Κάτω τα χέρια απο τη Χαλκιδική. Τρίτη 12/03, 6 μ.μ Προπύλαια


Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κάτω τα χέρια απο τη Χαλκιδική. Τρίτη 12/03, 6 μ.μ Προπύλαια

2013_03_12_αφίσα+2Η μεγαλειώδης διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού δείχνει πως το κίνημά μας εδώ και καιρό είναι σε καλό δρόμο. Είναι στο δρόμο της αντίστασης στα σχέδια του κεφαλαίου που προσπαθεί να επιβάλλει μνημονιακή έρημο και να λεηλατήσει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη με διάφορες «επενδύσεις» χρησιμοποιώντας  για να το καταφέρει μηχανισμούς καταστολής  και την τηλεόραση. Με βοηθό την κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό επιχειρούν να αγνοήσουν την θέληση των κατοίκων και την περιβαλλοντική καταστροφή που απειλεί άμεσα την υγεία τους. Απο την πρώτη στιγμή όμως, με πείσμα και αξιοπρέπεια οι κάτοικοι της Χαλκιδικής υπερασπίζονται τον τόπο τους αντιστεκόμενοι/ες στα σχέδια της κυβέρνησης και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Η αγωνιστικότητά τους  εκφράστηκε πολύμορφα και με συνέπεια όλο αυτόν τον καιρό και αυτό ήταν που οδήγησε σε ένα πολύ μεγάλο πια κίνημα αλληλεγγύης που κατάφερε να σπάσει το φράγμα της σιωπής που είχε επιβληθεί για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Β. Ελλάδα και των καταστροφικών συνέπειών τους. Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι ενας εμβληματικός αγώνας και συμπυκνώνει την αντίσταση των ανθρώπων στον καιρό της κρίσης. Την ώρα που οι μηχανισμοί της κρατικής καταστολής επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους κάνοντας χρήση βίας και χημικών ακόμα και μέσα στα σχολεία, ενα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης εγγυάται οτι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό.

Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται

Όλοι/ες αύριο Τρίτη 12/03 και ώρα 6 μ.μ στην διαδήλωση που οργανώνει η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική,  ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και στην καταστολή

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


0 απαντήσεις στο “Κάτω τα χέρια απο τη Χαλκιδική. Τρίτη 12/03, 6 μ.μ Προπύλαια”

  1. Καλως τους,αργησαν αλλα ξυπνησαν Μια μονο παρατηρηση Οι αγωνιστες δεν τρομοκρατουνται Οι αγωνες γινονται και καποιοι θεωριτηκολογουν και τους ερμηνευουν Πραξεις συντροφοι και ποιος γαμει την ερμηνεια Αποτελεσμα θελουμε και ΣΙΓΟΥΡΑ θα το παρουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.