Αρχική Uncategorized Είμαστε όλοι Ιερισσιώτες

Είμαστε όλοι Ιερισσιώτες

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

jfkspeech

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου που γίνεται στην Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, δεν γίνεται μόνο γι’ αυτό. Γίνεται πρωτίστως για την τρομοκρατία και την καταπάτηση των συνταγματικών και νομικών δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας. Στην Βόρεια Χαλκιδική, όποιος ενεργοποιείται στον αγώνα ενάντια σ’ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα, όποιος γράφει κι όποιος εκφράζεται, είναι εν δυνάμει ύποπτος και προσάγεται ή απαγάγεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τον αναζητούν οι δικοί του για πολλές ώρες. Χωρίς παρουσία δικηγόρων, με ασφαλίτικες μεθόδους, με εκβιασμούς, με ανακρίσεις, με βρισιές και προσβολή της προσωπικότητας, ακόμα και με ξύλο, προσπαθούν να φτιάξουν κατηγορίες και να παγιδεύσουν κατοίκους, ακόμα και ανήλικα κορίτσια, μαθήτριες του λυκείου. Δεν υπάρχει σεβασμός ούτε της οικίας, ούτε της οικογενειακής γαλήνης, ούτε των παιδιών. Μέχρι τώρα, πάνω από 100 άτομα έχουν προσαχθεί, χωρίς στοιχεία, για ανακρίσεις και παράνομη λήψη γενετικού υλικού.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, και οι συνήθεις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν οι νομικοί στους κατοίκους δεν είναι πια αρκετές. Όταν παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη, από το κράτος και τις αρχές του, από τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τότε τι να σου κάνουν οι δικηγόροι;
Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς τους, να έρθουν οι ίδιοι στην περιοχή και αναδείξουν την κατάλυση των συνταγματικών διατάξεων που διαπράττεται. Είναι κι αυτοί θεσμοί της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχουν κι αυτοί ευθύνη γι’ αυτά που συντελούνται.
Ας έρθουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου να φωνάξουν μαζί μας. Σήμερα στην Χαλκιδική ακουμπάει όλη η Ελλάδα. Ας έρθουν να στείλουν από εδώ το μήνυμα παντού, ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για την σωτηρία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια. Ας έρθουν να φωνάξουν –σαν άλλοι Κένεντι- πως είναι κι αυτοί Ιερισσιώτες !!
Από Ierissos

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο τίτλος του κειμένου δίνει ένα τοπικιστικό μήνυμα και δεν είναι σωστό. Για την δόξα παλεύετε ιερισσιώτες? η για τα ιδανικά σας?
    Γνωρίζετε πολύ καλά οτι αν <> ο αγώνας των κατοίκων της Μεγ. Παναγίας το παιχνίδι είναι χαμένο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.