Στις φλόγες το εργοτάξιο των Σκουριών


ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Η πληροφορία ότι η ομάδα των περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκε στις Σκουριές “περιέλουσε με βενζίνη τους φύλακες” των εγκαταστάσεων  προερχόταν από πηγές της εταιρείας, όμως είναι ψευδής και δεν επιβεβαιώνεται ούτε καν από την αστυνομία.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα 50 περίπου ατόμων, με κουκούλες και καραμπίνες, εισέβαλε στο εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές , έδεσε και περιέλουσε με βενζίνη τους δυο άνδρες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλε φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, γεννήτριες και μηχανήματα της εταιρείας που βρισκόταν εκεί.

Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.

Aυτή τη στιγμή στις Σκουριές βρίσκονται  τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


21 απαντήσεις στο “Στις φλόγες το εργοτάξιο των Σκουριών”

  1. Oταν οι κουκουλοφοροι αρπαζουν 2/3 καρπαζιες μιλαν για γκουανταναμο μετα.
    Οποιον πιασουν και αποδειχτει υπευθυνος για το γεγονος οτι περιελουσε τους φυλακες με βενζινη και απειλουσε να τους καψει ζωντανους (ποση ανδρεια πια αυτοι οι κουκουλοφοροι!) θα πρεπει να τον αντιμετωπισουν με τον ιδιο ακριβως τροπο στην ασφαλεια.Ντροπη!

  2. Με το να κατακρίνουμε τα πάντα και τους πάντες δε βγαίνει άκρη. Πάντα βρίσκουμε κάτι να μη μας αρέσει. Άραγε από όλους όσους κατακρίνουν είναι κάποιος πραγματικός γνώστης των ‘οικολογικών’ καταστροφών που γίνονται στην Ελλάδα, εκτός από τα μεταλλεία; Η απλά αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε ενώ η ανεργία κοντεύει το 1.5 εκατομμύριο κόσμο; Δεν έχω προσωπικό όφελος. Δεν εμπλέκομαι πουθενά στην όλη ιστορία. Διαφωνώ με την νοοτροπία που έχουμε οι περισσότεροι όμως. Να γίνονται πράγματα και βήματα προς την ανάπτυξη αρκεί να μην επηρεάζουν “εμένα” με τον οποιοδήποτε τρόπο. Και μη πείτε πως η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι από όλο αυτό. Προφανώς και έχει, και προφανώς όταν ήταν εξ’ ολοκλήρου ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε τις μελέτες εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων μεταλλείων, πάλι δε μας άρεσε. πάλι δε την αφήσαμε να προχωρήσει. Τι θέλουμε τελικά σα χώρα?

  3. υτοί που πιστεύουν πως απάντηση είναι η βία σε ότι μας προκύπτει θαρρώ πως απλά δε ξέρουν τι θα πει πολιτισμός. Από τους καναπέδες και με βάση τα κατευθυνόμενα συμφέροντα ξέρουμε όλοι να κρίνουμε. Το να αντιδρούμε σε οτιδήποτε γίνεται είναι κλασσική ελληνική νοοτροπία. Είδαμε που οδήγησε. Όλους αυτούς που βρίζουμε εμείς τους ψηφίσαμε αλλά εκ των υστέρων δε μας κάνουν.

  4. Νομίζω οτι και στεγνά και καθαρά οικονομικά να δούμε το ζήτημα που έχει προκύξει στις Σκουριές, η επένδυση στα μεταλλεία θα προσφέρει ένα ευκαταφρόνητο ποσό στο ΑΕΠ. Όμως όπως είναι φανερό τα μεταλλεία δεν μπορούν να λειτουργούν για πάντα και ύστερα απο κάποια χρόνια (όχι πάρα πολλά όπως δείχνουν και οι έρευνες) θα σταματήσουν να λειτουργούν. Μέχρι τότε όμως θα έχουν καταστρέψει κάθε πιθανότητα να δημιουργηθούν άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές στην περιοχή που θα μπορούσαν με τις σωστές επενδύσεις να αποφέρουν και ένα σημαντικό ποσό στο ΑΕΠ, αλλά και να είναι σχετικά μόνιμες.

  5. Τα περι λουσιματος με βενζινη των σεκιουριταδων ειναι αποκυημα της φαντασιας του τσατσοκαναλου του ευπατριδη φοροφυγα αλαφουζου.Καλα θα ειναι πριν σχολιαζουμε να μην καταπινουμε αμασητη την προπαγανδα των καναλαρχων ,συμφωνα με την ανακοινωση της αστυνομιας οι σεκιουριταδες τραπηκαν σε φυγη στην θεα των επιτιθεμενων.Οσο για την αναπτυξη ,που ορισμενοι ηδονιζονται στο ακουσμα της, θα πρεπει με την λογικη τους να εχουμε παραδειγμα χωρες σαν την κολομβια την νιγηρια την κινα κ.α. περιπτωσεις που στο ονομα της αναπτυξης καταστρεφουν το περιβαλλον λες και ειναι κληρονομια του παππου τους για να κερδιζουν οι μπομπολες.χωρες ευλογημενες απ την αναπτυξη που την χαιρονται οι λαοι τους.Ουστ ρε και σεις και η αναπτυξη σας φυτα και σαν φυτα που εισται θα πρεπε να δειχνετε περισσοτερο υποστηριξη στα δαση της χαλκιδικης

  6. Οι επενδύσεις έτσι όπως γίνονται φέρνουν μόνο χρέη στην χώρα και τον τόπο μας. Τον χρυσό τον έχουν χαρίσει μαζί με τα περισσότερα μεταλλεύματα, το ίδιο θέλουν να κάνουν σε όλη την δημόσια περιουσια, από την Εγνατία, μέχρι την ΔΕΗ και τις τράπεζες. ¨Ολα τζάμπα στους φίλους τους και στο κράτος τα χρέη και το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς.

