“Θα επιμείνουμε, απέναντι στα ΜΑΤ ή τον Ελληνικό Στρατό” – Απάντηση αντιδημάρχου Παρνασσού στις προκλητικές δηλώσεις του επιχειρηματία…


_MG_2268_640x480Aμάν! Τι συμβαίνει στην Πολύδροσο Φωκίδας; Είναι δυνατόν, αντιδήμαρχος πράμα, να στέκεται με το μέρος του κόσμου και όχι του επιχειρηματία και της ανάπτυξης;  Είναι δυνατόν, να μιλάει για αντίσταση ενάντια στα ΜΑΤ και το Στρατό;;; Είναι δυνατόν, να “σηκώνει το γάντι” στις προκλητικές δηλώσεις του επιχειρηματία περί αίματος;;; Για ένα απλό λατομείο;

Ναι, αλλά τα ΜΑΤ μπορεί και να χτυπήσουν κάποιον σοβαρά… Καλύτερα να μην τα μάθουν αυτά οι “Πολίτες της Eldorado” γιατί θα τον καταγγείλουν για “ηθικό αυτουργό” τον άνθρωπο… Γιατί κάποιοι ακόμα και σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι όταν βρίσκεσαι απέναντι στα ΜΑΤ μπορεί και να τραυματιστείς, μπορεί και σοβαρά, και δεν έχει καμμά σημασία αν διαμαρτυρόσουν για κάτι σωστό και δίκαιο ή αν το το δικαίωμα στη διαμαρτυρία δεν έχει ακόμα καταργηθεί. Επισήμως τουλάχιστον.

Αυτά στη Φωκίδα. Στη Χαλκιδική ο “προκλητικός (Καναδός) επιχειρηματίας” έχει φέρει ήδη τα ΜΑΤ. Το Στρατό όχι ακόμα. Και τα έχει τα ΜΑΤ, όποτε τα χρειάζεται και τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για να χτυπάνε άλλους πολίτες που ζητάνε τα αυτονόητα. Και ο Δήμαρχος – ΑρΠάχτα τον λένε, γνωστός στο Πανελλήνιο – δεν είναι με τον κόσμο, είναι με τους επιχειρηματίες, το Μπόμπολα και τους Καναδούς.  Εκεί η αδικία έχει μόνιμα εγκατασταθεί, συρματοπλέγματα και πριόνια στο δάσος, τα ΜΑΤ χτυπάνε ανελέητα τους κατοίκους που διαδηλώνουν κι όμως εκείνοι συνεχίζουν να διαδηλώνουν… Αυτό το ηθικό δεν έχουν βρει τρόπο να το σπάσουν.

Και η εταιρεία και ο Δήμαρχος και τα τσιράκια τους ψάχνουν να βρουν ενόχους, αυτουργούς, ηθικούς αυτουργούς, αν μπορούσαν να βάλουν μέσα κι όλο τον πληθυσμό θα ήταν ακόμα καλύτερα. Και το παράξενο είναι ότι η αντίδραση μεγαλώνει, παρά την οικονομική κρίση, παρά τις υποσχέσεις για δουλειά και μεροκάματο… και ο κόσμος που ανεβαίνει στο βουνό αυξάνεται, παρά την αυξανόμενη βία των ΜΑΤ, παρά τις συλλήψεις και τα δικαστήρια, παρά τις απειλές της τηλεόρασης και των φωτοσοπιασμένων φωτογραφιών του Δένδια.

Σε αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, που ευχόμαστε ειλικρινά στους κατοίκους της Πολυδρόσου Φωκίδας να μην γνωρίσουν ποτέ.

Το θέμα το ανακαλύψαμε από το ιστολόγιο ΚΑΡΤΕΡΙΑ. Από εκεί και το άρθρο που ακολουθεί.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ κος ΕΥΣΤ. ΘΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙ… ΑΙΜΑΤΟΣ

Σηκώνει το γάντι ο αντιδήμαρχος Πολυδρόσου και µε επιστολή του στην ΩτΦ για τις δηλώσεις ∆ρακόπουλου τονίζει…

– “Θα επιµείνουµε ακόμη και αν µας φέρουν τα ΜΑΤ ή τον Ελληνικό Στρατό”

– ”Δεν πρέπει να αγνοεί τις χίλιες (1000) περίπου υπογραφές που έχουν μαζευτεί” τονίζει για τον κο ∆ρακόπουλο

