Ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων για τα γεγονότα της Ιερισσού


Οικολόγοι ΠράσινοιΜπουκαδόρος και σε ρόλο εισαγγελέα ο Δένδιας

Μπουκαδόρος και σε ρόλο εισαγγελέα ο ΔένδιαςΣαφείς εξηγήσεις καλείται να δώσει πλέον η Πολιτική Ηγεσία του (κατ’ όνομα) υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της ίδιας της Αστυνομίας, σχετικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί εναντίον των πολιτών της Ιερισσού. Το χθεσινοβραδινό περιστατικό, κατά το οποίο αστυνομικές δυνάμεις “μπούκαραν” σε σπίτια πολιτών σπάζοντας πόρτες στις 3.30 το πρωί, είχε στόχο να διατηρήσει και να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή, συλλαμβάνοντας δύο φερόμενους υπόπτους, που αμέσως ο κ. Δένδιας ήδη βάφτισε υπόδικους, προφανώς υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.

Οι ενέργειες αυτές δε συνάδουν με την αποστολή οποιασδήποτε θεσμικής Αρχής και δεν δικαιολογούνται από τη στάση των κατοίκων, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την προστασία του τόπου τους και της δημοκρατίας με μόνα όπλα τις εκδηλώσεις διαλόγου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο πρόβλημα των εξορύξεων χρυσού.

Αντίθετα, αποτελούν αλόγιστη επίδειξη δύναμης και σαφή υπέρβαση καθηκόντων, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, να καλύψουν την αδυναμία επιχειρημάτων υπέρ των εξορύξεων και να εμφανίσουν τους κατοίκους της Ιερισσού ως «Γαλάτες με δικό τους δίκαιο». Ατυχής, όμως, η παρομοίωση του κ. Δένδια, που μάλλον έχει επιλέξει άλλο ρόλο για τον εαυτό του από τη γνωστή ιστορία κόμικ.

Ερωτηματικά, όμως, γεννιούνται για τη στάση των υπολοίπων από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που πέρα από χλιαρές ανακοινώσεις κριτικής, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον σταματήσουν από κατά συρροή ενέργειες κατάφωρα αντίθετες στη θεσμική του ιδιότητα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε όλους τους κυβερνητικούς εταίρους να τοποθετηθούν άμεσα γύρω από τη στάση της Αστυνομίας και του υπουργού. Συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές, που δημιουργούν εμπόλεμες συνθήκες στην περιοχή ή τις αποδοκιμάζουν; Κι αν τις αποδοκιμάζουν, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν απέναντι στον κ. Δένδια;

Ανακοίνωση – Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ανακοίνωση – Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δελτίο τύπου 10/04/2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

«Τα ξημερώματα στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και νομιμότητας.

Ο κ.Δένδιας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως εργαλείο υλοποίησης των εντολών που, δέχεται, ο ίδιος, από την Τρόικα και τους μεγαλοεργολάβους.

Η εντολή του Υπουργού για ένοπλες νυχτερινές εισβολές σε σπίτια, δείχνει το ήθος της Κυβέρνησης.

Στο εξής, όταν θα χτυπούν τα ξημερώματα οι πόρτες των σπιτιών, οι πολίτες θα ανησυχούν μήπως αντί του γαλατά, είναι ο Δένδιας».

_____________________________

KKE – Ανακοίνωση

KKE – ΑνακοίνωσηΗ «καταδρομικού» χαρακτήρα εισβολή της αστυνομίας μέσα στη νύχτα σε σπίτια στην Ιερισσό είχε στόχο την επίδειξη πυγμής και τον εκφοβισμό των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να αντιδράσει οργανωμένα απέναντι σε τέτοιες βαθιά αντιδραστικές μεθόδους και πρακτικές, στην κυβερνητική προπαγάνδα του «Νόμος και Τάξη» που σημαδεύουν το λαό και που θα συνοδεύουν όλο και περισσότερο την αντιλαϊκή πολιτική

