Welcome to the Greek Eldorado (video)


A  video with information about the gold mining project of the canadian mining company Eldorado Gold Corp. and the social resistance movement against destructive mining activities in Halkidiki, Greece

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=diUxacCtCFc]

sos halkidiki


0 απαντήσεις στο “Welcome to the Greek Eldorado (video)”

  1. Θέμα: ΣΚΟΥΡΓΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Η συνεχιζόμενη προχειρότητα με την οποία η πολιτεία (η εκάστοτε Κυβέρνηση) αντιμετωπίζει την ανάπτυξη της χώρας μας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Πατρίδα μας σε μονοπάτι καταστροφής.
    Το γεγονός ότι η πολιτεία σπανίως ζητά την συμμετοχή των πολιτών της – ειδικά δε των τοπικών κοινωνιών – προτού να υλοποιηθεί ένα έργο το οποίο μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον, είναι απαράδεκτη πρακτική την οποία ως Γραμματεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΛΑ.Ο.Σ καταδικάζουμε.

    Καταγγέλλουμε όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ξένους επιχειρηματικούς ομίλους στην περιοχή της Χαλκιδικής δεδομένου ότι το ποσοστό της ωφέλειας του κράτους και των πολιτών του – από την εξόρυξη των μεταλλευμάτων της Χαλκιδικής είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος της περιβαλλοντολογικής καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή.

    1. Ζητούμε λοιπόν την παρουσίαση όλων των εναλλακτικών μεθόδων για την συνέχιση της υλοποίησης του έργου αυτού έτσι ώστε να υπάρχει κοινή συναίνεση
    από τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

    2. Ζητούμε την ύπαρξη συνεχούς αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής με την δενδροφύτευση κάτω από την συνεχή επίβλεψη επιτροπής με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, στελεχών του ΥΠ.Ε.Κ.Α, της Δασικής Υπηρεσίας και Γεωπόνων καθώς και με εκπροσώπους των σχετικών με το περιβάλλον ΜΚΟ.

    3. Την μετατροπή των συμβάσεων συνεργασίας με τους αναδόχους του έργου, έτσι ώστε οι ανάδοχοι της εξόρυξης να είναι υπεργολάβοι εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με άλλα ποσοστά συμμετοχής από τα υπάρχοντα σημερινά.

    4. Την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την Ελληνική πολιτεία για την ανόρθωση της οικονομίας και όχι την εξαγωγή συναλλάγματος μέσω της κλοπής του ορυκτού μας πλούτου.

    5. Την άμεση αποκατάσταση των σχέσεων κοινωνίας πολιτείας με την μέθοδο της συνεργασίας και όχι των βίαιων πρακτικών που έχουμε δει πολλαπλώς έως σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.