Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ Θράκης σχετικά με δημοσίευμα του zougla.gr


“Μόνιμος και αναντικατάστατος επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΕ Θράκης ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης”

Δελτίο Τύπου

06-04-2013

%CE%A4%CE%95%CE%95Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Θράκης σχετικά με την ανάρτησή στην ιστοσελίδα zougla.gr, σχολίου για την επαγγελματική σχέση που συνήψε στο παρελθόν ο επίκουρος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, με την εταιρεία « ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ», ανακοινώνει τα εξής:

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Θράκης το διάστημα 1998-2002, στην κατεύθυνση υπηρέτησης της θεσμικής υποχρέωσης του Περιφερειακού Τμήματος προς την Πολιτεία, και συγκεκριμένα να διερευνηθούν οι συνέπειες από τις νεοείσακτες για τα ελληνικά δεδομένα προτάσεις εξόρυξης χρυσού στην Θράκη, αποφάσισε την συγκρότηση Ομάδας Εργασίας από εξειδικευμένους Επιστήμονες για την διαμόρφωση των θέσεων του Τμήματος, στα μέλη της οποίας ανέθεσε το παρακάτω έργο:

  • Συνάντηση με τους υπεύθυνους των δύο Εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στην Θράκη εκείνη την περίοδο, για την ενημέρωση των μελών της Δ/σας Επιτροπής και της Ομάδας Εργασίας για τα επιχειρηματικά τους Σχέδια, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος.
  • Την διοργάνωση από το ΤΕΕ-Θράκης διήμερου διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 2000, με συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στο οποίο κλήθηκαν και συμμετείχαν με εισηγήσεις τους και οι δύο Εξορυκτικές Επιχειρήσεις.
  • Την επεξεργασία των εισηγήσεων, την εξαγωγή των συμπερασμάτων και την τελική διαμόρφωση των θέσεων του ΤΕΕ-Θράκης για τις προτεινόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στην προσπάθεια να πλαισιωθεί η παραπάνω Ομάδα Εργασίας από επιστήμονες γνώστες του αντικειμένου, η Δ/σα Επιτροπή ήταν εκείνη που απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στον κ. Γεώργιο Τριανταφυλλίδη αξιολογώντας την επιστημονική κατάρτιση και την επαγγελματική εμπειρία που διέθετε.
Ο κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης στην πρώτη επαφή του με τα μέλη της Δ/σας Επιτροπής, επισήμανε την προηγηθείσα επαγγελματική σχέση του με την Εταιρεία και ταυτόχρονα διατύπωσε την επιφύλαξή να μην εγερθούν από τις επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού ζητήματα αξιοπιστίας του έργου της Ομάδας Εργασίας από την συμμετοχή του.
Τα μέλη της Δ/σας Επιτροπής αντίθετα έκριναν ότι η παραπάνω επαγγελματική σχέση όχι μόνον δεν ήταν επιλήψιμη αλλά αντίθετα η επαγγελματική εμπειρία του κ. Γεωργίου Τριανταφυλλίδη, επαύξανε την διερευνητική του δυνατότητα, η δε διακοπή της ηθικά αξιολογούμενη, ενίσχυσε την εμπιστοσύνη του Περιφερειακού Τμήματος μας στο πρόσωπό του.
Στην συνέχεια και για δώδεκα χρόνια, όλες οι Διοικήσεις του ΤΕΕ-Θράκης που επακολούθησαν και παρά τις αλλαγές των προσώπων στην σύνθεσή τους, εκτιμώντας την βαθιά επιστημονική γνώση που διαθέτει ο κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης για την εξόρυξη και μεταλλουργία του χρυσού, τις αντικειμενικές και αναλυτικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις του για την παραγωγή άποψης του Τμήματος τις οποίες αόκνως και ανιδιοτελώς προσέφερε όποτε ζητούνταν η συνδρομή του, τον περιβάλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη καθιστώντας τον μόνιμο και αναντικατάστατο επιστημονικό συνεργάτη του ΤΕΕ-Θράκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.