  7. Η Βία μπορεί να μην είναι η λύση. Θα συμφωνήσω αλλά πρίν θέλω σε όσους το ευαγγελίζονται να μας πουν ποια είναι για αυτούς η λύση?
    Να είναι όμως λύση και όχι αναμασημένα μισόλογα.

  8. Το βιντεο που ανεβασε το newsit δειχνει τους κουκουλοφορους να κινουνται απειλητικα εναντιον 2 σεκιουριταδων,Ενας κουκουλοφορος μαλιστα φαινεται να σηκωνει λοστο. Οποτε οι πηγες τυπου seleo ειναι κατι παραπανω απο αναξιοπιστες. Πρεπει να καταλαβετε οτι οσο κρυβεστε πισω απο κουκουλοφορους και κομματα βλ ΣΥΡΙΖΑ κανενας λογικος ανθρωπος δεν θα σας ακουσει, οσο δικιο κι αν εχετε. Ειναι πασιφανες οτι ο ΣΥΡΙΖΑ καπελωνει τις αντιδρασεις για ψηφοθηρικους λογους και οι κουκουλοφοροι το πεδιο για εξασκηση.

  9. Υπάρχει ένα παγκόσμιο δίκτυο, που αντιδρά στην εξόρυξη χρυσού, άσχετα από περιβαλλοντικούς όρους, αρκεί να μην πρόκειται για τις μεγάλες και ανεπτυγμένες χώρες, που ήδη βγάζουν χρυσό με τησ σέσουλα και να πρόκειται για μικρές ή/και φτωχές και υποανάπτυκτες χώρες.
    Ρωτήστε : Υπάρχει κίνημα κατά της εξόρυξης στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ρωσία και Κίνα; Νομίζω πως όχι, ή, αν υπάρχει θα είναι υποτυπώδες. Στην Ελλάδα, κοντεύει να γίνει εμφύλιος πόλεμος κι ας βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας με καλπάζουσα ανεργία. Τι συμβαίνει;
    Μήπως αυτή η ιστορία κατά της εξόρυξης υποκινείται (αν δεν οργανώνεται κιόλα) από τις μεγάλες χώρες σε βάρος των μικρών; Η τελευταία εξέλιξη με την άριστα οργανωμένη γκανγκστερική πυρπόληση του εργοταξίου της εταιρείας εξόρυξης παραπέμπει σε κάτι πολύ πέρα από την αντίδραση των κατοίκων.

    • Απαντώ για τις χώρες που ξέρω: σε Καναδά, ΗΠΑ υπάρχει σημαντικό κίνημα κατά της εξόρυξης. Σε Κίνα δεν γνωρίζω γιατί λόγω ανελεύθερου καθεστώτος δεν βγαίνουν προς τα έξω στοιχεία, στη δε Ρωσία το καθεστώς παραμένει ανελεύθερο παρά την έλευση του νεοφιλελευθερισμού. Δεν ξέρουμε τι γίνεται γιατί στοιχεία δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο (τουλάχιστον σε γλώσσα που να καταλαβαίνουμε).
      Ποιες “μικρές” και ποιες “μεγάλες” χώρες; Τα μεγαλύτερα κινήματα κατά της εξόρυξης είναι στη Λατινική Αμερική που είναι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοι μετάλλων.

  10. Γιατί δεν παραθέτονται στοιχεία για τα κινήματα σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία για να δούμε πόσο ανεπτυγμένα είναι; Γιατί δε γράφονται άρθρα για τις χώρες αυτές; Γιατί δεν αναφέρονται οι επιτυχίες των κινημάτων αυτώ των χωρών, αν υπάρχουν;
    Αντίθετα στις μικρές χώρες γίνεται λυσσασμένη πάλη για να μη βγάλουν το χρυσό που έχουν στο υπέδαφός τους. Σίγουρα και στις μεγάλες χώρες μπορεί να υπάρχουν κινήματα οικολόγων, κλπ., αλλά χωρίς τις πλάτες που σίγουρα έχουν τα “κινήματα” στις φτωχές χώρες, απλά, θα φυτοζωούν, όπως κάθε οικολογικό κίνημα που δεν έχει πίσω του ισχυρές πατρόνες.
    Όσο για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, το να έχουν ανεπτυγμένα τέτοια κινήματα, επιβεβαιώνει το ότι οι φτωχές χώρες δεν πρέπει να εξορύσσουν χρυσάφι. Δε φαντάζομαι να θεωρείς τη Λατινική Αμερική ανεπτυγμένη ήπειρο.

  11. ρε συ καχυποπτε σκεψου πριν κανεις αναρτηση.Η εταιρια που κανει την εξορυξη ειναι καναδικη οπως και οι περισσοτερες εταιρειες εξορυξης ειναι καναδικες τι σημασια εχει που γινεται η εξορυξη αφου τα κερδη ειναι δικα τους

  12. Το να υπάρχουν εταιρείες στις αναπτυγμένες χώρες που πάνε στις υποανάπτυκτες για να εξορύξουν χρυσό,. εφόσον δεν είναι κρατικές εταιρείες, δεν έρχεται σε αντίθεση με το ότι οι χώρες τους δε θέλουν να γίνονται τέτοιες εξορύξεις. Ο ιδιώτης καπιταλιστής κοιτάζει μόνο την τσέπη του. Από εκεί και πέρα τον περιλαβαίνουν τα “κινήματα των κατοίκων” και του αλλάζουν τον αδόξαστο. Αυτά τα κινήματα είναι σαν την κατάρα των Φαραώ, που κυνηγούσε όποιον παραβίαζε αρχαίο αιγυπτιακό τάφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.