Ο αγώνας κατά των μεταλλείων χρυσού στο Facebook


fake likes

H εικόνα επάνω (δείτε εδώ) θα μείνει στην ιστορία σαν μια κολοσσιαία επικοινωνιακή πατάτα: Μια πολυεθνική εταιρεία που θέλει να υλοποιήσει στη Χαλκιδική ένα επενδυτικό σχέδιο που είναι αντίθετο στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, προσπαθεί να βελτιώσει την κακή (κάκιστη) εικόνα της με το μόνο τρόπο που γνωρίζει: Τα λεφτά.

Εκτός λοιπόν από τα πληρωμένα ταξιδάκια δημοσιογράφων και τα γυαλιστερά ένθετα σε Κυριακάτικα έντυπα, η εταιρεία έφτιαξε και μια σελίδα στο Facebook. Και επειδή στόχος ήταν να δείξει ότι “έχει ρεύμα”, η καλή μας εταιρεία ΑΓΟΡΑΣΕ 11.000 likes και μέσα σε μία μόνο μέρα η σελίδα ανέβηκε από τα 149 likes στα 11.070! Χώρα προέλευσης η Ρωσία! Πόσο ξεφτίλες πια… Η θλιβερή απάτη αποκαλύφθηκε, το Facebook αφαίρεσε τα πλαστά likes και η σελίδα έπεσε στα 1077 μέλη.

fakelikes2

Από τη δική μας πλευρά, των “αντιδρώντων”, μετρήσαμε πάνω από τριάντα ομάδες και σελίδες αφιερωμένες στην ανάδειξη του αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού σε Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς. Κάποιες είναι πολύ καινούριες, ενώ η παλαιότερη από αυτές (“Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στη Β.Χαλκιδική”) ξεπέρασε αισίως τα 7.000 μέλη. Πραγματικοί άνθρωποι, με πρόσωπο και ονοματεπώνυμο που δεν είναι Алексей Аксёнов, Сергей Тимофеев, Дарья Жукова (αυθεντικά τα ονόματα, από εδώ), αλλά Γιάννης, Xρήστος, Ειρήνη…

Πώς να καταλάβουν την πραγματική στήριξη αυτοί που η μόνη “στήριξη” που μπορούν να έχουν είναι η εξαγορασμένη; Πώς να αντιληφθούν την αλληλεγγύη όταν η μόνη γλώσσα που γνωρίζουν είναι το χρήμα; Mε τους διαχειριστές της ανωτέρω σελίδας μας χωρίζουν κόσμοι ολόκληροι, ευτυχώς…

Η λίστα που ακολουθεί είναι με (χαλαρή) αλφαβητική σειρά. Επισκεφθείτε όποια από αυτές θέλετε και αν συμφωνείτε με αυτά που πρεσβεύουμε, πατήστε και ένα like. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σας πληρώσουμε γι’αυτό!


0 απαντήσεις στο “Ο αγώνας κατά των μεταλλείων χρυσού στο Facebook”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.