Σηκώνει το γάντι της πρόσκλησης ∆ρακόπουλου ο αντιδήμαρχος της ∆. Ε. Παρνασσού Στάθης Θάνος και µε επιστολή του στην ώρα της Φωκίδας σημειώνει ότι ακόμη και αν πάνε τα ΜΑΤ ή ο Ελληνικό Στρατός δεν θα αλλάξει η απόφαση του ντόπιου πληθυσμού “Θα δίναμε και τη ζωή µας και το αίμα µας για το χωριό µας” θα πει χαρακτηριστικά

Αναλυτικά η απάντηση του κου Θάνου.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙ∆ΑΣ»

Σε απάντηση του δημοσιεύματος του κ. ∆ρακόπουλου ότι δηλαδή θα χυθεί αίμα στη Σουβάλα για το λατομείο, θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι είμαστε εδώ και τον περιμένουμε αυτόν, τα ΜΑΤ και τον Ελληνικό στρατό αν θέλει. Θα πρέπει να ξέρει ότι µ΄ αυτά τα λόγια µας κάνει πιο δυνατούς και µας συσπειρώνει περισσότερο.

Αυτό για να ξέρει ότι δεν φοβόμαστε και θα δίναμε για το χωριό µας ακόμη και την ζωή µας και το αίμα µας. Θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω να περιμένει λίγο, να χύσουμε όσο αίμα µας απομείνει μετά την αιμοδοσία στις 16/2/2013.

Εμείς βέβαια δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του κυρίου αυτού που κατά τ’ άλλα θέλει να κάνει σοβαρή επένδυση στο χωριό µας. Τώρα ξεσκεπάστηκε και είδαμε µε τι Επιχειρηματία αλλά και άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Θα παλέψουμε µε όλα τα δικαστικά μέσα που µας παρέχει ο νόμος και στο τέλος θα δούμε.

Θα πρέπει ο κύριος αυτός να κατανοήσει τις εύλογες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των συγχωριανών µας και να µην προκαλεί µε τέτοιου είδους δηλώσεις.
Πρέπει να κατανοήσει ότι τέτοιες επενδύσεις εάν δεν έχουν την πλήρη αποδοχή της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να προχωρήσουν, και να µην αγνοεί τις χίλιες (1000) περίπου υπογραφές που έχουν μαζευτεί.

Είμαστε αποφρασμένοι λοιπόν να αποτρέψουμε την ίδρυση του λατομείου µε οποιοδήποτε κόστος . Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τον κύριο ∆ρακόπουλο και να µην µας προκαλεί.

Ο ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ∆. Ε.ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΘΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»


5 απαντήσεις στο ““Θα επιμείνουμε, απέναντι στα ΜΑΤ ή τον Ελληνικό Στρατό” – Απάντηση αντιδημάρχου Παρνασσού στις προκλητικές δηλώσεις του επιχειρηματία…”

  1. “Είναι δυνατόν, αντιδήμαρχος πράμα, να στέκεται με το μέρος του κόσμου και όχι του επιχειρηματία και της ανάπτυξης;”
    Ναι, αν θέλει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ή να μείνει πάντα υπανάπτυκτη και καθυστερημένη Ψωψροκώσταινα, είναι δυνατόν.
    “Είναι δυνατόν, να μιλάει για αντίσταση ενάντια στα ΜΑΤ και το Στρατό;;;”
    Ναι, αν είναι ακροδεξιός (ή ακρο”αριστερός”- γιατί αν ήταν αριστερός θα ήταν υπέρ της ανάπτυξης) και θέλει τη δημιουργία χάους (“ακυβερνησία” το λέει η Αλέκα) και την κάθοδο των τανκς στους δρόμους, για να κυβερνηθούμε από μια χούντα φασιστική ή σοσιαλφασιστική, ναι, είναι δυνατόν.

  2. Γιατί το γράφει η Βικιπαίδεια :
    “Ο όρος ανάπτυξη στα οικονομικά αναφέρεται στην αύξηση της πραγματικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών σε μία οικονομία με την πάροδο του χρόνου” και το λατομείο παράγει λατομικά προϊόντα.
    Μου άρεσε πάντως το λινκ. Προτείνει αντί για την ανάπτυξη της Ελλάδας και την παραγωγή προϊόντων, τον τουρισμό και την παραγωγή υπηρεσιών, δηλαδή τη μετατροπή των κατοίκων από εργάτες σε υπηρέτες καλά αμειβόμενους και ίσως και εκεμεταλλευόμενους τους τουρίστες. “Το μέλλον τους λαμπρόν”, που τραγουδάει και η Αρλέτα.

    • Aν μια “επένδυση” καταστρέφει περισσότερα απ’όσα παράγει, και σε θέσεις εργασίας και σε προϊόντα κλπ, τότε δεν είναι ανάπτυξη είναι οπισθοδρόμηση. Εσύ ψάχνε ορισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.