Το ντοκιμαντέρ “128 Μέρες στα Μπλόκα” κάνει την πρεμιέρα του στη Χαλκιδική


afisafgr1Το ντοκυμαντέρ “128 Μέρες στα Μπλόκα”, κάνει την πρεμιέρα του στη Χαλκιδική.

Το ντοκυμαντέρ που κατέγραψε τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ζωής τους, ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ιερισσό και την Μ. Παναγιά της Χαλκιδικής.

Η πρεμιέρα λοιπόν γίνεται στη Χαλκιδική σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων κατά των μεταλλείων χρυσού. Στόχος η ανάδειξη όσων ενώνουν τα δύο αυτά κινήματα αντίστασης, αλλά και τον κοινό εχθρό, τις πολυεθνικές εταιρίες μαζί με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, οι οποίες φορώντας τη μάσκα της ανάπτυξης καταπατούν δικαιώματα και ελευθερίες καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Το ντοκυμαντέρ αυτό είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, δίνει φωνή στους κατοίκους και πρωταγωνιστές του κινήματος ενώ παράλληλα καταγράφει τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας.

Γυρίστηκε τον χειμώνα-άνοιξη του 2010.

Στις προβολές θα συμμετέχει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κερατέας στηρίζοντας έτσι τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Σάββατο 23.3.2013 Ιερισσός – 8μμ

Κυριακή 24.3.2013 Μεγάλη Παναγιά – 8μμ

128 Ημέρες Στα Μπλόκα

Οι δημιουργοί

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jwr1KdMF2kY]

Από soshalkidiki


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.