Aπορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα αναστολής της KYA Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ελληνικός Χρυσός


Η τριμελής Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε σήμερα αίτημα αναστολής της ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ελληνικός Χρυσός, λόγω επαπειλούμενων κινδύνων σε περιοχή NATURA2000 στην περιοχή του Στρατονικού όρους.

Επισημαίνεται ότι αυτό το  αίτημα αναστολής ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ στο δάσος των Σκουριών και δεν έχει καμία σχέση με την κύρια προσφυγή μας κατά του κύρους της ΚΥΑ 201745/2011.

Η απόρριψή του δεν μας επηρεάζει σε τίποτα. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, συνεχίζουμε και θα νικήσουμε.


0 απαντήσεις στο “Aπορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα αναστολής της KYA Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ελληνικός Χρυσός”

  1. Το ότι καταφέρατε να μιλάει ολόκληρη η Ελλάδα για αυτούς οι οποίοι δείξανε πώς εννοούν το περιβάλλον, είναι μοναδικό και πρωτόγνωρο. Είναι άλλο πράγμα να θεωρείς το περιβάλλον σπίτι σου και άλλο να το θεωρείς λογιστική αξία. Έχετε πολλούς, πάρα πολλούς μαζί σας και από όλη την Ελλάδα.

  2. Και γράμματα γνωρίζουμε! Το καταλαβαίνουμε ότι δεν αφορά την “κύρια προσφυγή” σας και ότι αφορά την “αναστολή” της ΚΥΑ 201745/2011, όχι όμως ότι δεν έχει και καμία σχέση! Μη μας περνάτε και για ηλίθιους! Την “αναστολή” τη ζητούσατε σε συνάρτηση με την “κύρια προσφυγή” σας (εξάλλου, γι’ αυτό την ονομάζετε και “κύρια”, σε σχέση με τη “δευτερεύουσα” που ήταν η “αναστολή”). Τι σημαίνει αυτό; Ότι μια και απορρίφτηκε η αίτηση αναστολής της απόφασης του 2011, που επιτρέπει τη διενέργεια εργασιών εξόρυξης στην περιοχή, οι εργασίες δε θα διακοπούν μέχρι την εκδίκαση της “κύριας προσφυγής”. Εσείς θέλατε να διακοπούν οι εργασίες μέχρι τότε. Ε, αυτή τη μάχη τη χάσατε. Τώρα, αν αυτό “δε σας επηρεάζει σε τίποτα”, αυτό είναι υποκειμενικό σας θέμα, αλλά, αντικειμενικά, η απόφαση του ΣτΕ ήταν για σας μια ήττα.
    Από την άλλη μεριά, η απόφαση που απορρίπτει την αναστολή έχει στενότατη σχέση με την «κύρια προσφυγή», διότι η αναστολή παρέχεται στην περίπτωση που οι δικαστές εξετάζοντας την «κύρια προσφυγή» πιθανολογούν ότι, βάσει των λόγων που προβάλλονται σ’ αυτήν, η «κύρια προσφυγή» θα γίνει δεκτή.
    Γι’ αυτό και, όπως αναφέρεται στο μπλογκ «Η καλύβα πάνω στο βουνό» : «Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι λόγοι που προβάλλονται στην αίτηση αναστολής των συλλόγων κ.λπ. «δεν παρίστανται προδήλως βάσιμοι» (δηλαδή δεν διαφαίνεται ότι η κύρια προσφυγή που εκκρεμεί θα γίνει δεκτή)».
    Όποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες μπορεί να αναζητήσει στο παραπάνω μπλογκ τα σχετικά με την απόφαση, στο θρεντ : «Το ΣτΕ απέρριψε αίτηση συλλόγων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων χρυσού».

    • O δημοσιογράφος (?) που μετέφρασε το “οι λόγοι που προβάλλονται στην αίτηση αναστολής των συλλόγων δεν παρίστανται προδήλως βάσιμοι” σε “δεν διαφαίνεται ότι η κύρια προσφυγή που εκκρεμεί θα γίνει δεκτή” έχει μαύρα μεσάνυχτα. Τι θέλει να πει ο άσχετος δημοσιογράφος; Ότι η Επιτροπή Αναστολών εξέτασε το αίτημα αναστολής αλλά έχει άποψη και για την κύρια προσφυγή; Πλήρης άγνοια του τρόπου λειτουργίας του ΣτΕ…

      Οι λόγοι που προβάλλονται ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ “δεν παρίστανται προδήλως βάσιμοι” και αυτοί είναι ΑΛΛΟΙ από αυτούς που προβάλλονται στην κύρια προσφυγή. Επίσης, εκκρεμούν δυο κύριες προσφυγές κατά της ΑΕΠΟ (που η κάθε μία προβάλλει διαφορετικούς λόγους ακυρότητας) και μία κατά της απόφασης παραχώρησης του δάσους από την Περιφέρεια.

      Η αίτηση αναστολής που απορρίφθηκε το καλοκαίρι αφορούσε την απόφαση παραχώρησης δάσους και άρα την υλοτόμηση του δάσους στις Σκουριές. Τη χάσαμε κι άρα συνεχίζεται η υλοτόμηση. ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ τη “διενέργεια εργασιών εξόρυξης” στις Σκουριές και άρα με την απόρριψή της δεν “επετράπησαν” οι εργασίες εξόρυξης. Εργασίες εξόρυξης δεν γίνονται γιατί δεν έχουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις Τεχνικών Μελετών για να γίνουν. Και δεν τις έχουν γιατί το έργο έχει πάρα πολλά προβλήματα…

      Δύσκολο να τα χωνέψεις αυτά άμα είσαι τόσο φανατισμένος, το καταλαβαίνω. Πρόσεχε γιατί θα πνιγείς απ’τη χολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.