__________________________

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανακοίνωση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΑνακοίνωσηΞεπέρασε κάθε όριο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις δυο νέες συλλήψεις τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Απριλίου. Μέσα στη νύχτα, στις 3πμ κουκουλοφόροι της αστυνομίας έσπασαν πόρτες και εισέβαλλαν σε σπίτια συλλαμβάνοντας κατοίκους της Ιερισσού μπροστά στα έντρομα μάτια των μελών της οικογένειάς τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια τρομοκράτησης ξεσήκωσε τη δίκαιη οργή των κατοίκων, με αποτέλεσμα τη μερική καταστροφή του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού. Η κυβέρνηση προκαλεί καθώς λειτουργεί σαν μπράβος της Eldorado και των συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα που στοχεύει σε κέρδη μέσα από τη λεηλασία του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτή είναι η ανάπτυξη του Σαμαρά και των στηριγμάτων του: καταστροφή παντού για να γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κεφαλαίου. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που απλώνει δίχτυ προστασίας στη Λίστα Λαγκάρντ, στη Ζήμενς και στην εργοδοσία, ενώ εξαθλιώνει καθημερινά των εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και ο Δένδιας δεν είναι σε θέση να κατηγορούν για τρομοκρατία. Είναι ένοχοι οι ίδιοι για αστυνομική τρομοκρατία, στηρίζονται στην τρομοκρατία των στρατευμένων στο Μνημόνιο ΜΜΕ. Η τρομοκρατία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που βυθίζει στη φτώχεια και την απελπισία την κοινωνία είναι ο μεγάλος κίνδυνος για το λαό. Δεν είναι απομονωμένο χωριό η Ιερισσός, αλλά έχει την στήριξη και την αλληλεγγύη του καθενός που υποφέρει και αγωνίζεται. Το Μαξίμου είναι μια απομονωμένη Βαστίλη, ένα άντρο της τυραννίας.

Ο λαός της Ιερισσού και της Χαλκιδικής έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου του, για το μέλλον όλων μας. Αυτό το δικαίωμα δεν σβήνει με κανένα νόμο που ψηφίζουν οι προσκυνημένοι των Μνημονίων. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή της βαρβαρότητας στη Χαλκιδική και σε όλη τη χώρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε το Συντονιστικό αγώνα Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία την Παρασκευή 9μμ στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΘ, στο παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συγκέντρωση την Κυριακή 11πμ έξω από τη ΓΑΔΘ. Απαιτούμε τώρα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και τον τερματισμό κάθε δίωξης. Να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από την περιοχή και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων. Έξω οι χρυσοθήρες από τη Χαλκιδική μαζί με τα τσιράκια και τους υποστηρικτές τους, από την κυβέρνηση και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής μέχρι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

____________________________

ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωση

ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωση Σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε σε επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής.Είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση.

Ο πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων. Μια πολιτική που αψηφά την τοπική κοινωνία και οδηγεί σε τεράστιες περιβαλλοντικές βλάβες δεν μπορεί να επιβληθεί παρά με την κρατική βία.

Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας.

___________________________

KKE(μ-λ) – Ανακοίνωση

KKE(μ-λ) – ΑνακοίνωσηΚαταγγέλλουμε τις νέες τρομοκρατικές συλλήψεις αγωνιζόμενων κατοίκων που έγιναν σήμερα, Τετάρτη 10 του Απρίλη τα ξημερώματα,  στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Η απαγωγή μέσα από τα σπίτια τους, η εισβολή σε αυτά μέσα στην νύχτα μπροστά στις οικογένειες και σε μικρά παιδιά, ο βανδαλισμός και η καταστροφή των εξώθυρων αποτελούν πρακτικές που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα.

Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν θα λυγίσουν στα τάγματα εφόδου της τρικομματικής κυβέρνησης  που έχει γίνει μπράβος των Καναδών χρυσοθήρων και του Μπόμπολα. Ο αγώνας τους έχει γίνει πλέον υπόθεση όλου του ελληνικού λαού. Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει ενάντια στο ορυχείο-εργοστάσιο του χρυσού θανάτου.

Το ΚΚΕ( μ-λ) καλεί στην ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης και στην μαζική απαίτηση   να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να σταματήσουν οι διώξεις και τα αστυνομικά πογκρόμ.

ΚΚΕ(μ-λ)

Αθήνα  10/4/2013

_______________________________


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.