντος σύμφωνα με καθοδηγητικές οδηγίες 2003/35/ΕC,85/337/EEC,96/61/EC.

3.ΚΥΑ ΗΠ 37111/2021/2003,ΦΕΚ Β,1391,29-9-2003 μέσα πληροφόρησης του κοινού κατά την διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Παραβάσεις διατάξεων σχετιζόμενες με ρύπανση /Υγεία Ασωπού ειδικά:

1.ΚΥΑ 20488/2010 ΦΕΚ,Β,749,31-5-2010 Νέα ΚΥΑ Ασωπού.

2.Επεξηγηματικη Οδηγία 106072/23-10-2010 ΥΠΕΚΑ/Επεξηγήσεις στην εφαρμογή της ΚΥΑ 20488/2010.

3.Υπουργικη Απόφαση 106116/7-9-2010 Δημιουργία Επιτροπής για Απορρύπανση Ασωπού.

4. Υπουργική Απόφαση 728/21-3-2008 δημιουργία Ομάδας Εργασίας Για τον Ορισμό Ζωνών προστασίας στον Ασωπό Ποταμό.

Παραβάσεις Αποφάσεων Ελληνικών Δικαστηρίων:

  1. Απόφαση Ν,923/2008 Ιουλίου 2008 Δικαστηρίου Θηβών.
  2. Αποφάσεις ΣτΕ, 3975/2010,3976/2010,3981/2010,3977/2010,3979/20103978/2010 και 3974/2010.
  3. Αποφάσεις ΣτΕ , Νο 845/2010,Νο 846/2010.
  4. Νο 662/2012 of the commission on stays of execution of Hellenic council of state.

Σύνολο 52 Παραβάσεις διατάξεων του Συντάγματος, Διεθνών Συμβάσεων, Καθοδηγητικών οδηγιών, Νομών Και Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων Και Τέλος Δικαστικών Αποφάσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.