Παρεμπόδιση φωτορεπόρτερς, κοπτορραπτική από τις εφημερίδες: Ότι και να κάνετε, ΑΥΤΗ η πορεία δεν κρύβεται!


salonikaskouries350Βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στις δυο φωτογραφίες. Ναι, η πρώτη είναι ένα μικρό κομματάκι της δεύτερης… Η πρώτη είναι η φωτογραφία που συνόδευε το άρθρο της “Καθημερινής” του συγκροτήματος Αλαφούζου για τη χθεσινή μεγαλειώδη πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Θεσσαλονίκη. Ο καημένος ο δημοσιογράφος/φωτορεπόρτερ είχε μαζί του μόνο τηλεφακό… Η εφημερίδα δεν τόλμησε να αναφέρει τον αριθμό των διαδηλωτών, που κατά τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις ξεπερνούσαν τις 15.000. Το ΒΗΜΑ, από την άλλη μεριά, αναφέρει μόλις 8.000…

BE6bpDICIAEIruy

“Δημοκρατία είναι να απαγορεύεις σε δημοσιογράφους να τραβούν πανοραμικές φωτογραφίες για να μη φανεί οτι ο λαός είναι εναντίον σου”, γράφει ο @eddie_kappa στο Twitter.

Όταν η πορεία βρισκόταν στην παραλιακή λεοφώρο, οι υπευθυνοι του Λευκου Πυργου κατέβασαν από τον Πύργο κόσμο και δημοσιογραφους …ωστε να μην τραβήξουν πανοραμικά πλάνα απο την μεγαλειωδη πορεια! Στην φωτογραφια φαινονται και οι μπατσοι οι οποιοι συμμετείχαν στην επιχειρηση εκκένωσης. Ευτυχώς, αρκετοί είχαν ήδη προλάβει και μας έδωσαν δυνατές εικόνες σαν την παραπάνω.

Όπως μαθαίνουμε από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με τους υπεύθυνους του Πύργου, η εντολή δόθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Στρατηγό κ. Τρύφωνα Κούκιο.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hQUJcF0tQxk]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.